FB pixel TP pixel
Co všechno odhalil první trailer 2. řady Zaklínače? © Netflix

Co všechno odhalil první trailer 2. řady Zaklínače?

Netflix konečně fanouškům odhalil dlouho očekávaný první trailer na druhou řadu seriálu Zaklínač. A co je hlavní, v dvouminutovém klipu jsme se toho před ještě poměrně dlouhým čekáním na premiéru 17. prosince dozvěděli více než dost. Pojďte se podívat, jestli vám náhodou něco neuniklo.

Streaming novinky

Trailer na nadcházející řadu odhaluje některé nové odkazy na původní romány, na trilogii her od CD Projekt RED a také na některé novější prvky, které Netflix sám přidává do příběhu zmutovaného lovce nestvůr Geralta z Rivie (Henry Cavill) a Ciri (Freya Allan), mladou princeznu ukrývající v sobě obrovskou sílu, kterou sama nechápe a které bude Geralt nejen ochráncem, ale i mentorem. První řada seriálu Zaklínač měla na Netflixu premiéru v prosinci 2019 a produkce 2. řady byla následně odložena kvůli pandemii koronaviru. Odhalení data premiéry doprovodil Netflix i zveřejněním traileru, jež odhaluje první pohled na další kapitolu tohoto příběhu, v kterém se Geralt bude snažit udržet Ciri v bezpečí a zároveň ji nabídnout svou podporu, zatímco se mladá dívka snaží nalézt pravdu o sobě samé.

Pro ty, kteří se se Zaklínačem Andrzeje Sapkowského či touto seriálovou adaptací od Lauren Hissrich teprve seznamují, ale i pro ty, kteří si snad jen chtějí být jisti tím, co všechno v ukázce viděli, přinášíme přehled všeho, co první teaser na 2. sezónu nabídnul. Je totiž plný detailů, které nadchnou všechny typy fanoušků franšízy od knihomolů až po pařany, kteří trilogii od polských herních vývojářů dohráli nesčetněkrát. Pojďme na to:

Mnohem víc než osud

Co všechno odhalil první trailer 2. řady Zaklínače? © TMDB

V rámci procesu, při němž se zaklínač stává zaklínačem, mimo jiné přichází o svou plodnost. Geralt je proto jedinečný v tom, že náhodou našel v tomto nemilosrdném osudu skulinu a získal dceru jiným způsobem. Jak jsme zjistili v první řadě Zaklínače, Ciri se stala Geraltovou chráněnkou díky starobylému souboru pravidel zvanému Zákon překvapení, v němž může někdo, kdo prokázal laskavost, požádat o odměnu v podobě něčeho, o čem druhá osoba nevěděla, že to má. Poté, co zachránil Ciriina otce Dunyho před zabitím rodinou Ciriiny matky Pavetty, byl Geralt dotázán, co chce za odměnu, a nenuceně se odvolal na Zákon překvapení. Protože Duny nevěděl, že Pavetta je těhotná, jejich nenarozené dítě se stalo Geraltovým právem a on a Ciri k sobě následně byli neúprosně přitahováni. Ciriina otázka Geraltovi - "Takže já jsem tvůj osud?" - je převzata z klíčové scény knihy, kdy se s Geraltem poprvé setkávají, a Geraltova odpověď - "Mnohem víc" - se stala názvem finále první série Zaklínače.

Vítejte v Kaer Morhen

Co všechno odhalil první trailer 2. řady Zaklínače? © TMDB

Ačkoli Geralt strávil první řadu Zaklínače putováním po kontinentu a nikde se neusadil, má svůj domov: Kaer Morhen, pevnost zaklínačů, kteří (stejně jako Geralt) patří ke škole Vlka. Sem jsou přiváděny děti a podrobovány zkouškám, které rozhodnou, zda mají na to, aby se staly zaklínači. Většina z nich během zkoušek zemře, ale ti, kteří přežijí, se stanou plnohodnotnými zaklínači a začnou považovat Kaer Morhen za svůj pravý domov. Trailer na druhou sezónu Zaklínače naznačuje, že velkou část sezóny stráví Ciri a Geralt v Kaer Morhen, kde se Ciri snaží ukrýt před silami, které ji pronásledují.

Další zaklínači

Co všechno odhalil první trailer 2. řady Zaklínače? © TMDB

Po příjezdu do Kaer Morhen je Geralt nadšeně přivítán ostatními zaklínači ze školy Vlka, kteří v pevnosti rovněž tráví jako tradičně zimu. Zaklínač, kterého pevně obejme, je Lambert (Paul Bullion) a zaklínač s jizvou, který se zajímá o Ciri, je Eskel (Basil Eidenbenz). Dalším významným zaklínačem, který je přítomen, aby Geralta přivítal, je Coen (Yasen Atour). Druhá řada Zaklínače slibuje ukázat jinou stránku Geralta, který byl dosud vidět jen ve světě a neustále ve střehu, ale nyní možná trochu poleví v ostražitosti, když bude obklopen těmi, kdo jsou v podstatě jeho nejbližší rodinou.

Meče ze hry Zaklínač 3: Divoký hon

Co všechno odhalil první trailer 2. řady Zaklínače? © TMDB

Nedivil bych se, pokud si tohle Henry Cavill prosadil sám :). Během pobytu v Kaer Morhen vidíme, jak Ciri prozkoumává místnost s knihami a zbraněmi. Mezi zbraněmi vidí také dva meče, které jsou převzaty z videohry Zaklínač 3: Divoký hon. Zaklínači u sebe tradičně nosí vždy dva meče: ocelový na zabíjení lidí a nekouzelných tvorů a stříbrný na zabíjení nestvůr. Meč dole je Geraltův ocelový meč, jak je vidět v propagačních materiálech k Zaklínači 3: Divoký hon, zatímco meč nahoře je stříbrný meč Zmije (poznáte ho podle hada na hlavici). Ačkoli Zaklínač vychází přímo z knih, nikoli z her, zdá se, že 2. série bude obsahovat řadu podobných easter eggů, které přímo odkazují na populární herní trilogii (která si to rozhodně po právu zaslouží!).

Spálit celý svět

Co všechno odhalil první trailer 2. řady Zaklínače? © TMDB

První série Zaklínače nabídla pohled na sílu, která se skrývá v Ciri. Při útěku z Cintry, kdy ji pronásledoval voják Nilfgaardu Cahir, uvolnila své schopnosti a prolomila zem mezi nimi, čímž si zajistila čas na útěk. Později, když se ji skupina mužů snažila zajmout výměnou za odměnu, se Ciri přestala ovládat a odříkala proroctví, když znovu dala průchod svým schopnostem. Když nabyla vědomí, byli všichni muži, kteří se ji snažili napadnout, mrtví - poházeni do různých stran a nabodnuti na větve stromů. V upoutávce na druhou sérii Zaklínače se Ciri Geraltovi svěřuje, že když se přistihne, že se začíná opravdu bát, má pocit, že by mohla "spálit celý svět". A navzdory Geraltově snaze ji ochránit bude Ciri dost možná muset znovu své mocné, ale nekontrolovatelné schopnosti použít.

Geralt nadopovaný lektvary

Co všechno odhalil první trailer 2. řady Zaklínače? © TMDB

Stejně jako všichni zaklínači je i Geralt je schopen vylepšovat své tělo pomocí bylin a lektvarů, aby se mohl vyrovnat nadpřirozeným hrozbám, které na svých poutích za zlaťáky likviduje. V upoutávce na druhou sérii Zaklínače vidíme Geralta bledého a s černýma očima, podobně jako se objevil v úplně prvním souboji seriálu od Netflixu s Kikimorou. Pod vlivem tohoto lektvaru má Geralt zvýšenou sílu, rychlost a léčitelské schopnosti a v tomto konkrétním záběru to vypadá, jako by před útokem nestvůr bránil samotný Kaer Morhen.

Co všechno odhalil první trailer 2. řady Zaklínače? © TMDB

První ochutnávka Vesemira

Co všechno odhalil první trailer 2. řady Zaklínače? © TMDB

Klíčovou postavou ze zaklínačských knih a her, která se v první sérii seriálu neobjevila, je Vesemir, nejstarší žijící zaklínač a Geraltův mentor. V druhé sérii Zaklínače bude Vesemira hrát Kim Bodnia a v traileru je na několika místech vidět, i když jeho tvář je zatím stále zastřená. V jedné scéně sleduje Geralta, jak skáče přes řadu cvičných stanovišť v Kaer Morhen. V další je vidět, jak s Geraltem bojují zády k sobě uvnitř pevnosti poté, co bude pravděpodobně napadena. Geralt v dialogu v traileru také odkazuje na svého starého mentora a někomu (pravděpodobně Ciri) říká, že "Vesemir říkal, že svět za těmito zdmi je nebezpečné místo".

Marigoldův klobouk s perem

Co všechno odhalil první trailer 2. řady Zaklínače? © TMDB

Marigold (Joey Batey) je Geraltův starý přítel a autor neuvěřitelně chytlavé písně "Hoď minci svému zaklínači". Bard je v traileru na druhou sérii Zaklínače vidět pouze v jednom krátkém záběru, který je však dostatečný na to, aby potvrdil, že si konečně oblékne jeden ze svých nejikoničtějších módních kousků z knih a her: klobouk s volavčím perem. O verzi Marigoldova klobouku s peřím se uvažovalo už v první sérii Zaklínače, ale nakonec nebyl ani jednou použit. Tento záběr také prozrazuje, že Marigold konečně trochu zestárne - což je změna, která musí nutně nastat, protože v 1. sérii Zaklínače uplynulo mezi jednotlivými díly mnoho let, aniž by Marigold viditelně zestárl.

Geralt proti upírovi?

Co všechno odhalil první trailer 2. řady Zaklínače? © TMDB

V traileru se to monstry příliš nehemží, ale minimálně jedno zásadní jsme na moment zahlédli. Na první pohled by se mohlo zdát, že jde o baziliška nebo snad gryfa, ale při bližším pohledu zjistíte, že má netopýří křídla a bledou kůži. V knize Andrzeje Sapkowského Poslední přání je popsaný tvor s těmito rysy ve skutečnosti upír jménem Vereena z kapitoly "Zrnko pravdy". V Sapkowského románu tento upír, respektive bruxa, což je vyšší upír, jež může nabývat podoby ženy, přebývá na panství, které vlastní prokletý muž jménem Nivellen. Již dříve bylo potvrzeno, že 2. série Zaklínače bude pokračovat v adaptaci příběhů z románu Poslední přání a také z knih Krev elfů a Čas opovržení. Nivellena, který se v traileru krátce objeví zezadu, hraje herec Kristofer Hivju.

Yennefer v zajetí Nilfgaardu

Co všechno odhalil první trailer 2. řady Zaklínače? © TMDB

Poté, co Yennefer (Anya Chalotra) v závěrečné bitvě první série Zaklínače naplno rozvinula svou magickou sílu, nebyla k nalezení a nebylo jasné, zda vůbec přežila. Tissaia de Vries (MyAnna Buring) je ukázána, jak po bitvě po Yen horečně pátrá, ale její osud je konečně odhalen až na úplném konci traileru k druhé sérii Zaklínače. Yennefer byla zajata Fringillou (Mimi Ndiweni), čarodějkou, která slouží Nilfgaardu a vede magickou větev jejich ozbrojených sil. Ačkoli Nilfgaard utrpěl porážku, je nepravděpodobné, že by to na dlouho zpomalilo neúprosnou expanzi této říše, a s Yennefer ve svých spárech by se mohli pokusit využít její schopnosti pro své vlastní účely.

 367 zobrazení  
Netflix rostl nejméně za 8 let, přesto má téměř 210 milionů předplatitelů
Netflix rostl nejméně za 8 let, přesto má téměř 210 milionů předplatitelů
21.07.2021 7:00:00 | Streaming novinky

Jak Netflix sám očekával a jak potvrzovali i odborníci z celého světa, přísun nových předplatitelů za druhé čtvrtletí výrazně zpomalil. Podle výroční zprávy má nyní Netflix celkem 209,5 miliónů účtů po celém světě, pouze o 1,5 více než před třemi měsíci. Co způsobilo malý nárůst a očekává se zlepšení?

Netflix chce spustit videohry do roka. Dostupné budou přímo na platformě
Netflix chce spustit videohry do roka. Dostupné budou přímo na platformě
16.07.2021 13:00:00 | Streaming novinky

Podle nových informací si streamovací společnost Netflix právě najala bývalého manažera společností Electronic Arts a Facebook, aby vedl její herní divizi. Potvrzují se tak domněnky o chystaném vstupu Netflixu do herního byznysu.

Zkrácené distribuční okno je realitou. Tiché místo 2 už dorazilo online
Zkrácené distribuční okno je realitou. Tiché místo 2 už dorazilo online
14.07.2021 14:45:00 | Streaming novinky

Pokud v USA někdo z nejrůznějších důvodů nemohl vyrazit do kina na druhý díl monstr hororu Tiché místo, může si jej nyní pustit doma na streamovací službě Paramount+ bez dalších extra poplatků.

Disney nově reportuje sledovanost Black Widow online. Je se čím chlubit?
Disney nově reportuje sledovanost Black Widow online. Je se čím chlubit?
13.07.2021 8:00:00 | Streaming novinky

K zajímavému kroku se odhodlala společnost Disney, s premiérou Black Widow se rozhodla reportovat nejen čísla tržeb v kinech, ale poprvé také tržeb za online půjčení na Disney+. V paralelním nasazení si tak Black Widow za prvních pár dní přišla na 160 miliónů dolarů z kin a dalších 60 miliónů dolarů ze streamingu.