FB pixel TP pixel
Disney mění strategii. Zaměří se na streaming, kina jdou stranou © TMDB

Disney mění strategii. Zaměří se na streaming, kina jdou stranou

Společnost Disney se rozhodla kvůli současné světové situaci přehodnotit budoucí směřování a své síly nyní mnohem více zaměří na rozvoj online obsahu, zejména pak bude rozvíjet kanál Disney+.

Streaming novinky

Jeden z největších hráčů na mediálním a zábavním poli na světě se právě rozhodl restrukturalizovat své cíle. Není to ani rok, co se rozjela Disneyho veleúspěšná streamovací stanice Disney+, která stále nabírá nové předplatitele v raketovém tempu. A koronavirová pandemie, která převrátila svět vzhůru nohama, ji proměnila v zásadní větev celé společnosti mnohem dříve, než mnozí očekávali. Disney totiž pod náporem karantény trpí velmi silně. Prodělává nejen na neutěšené situaci v kinoprůmyslu, kde nemůže dodávat své draze natočené rodinné bijáky, ale drsně tratí i na svých zábavních parcích. Z této perspektivy se zdá tato změna strategie jako logická.

Disney mění strategii. Zaměří se na streaming, kina jdou stranou © TMDB

Již z předešlých kroků, kterými Disney sondoval celý online segment a jeho výtěžnost, bylo patrné, že nehodlá jen přešlapovat na místě a vyčkávat. Na Disney+ se proto rozhodl s vysokorozpočtovým akčním dramatem Mulan vyzkoušet nový model distribuce, kdy si předplatitelé mohli za nemalý poplatek v rámci služby film zakoupit. Nedávno pak Disney oznámil, že nová pixarovka Soul vůbec do kin nepůjde a na Vánoce se již bez poplatku v rámci standardního předplatného objeví na plusku. Po oznámení změny kurzu stouply akcie Disneyho o 5 %, takže trhem je toto rozhodnutí kvitováno kladně. Kinaři ale tento krok naopak mohou považovat za další těžkou ránu v této pro ně neutěšené době a Netflix či HBO si jen potvrdili, že v Disneym to se streamingem myslí vážně a boj o diváka bude drsný.

 512 zobrazení   9 se líbí
Platforma pro krátká videa Quibi má problémy. Zvažuje se její prodej
Platforma pro krátká videa Quibi má problémy. Zvažuje se její prodej
23.09.2020 10:00:00 | Streaming novinky

Před několika měsíci spuštěná nová streamovací služba Quibi zaměřená na krátká videa se ocitla ve vážných problémech. Zájem o platformu je malý a zvažuje se její prodej.

Apple TV+ míří do bundlu s hudbou a hrami. Dává streamovací služba smysl?
Apple TV+ míří do bundlu s hudbou a hrami. Dává streamovací služba smysl?
16.09.2020 13:00:00 | Streaming novinky

Apple si moc dobře uvědomuje, že samostatná streamovací služba Apple TV+ prozatím nebyla pro platící zákazníky příliš atraktivní. Nově ji tedy nakombinuje i s dalšími službami v podobě hudebního a herního předplatného. Dává to smysl?

Disney se chystá na karanténu: Testuje funkci společného streamování
Disney se chystá na karanténu: Testuje funkci společného streamování
15.09.2020 | Streaming novinky

Korporát Disney bedlivě sleduje svou konkurenci a rozhodl se pro svůj streamovací kanál implementovat oblíbenou funkci společného sledování filmů a seriálů různými účty z rozličných koutů země, které jsou již k dispozici na Netflixu či Amazonu.

Disney má problém: Prodeje Mulan na Disney+ neoslnily
Disney má problém: Prodeje Mulan na Disney+ neoslnily
09.09.2020 | Streaming novinky

Koronavirová pandemie pro letošek významně hnula s celým filmovým trhem, situace v kinech se lepší jen pomalu, a tak se Disney rozhodl k risku a s remakem Mulan zkouší nový model distribuce. Vyplatí se mu?