FB pixel TP pixel
Black Widow porazila Disneyho. Kolik milionů Scarlett Johansson dostane? © Marvel Studios

Black Widow porazila Disneyho. Kolik milionů Scarlett Johansson dostane?

Mezinárodně sledovaná kauza ve věci žaloby společnosti Disney herečkou Scarlett Johansson se zdá být u konce. Obě strany se dohodly mimosoudním vyrovnáním, které má Johansson vykompenzovat její finanční ztrátu z filmu Black Widow.

Filmové novinky

Scarlett Johansson, která ztvárňuje rusko-americkou agentku Natašu Romanovovou, letos v létě podala žalobu na společnost Disney. Předmětem žaloby bylo porušení smlouvy, kterou měla Johansson s Disneym uzavřenou. Film byl uveden kromě klasické kinopremiéry také na platformě Disney+, což podle Johansson vedlo ke ztrátě jejího zisku. Disney se proti žalobě ohradil a obhajoval se dlouhodobými dopady pandemie nemoci Covid-19, která značně poškodila filmový průmysl. Spor byl bedlivě sledován veřejností a na povrch vyplouvaly informace o tom, že k podobné žalobě se chystá například i herečka Emma Stone. Ta však nakonec s Disneym podepsala nový kontrakt k filmu Cruella 2, čímž se zjevně celá kauza elegantně vyřešila.

A nyní se zdá, že vyřešená je i kauza s Johansson, když měl Disney herečce poskytnout finanční odškodnění ve výši 40 milionů amerických dolarů. Podle magazínu Deadline však herečka neobdrží částku najednou, nýbrž v pravidelných splátkách. Spor tak pro Johansson dopadl dobře a zdá se, že světlá je pro ni i budoucí spolupráce se slavným studiem. Kromě finančního vyrovnání ohledně Black Widow totiž měla být znovu obsazena i do hlavní role chystané Tower of Terror, což je další z Disneyho adaptací slavné atrakce z Disneylandu.

 2 548 zobrazení  
První trailer nového Resident Evil děsí. Tohle je pravá adaptace kultu!
První trailer nového Resident Evil děsí. Tohle je pravá adaptace kultu!
08.10.2021 10:00:00 | Filmové novinky

Konečně se fanoušci videoherní série Resident Evil dočkali a dostávají plnohodnotnou a zdá se, že velmi věrnou adaptaci hororové klasiky.

Fantasy Zámek a klíč v plnotučném traileru 2. řady nahání husí kůži
Fantasy Zámek a klíč v plnotučném traileru 2. řady nahání husí kůži
07.10.2021 13:00:00 | Filmové novinky

Protože se nové temné příběhy rodiny Zámkových ze seriálového fantasy Zámek a klíč nezadržitelně blíží, nabízí nám Netflix po nedávné krátké ukázce konečně i regulérní dvouminutový trailer. Mrkněte na něj.

Potká Venom Spider-Mana? Cynická komiksovka trhá rekordy
Potká Venom Spider-Mana? Cynická komiksovka trhá rekordy
06.10.2021 18:00:00 | Filmové novinky

Pokračování komiksového filmu Venom z roku 2018 ovládlo v zahraničí kina a s více než 90 miliony amerických dolarů nastavilo nový pandemický rekord.

Režisér Gladiátora potvrdil pokračování. O čem by mělo být?
Režisér Gladiátora potvrdil pokračování. O čem by mělo být?
06.10.2021 15:00:00 | Filmové novinky

Uzavřený příběh historického oscarového snímku Gladiátor sice k pokračování úplně nevybízel, ale velmi slušné výdělky, velká fanouškovská základna a ochota Ridleyho Scotta hypotetický další díl udržovali při životě. A jak nyní sám režisér potvrdil, opravdu se jej dočkáme.