FB pixel TP pixel
Akční hvězda Netflixu utrpěla vážná zranění v bojové akci. Jen o hodinu dříve dávala rozhovor © Netflix

Akční hvězda Netflixu utrpěla vážná zranění v bojové akci. Jen o hodinu dříve dávala rozhovor

Fanoušci protiteroristického akčního hitu Fauda zůstávají v posledních týdnech v napětí. Herci ze seriálu totiž narukovali do boje v pásmu Gazy a nyní byl v bojové akci jeden z nich vážně zraněn.

Filmové novinky

Idan Amedi, jeden z hvězdných herců seriálového hitu Fauda, byl zraněn během akce v pásmu Gazy, kde stále probíhají boje mezi izraelskými vojenskými složkami a Hamásem po tragických útocích ze 7. října loňského roku. Informace o zranění potvrdila hercova rodina. Amedi byl převezen z Gazy do největší izraelské nemocnice Tel ha-Šomer a podle dosavadních informací by vážná zranění neměla být smrtelná.

Paradoxem je, že zhruba hodinu před tím, než byl herec zasažen šrapnelem, byl zpovídán reportérem Nitzanem Shapirem ze zpravodajského kanálu N12. V rozhovoru prohlásil, že se „cítí v pořádku, jen trochu unavený.“ Zároveň se přiznával k tomu, že je zvláštní vidět reportéra vedle sebe, protože mu připadá neuvěřitelně čistý a sám si není jist, jak by se měl během rozhovoru chovat.

Muzikant, herec a voják

Amedi začal svou kariéru jako muzikant v hudební soutěži Kochav Nolad. Od té doby vydal několik alb a jeho písně mají na YouTube miliony zhlédnutí. K populárnímu seriálu Fauda z produkce Yes Studios, který se proslavil díky distribuci na Netflixu, se připojil ve druhé řadě a ztvárnil postavu Sagiho, člena protiteroristické jednotky vedené Doronem v podání Liora Raze. Právě Lior Raz je dalším z izraelských herců, kteří již dříve vstoupili znovu do aktivní služby.

Zdroj: The Jerusalem Post / The New York Times / Variety

The Last of Us našlo Joelovu nemesis. Po krku mu půjde vysněná představitelka Ellie
The Last of Us našlo Joelovu nemesis. Po krku mu půjde vysněná představitelka Ellie
10.01.2024 12:10:00 | Filmové novinky

Po týdnech spekulací se fanoušci seriálu The Last of Us konečně dočkali potvrzení, která herečka ztvární kontroverzní postavu Abby, ze které mají někteří hráči videoher dodnes trauma. Ve druhé řadě totiž půjde po krku samotnému Joelovi, který na konci první řady při záchraně Ellie zničil její dosavadní život.

Lucasův učeň už uplatňuje moc. Nový Mandalorian vznikne jako film, Ahsoku čeká druhá řada
Lucasův učeň už uplatňuje moc. Nový Mandalorian vznikne jako film, Ahsoku čeká druhá řada
10.01.2024 11:40:00 | Filmové novinky

Dave Filoni se teprve nedávno chopil role kreativního šéfa ve společnosti Lucasfilm a netrvalo dlouho, než firma oznámila, že nejbližšími Star Wars v kinech bude filmová verze Mandaloriana. Samozřejmě se vrátí i Grogu alias Baby Yoda.

Nové sci-fi Netflixu ve velkolepém traileru. Tvůrci Hry o trůny lákají na cestu časoprostorem
Nové sci-fi Netflixu ve velkolepém traileru. Tvůrci Hry o trůny lákají na cestu časoprostorem
10.01.2024 6:00:00 | Filmové novinky

Už 21. března letošního roku tvůrci Hry o trůny odhalí, co dlouhé roky kutili pod záštitou Netflixu. Chystají totiž očekávané sci-fi Problém tří těles, které nás vezme mimo realitu a podle Netflixu doručí mysteriózní drama, které tu ještě nebylo.

První krvavá marvelovka klamala. První diváci přesto chválí akci, hrdinku Echo i Daredevila
První krvavá marvelovka klamala. První diváci přesto chválí akci, hrdinku Echo i Daredevila
09.01.2024 16:30:00 | Filmové novinky

Nový seriál od Marvelu s názvem Echo uvidíme v Česku již ve středu ráno a oproti předchozím seriálům komiksového studia se dočkáme hned všech pěti epizod najednou, nikoli v týdenních rozestupech. První diváci, kteří viděli tři epizody s předstihem, nicméně upozorňují na pokrytectví Marvelu a snahu zamaskovat pravou podstatu seriálu.