FB pixel TP pixel
Tuna akce a babička s rotačákem. Přehlížený superhrdina baví ve velkolepém traileru © Warner Bros.

Tuna akce a babička s rotačákem. Přehlížený superhrdina baví ve velkolepém traileru

Studio Warner Bros. má letos za sebou dva monumentální propadáky v podobě komiksových filmů Shazam!: Hněv bohů a Flash. A již za pár týdnů zkusí své štěstí potřetí, tentokrát se zcela novým a ve světě prakticky neznámým hrdinů. Ten ale paradoxně působí mnohem sympatičtěji než jeho známější předchůdci.

Filmové novinky

Studio Warner Bros. letos uvedlo již dva komiksové velkofilmy a zatím to nebyla po kvalitativní a finanční stránce žádná sláva. Shazam! Hněv bohů i Flash totiž komerčně vyhořeli a recenze byly víceméně průměrné. Mohlo by se tak zdát, že pokud nejde o Batmana, má komiksová stáj DC Comics se svými hrdiny u publika docela závažný problém. A zůstává otázkou, jestli budoucí dva snímky – Blue Beetle a Aquaman and the Lost Kingdom – dokáží před slibovaným restartem celého DC vesmíru z rukou režiséra Jamese Gunna gerojům v kostýmech napravit reputaci. Soudě z nové upoutávky se však zdá, že minimálně první jmenovaný titul má ambice být jednou z nejsympatičtějších komiksovek letošního roku, když mu Warneři dopřáli dokonce 3 minuty dlouhý trailer.

Upoutávka rozhodně moc nenadchne diváky, kteří nemají rádi spoilerování příběhu, protože co si budeme povídat, v traileru se dozvíme v podstatě všechny velké zvraty a pravděpodobně jsme viděli i největší trikové sekvence. Jenže Xolo Mariduena alias Miguel z Cobra Kai je v hlavní roli neskutečným sympaťákem a o moc hůř na tom není ani zbytek jeho rodiny. Především pak jeho babička, která se v traileru dokonce ohání gigantickým rotačním kulometem. Blue Beetle akcí rozhodně nebude šetřit, když se bude létat (i na pokraj vesmíru), dojde na krájení autobusů, výrobu obřích mečů jako z Final Fantasy a samozřejmě i na přestřelky s kyberneticky upraveným padouchem. Hlavní hrdina vyzbrojený mimozemským Skarabem si může vymyslet v podstatě jakoukoli zbraň a film minimálně v ukázce zvládá tuhle vychytávku velmi dobře prodat. Ano, Susan Sarandon jako hlavní korporátní záporačka působí pořád zcela marně, to je ale zatím jediná velká slabina jinak zábavně působícího, byť nikterak překvapujícího letního komiksového blockbusteru. Poněkud přehlížený a podceňovaný Blue Beetle vstoupí do kin 17. srpna a my se vlastně docela těšíme. Obzvlášť když James Gunn slibuje, že Blue Beetle bude prvním hrdinou jeho nových příběhů od DC.

Zdroj: DC Comics / The Wrap

Bitka na vlaku v rychlosti 95 km/h? Tom Cruise v novém videu opět vyráží dech
Bitka na vlaku v rychlosti 95 km/h? Tom Cruise v novém videu opět vyráží dech
13.07.2023 19:30:00 | Filmové novinky

Tom Cruise je mistrem šílených kaskadérských kousků. Ať už jde o skok z více než 7000 metrů s minimem kyslíku nebo šplhání po nejvyšší budově světa. Ani sedmý díl Mission Impossible s podtitulem Odplata – První část není o takovouhle akční sekvenci ochuzen a v novém videu se můžete podívat na detaily z natáčení.

Cavillův Geralt se loučí. Trailer Zaklínače naznačuje tragickou smrt hlavního hrdiny
Cavillův Geralt se loučí. Trailer Zaklínače naznačuje tragickou smrt hlavního hrdiny
13.07.2023 19:10:00 | Filmové novinky

Tvůrci Zaklínače již před časem naznačili, že si hodlají v rámci budoucích řad Zaklínače pohrát s paralelními realitami, díky nimž by vysvětlili změnu obličeje Geralta z Rivie. Nový trailer naznačuje tragickou smrt milovaného protagonisty.

HBO ovládlo nominace na ceny Emmy. Válí The Last of Us, Pán prstenů je propadákem
HBO ovládlo nominace na ceny Emmy. Válí The Last of Us, Pán prstenů je propadákem
13.07.2023 17:55:00 | Filmové novinky

Po roce jsou zde opět nominace na televizní Ceny Emmy. Kabelovka a streamovací platforma HBO znovu potvrdila svou dominanci s celkovými 127 nominacemi. Navíc jí patří i první tři příčky mezi seriály s nejvíce obdrženými nominacemi.

Král Artuš ve stylu drsných Vikingů? Nové fantasy se v traileru nebojí krve a kouzel
Král Artuš ve stylu drsných Vikingů? Nové fantasy se v traileru nebojí krve a kouzel
12.07.2023 18:45:00 | Filmové novinky

Ačkoli snímek Král Artuš: Legenda o meči nebyl v kině kdovíjakým hitem a zájem a obdiv diváků sklízel až v průběhu let díky online distribuci a fyzickým nosičům, streamovací služba MGM+ chystá novou verzi, jež estetikou z filmu Guye Ritchieho očividně silně vychází. A první trailer vypadá rozhodně zajímavě.