FB pixel TP pixel
Disney+ má problém. Servery nezvládají nápor uživatelů © TMDB

Disney+ má problém. Servery nezvládají nápor uživatelů

Disney zdá se podcenil přípravu a ačkoli omezil spuštění své streamovací služby jen na pár vybraných zemí, nedokáže alespoň zatím zajistit adekvátní kvalitu přehrávání.

Streaming novinky

Streamovací služba Disney+, která je často přezdívána jako zabiják Netflixu, odstartovala v USA v ranních hodinách a aktuálně je dostupná kromě Spojených států amerických i v Kanadě a Nizozemí. Až za týden čeká spuštění Austrálii a Nový Zéland, po nichž bude následovat expanzní pauza až do března příštího roku, kdy čeká nášup Západní Evropu. A Disney má v následujících týdnech o čem přemýšlet, neboť jeho servery očividně nezvládají prvotní nápor uživatelů.

Jelikož máme na Filmtoru přístup jak do americké, tak holandské verze Disney+, všimli jsme si již v ranních hodinách problémů s kolísajícím připojením, snižováním kvality obrazu a čas od času hůře reagujícím menu služby. Situace se však s přibývajícími hodinami a nástupem popracovní doby výrazně zhoršuje a nyní je například holandská verze Disney+ prakticky nepoužitelná. Menu reaguje s několikavteřinovým zpožděním i na příkaz vyhledávání, spuštění pořadu je otázkou náhody a sledování datově náročných seriálů jako Mandalorian je v podstatě nemožné. A to prozatím testujeme pouze Full HD verzi, nikoli 4K s HDR, které je dostupné například u filmových epizod Star Wars.

Disney+ má problém. Servery nezvládají nápor uživatelů © TMDB

Samozřejmě se dá čekat, že Disney tento problém již nyní řeší. Je ovšem zajímavé, že i gigant takového významu v tomto směru pochybil a nebyl dostatečně připraven na prvotní nápor, jenž je zřejmě masivní. Dává nyní dokonalý smysl, proč Disney nechtěl expandovat do celého světa ve stejný moment, ale hezky postupně a tudíž se například v České republice dočkáme nejdříve až koncem příštího roku, pravděpodobně však až v prvním kvartálu 2021. Snad už tehdy budou servery fungovat bezchybně. Aktuální situace by se dala přirovnat k čekacím frontám na herní fenomén World of Warcraft: Classic z posledních týdnů.

 719 zobrazení   22 se líbí
Disney Plus startuje v USA. Jak vypadá a kdy dorazí zabiják Netflixu k nám?
Disney Plus startuje v USA. Jak vypadá a kdy dorazí zabiják Netflixu k nám?
12.11.2019 13:00:00 | Streaming novinky

V USA a Kanadě se dnes oficiálně spouští dlouho očekávaná a hlasitě ohlašovaná streamovací služba Disney+. O jejím testovacím provozu jsme již psali před pár týdny, pojďme se podívat blíže, co její spuštění znamená pro filmový a seriálový svět, zda má šanci porazit Netflix a kdy se jí dočkáme u nás.

Disney nahrává pirátům: Překoná Mandalorian rekordy ve stahování?
Disney nahrává pirátům: Překoná Mandalorian rekordy ve stahování?
11.11.2019 12:00:00 | Streaming novinky

Již zítra startuje nová (ano, další) streamovací služba Disney+, která přinese milované dětské pořady, marvelovky, Star Wars a pohádky na jednom místě. Jenže třeba novinku Mandalorian si mimo vyhraněné regiony nepustíte.

Apple TV+ prodloužila čtyři seriály, uspěla však nová služba mezi diváky?
Apple TV+ prodloužila čtyři seriály, uspěla však nová služba mezi diváky?
10.11.2019 | Streaming novinky

Společnosti Apple stačil pouhý týden, aby prodloužila hned čtyři ze svých uvedených seriálů. Nepřekvapivě se mezi ně zařadily největší hity, které jablíčkáři nejvíce promovali.

Streamovací společnosti vyráží do boje proti sdílení hesel
Streamovací společnosti vyráží do boje proti sdílení hesel
08.11.2019 | Streaming novinky

Kontrola přístupu předplatitelů ke streamovacím platformám a snaha zabránit neoprávněnému užívání dalším uživatelům prostřednictvím sdílení hesla, se stává novou prioritou streamovacích společností, které ještě donedávna tvrdily, že se o žádný problém nejedná.