FB pixel TP pixel
Netflix ruší další sci-fi seriál. Nesplnil očekávání, zakončení se nedočkáme © Netflix

Netflix ruší další sci-fi seriál. Nesplnil očekávání, zakončení se nedočkáme

Seriálový sci-fi thriller odehrávající se v lokacích exotických ostrovů Eden vás vítá byl Netflixem po druhé řadě zrušen. Fanoušci zuří, protože seriál byl zakončen dramatickým cliffhangerem, jehož rozuzlení se nikdy nedočkají.

Filmové novinky

Španělský sci-fi thriller Eden vás vítá debutoval na Netflixu se svou první sérií v květnu 2022. Seriál sledoval skupinku influencerů, kteří byli pod falešnou záminkou vylákáni na odlehlý ostrov. Všichni ovšem brzy zjistí, že na místo nádherného snu zažívají noční můru a jsou nuceni bojovat o přežití, když se je snaží začlenit samozvaná eko sekta. Sledovanost první řady Edenu byla více než slušná, když se tento thriller objevil v Top 10 netflixovského žebříčku v 68 zemích a dohromady nasbíral přes 140 milionů zhlédnutých hodin.

Netflix ruší další sci-fi seriál. Nesplnil očekávání, zakončení se nedočkáme © FlixPatrol

Seriál sbíral převážně smíšená hodnocení, když byl některými diváky kritizován za slabý scénář nadměrně využívající klišé a celkovou nesmyslnost příběhu. Lákavé lokace Kanárských ostrovů a konstantní napětí, jak to celé dopadne, ale dokázaly naopak mnoho diváků zaujmout. V dubnu tak doputovala na Netflix druhá řada. A i když byla fanoušky paradoxně hodnocena lépe, sledovanost poklesla pod hranici, která je pro Netflix rentabilní. Ostatně porovnání zájmu můžete vidět na datech platformy FlixPatrol výše, když tmavší oranžová ukazuje čísla druhé řady a světlejší oranžová čísla první řady. Pokles je jasně znatelný, přičemž kdovíjak se diváci nehrnuli ani do zpětného nakoukávání seriálu. Streamer tedy nebyl ochoten dál v seriálu pokračovat a zařízl jej. Exotický thriller Eden vás vítá tak skončil v nejlepším, navzdory napínavému cliffhangeru, který završil druhou řadu.

Zdroj: What's on Netflix

Historický spektákl, který už se netočí. Velkolepý trailer Napoleona bere dech
Historický spektákl, který už se netočí. Velkolepý trailer Napoleona bere dech
10.07.2023 15:53:00 | Filmové novinky

Ridley Scott se po krimi dramatu Klan Gucci vrací k historické epice a servíruje velkolepý příběh vzestupu Napoleona. Ten nejprve uchvátí francouzský trůn a vydá se i ke Slavkovu.

Strážci Galaxie 3 jsou konečně online. Víme, kde si je přehrát v nejlepší kvalitě
Strážci Galaxie 3 jsou konečně online. Víme, kde si je přehrát v nejlepší kvalitě
09.07.2023 13:40:00 | Filmové novinky

Ačkoli si nejnovější marvelovku a zakončení trilogie se Star-Lordem, Rocketem a Grootem můžete stále vychutnat v kině, do setmělého sálu už rozhodně nemusíte. Hitový snímek Strážci Galaxie: Volume 3 je totiž nyní dostupný online.

Tom Cruise prozradil, kdy skončí s Mission: Impossible. Šílenou kaskadéřinu jen tak neopustí
Tom Cruise prozradil, kdy skončí s Mission: Impossible. Šílenou kaskadéřinu jen tak neopustí
07.07.2023 15:50:00 | Filmové novinky

Pokud jste si mysleli, že jednašedesátiletý Tom Cruise opustí po chystaném dvojfilmu fyzicky náročnou roli agenta Ethana Hunta, jste na omylu. V posledním rozhovoru herec prohlásil, že plány má na několik let ještě jasně dané a vyhlíží legendárního Harrisona Forda.

Zaklínač dostal od diváků pár facek. Sledovanost 3. řady je katastrofální
Zaklínač dostal od diváků pár facek. Sledovanost 3. řady je katastrofální
06.07.2023 17:45:00 | Filmové novinky

Nic není tak zavádějící, jako žebříčky sledovanosti Netflixu. Ač se totiž může zdát, že nová řada Zaklínače je na streamovací službě hitem, pohled na celkové statistiky zveřejněné streamerem odhaluje smutnou skutečnost, že diváci seriál ve velkém opouští. A to je pro stále nedokončený seriál velký problém.