FB pixel TP pixel
Diváci po Zaklínači šílí, vyšší zájem má jen Mandalorian a Stranger Things © TMDB

Diváci po Zaklínači šílí, vyšší zájem má jen Mandalorian a Stranger Things

Byť se nejnovější fantasy pokus Netflixu u kritiků nesetkal s vysloveně vřelým přijetím, je zájem o seriál Zaklínač enormní a řadě fanoušků se očividně zatraceně líbí. Bílý vlk se totiž zařadil mezi nejžádanější seriály napříč streamovacími platformami.

Filmové novinky

Seriál Zaklínač má za sebou prvních 10 dní života a už stihl slušně rozbouřit seriálové vody. Zatímco hodnocení řady kritiků se horko těžko škrábe nad 50 %, zástupy fanoušků chrochtají blahem a ze sprch po celém světě se už pár dní vždy ráno a večer rozléhá Marigoldův singl "Toss a Coin to Your Witcher". Seriál se totiž i přes nepřízeň kritiků dočkal velkého zájmu a v mnoha domácnostech o letošních vánocích očividně nahradil pohádky nebo Grinche.

Rozporuplné přijetí této adaptace knih Andrzeje Sapkowského moc pěkně demonstrují hodnocení na IMDb i Rotten Tomatoes. Zatímco na světově nejnavštěvovanější filmové databázi lze sledovat, jak maximální hvězdičkovou odměnu tu a tam následuje hvězdička jediná (Zaklínač má aktuálně hodnocení 8,6/10), na Rotten Tomatoes je už na první pohled jasné, komu Zaklínač "nevoní". Součet 63 hodnocení kritiků dává první řadě pouhých 59 %, což ji řadí mezi perly typu Star Wars: Vzestup Skywalkera nebo 8. řadu Hry o trůny. Na druhé straně je však téměř 14 tisíc hodnocení běžných diváků, kteří Geralta, Yennefer a Ciri odměnili 93 %.

Diváci po Zaklínači šílí, vyšší zájem má jen Mandalorian a Stranger Things © TMDB

Od své premiéry 20. prosince dokázala Zaklínače porazit jen finišující první řada Mandaloriana a letošní stálice Stranger Things. Ale vzhledem k tomu, že je řeč o fantasy příběhu, který mimo čtenáře knih a fandy herní adaptace z dílny polského CD Projekt Red prakticky nikdo nezná, jde o velice slušný výsledek. Interpretace oněch obrovských rozdílů v hodnoceních bude zřejmě oříšek. Aktuálně probíhají mezi fanoušky a hatery první řady stále bujaré diskuze o časových liniích, jednotlivých postavách nebo jejich barvě pleti, a tak zatím není jasné, jestli se na seriál všichni jen tak moc těšili, že některým ještě negativní stránky seriálu pouze nedošly, nebo zda jsou kritici od běžných diváků tak moc odtrženi, že už nejsou schopni vidět, co se jim na Zaklínačovi líbí. Druhá řada je již potvrzená a dorazí na Netflix v roce 2021.

 3 641 zobrazení   235 se líbí
2. řada Mandaloriana dorazí na podzim 2020. Fanoušky čeká více nostalgie
2. řada Mandaloriana dorazí na podzim 2020. Fanoušky čeká více nostalgie
29.12.2019 | Filmové novinky

S premiérou závěrečné části o udatném lovci odměn z předaleké galaxie se na Twitter přiřítil tvůrce série Jon Favreau, aby potvrdil to, co se neoficiálně již dávno ví. Mandalorian se vrátí.

Po Zaklínači dorazí v lednu na Netflix i Dracula. Podívejte se na trailer
Po Zaklínači dorazí v lednu na Netflix i Dracula. Podívejte se na trailer
25.12.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Zaklínače máte úspěšně za sebou? Nebojte, o napínavý hororový příběh ani do budoucna nepřijdete. Již 4. ledna totiž Netflix uvede novou adaptaci slavného Draculy od Brama Stokera.

Seriálový Pán prstenů našel svou Galadriel, přišel však o hlavního herce
Seriálový Pán prstenů našel svou Galadriel, přišel však o hlavního herce
19.12.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Amazon konečně našel herečku, která v jeho chystané seriálové vlajkové lodi ze Středozemě ztvární mladou Galadriel, údajně jednu z hlavních postav. Dosavadní potvrzené obsazení však zároveň utrpělo ztrátu.

Bitvy, vtipy a princezna: Netflix odhalil finální trailer Zaklínače!
Bitvy, vtipy a princezna: Netflix odhalil finální trailer Zaklínače!
12.12.2019 16:00:00 | Filmové novinky

Do premiéry dlouho očekávaného fantasy zbývá už jen několik dní a Netflix se konečně vytasil s finálním trailerem, který má na sledování Zaklínače zlákat i poslední nevěřící. A prozrazuje se už téměř celý děj.