FB pixel TP pixel
Velký herecký návrat Michaela Douglase. V traileru historické novinky zachraňuje Ameriku © Apple TV+

Velký herecký návrat Michaela Douglase. V traileru historické novinky zachraňuje Ameriku

Michael Douglas už dávno není tou velkou hvězdou, kterou býval v minulosti, jako herec je však stále vynikající. Jen potřebuje ty správné role. Ukázal to v seriálu Kominského metoda a potvrzuje to i v historické novince Franklin, která dá zapomenout na jeho štěky ve filmech od Marvelu.

Filmové novinky

Michael Douglas byl v 80. a 90. letech řazen mezi největší hvězdy Hollywoodu a snímky jako Wall Street, Válka Roseových, Volný pád nebo Honba za diamantem patří mezi absolutní klasiky. Douglas se také stal výrazným producentem a Česko mu může být vděčné za Přelet nad kukaččím hnízdem Miloše Formana. Stáří se ale neptá a Douglasova sláva logicky s postupujícím věkem klesala.

Ani v novém tisíciletí sice herecky nepolevil, místo výrazných filmů však točil spíš průměrné žánrovky a jen čas od času zaujal výraznějšími rolemi jako ve snímku Liberace!. Kariérní smířenost se svou pozicí do velké míry podtrhla účast u Marvelu, kde se objevil jako bývalý Ant-Man Hank Pym v sérii Ant-Man a také v Avengers. Sám ale opakovaně přiznával, že tyto filmy točil hlavně kvůli penězům a dětem, a sám se holt smířil s tím, že slouží jen jako doručovatel expozičních informací. Vysloveně urážkou musel být třetí Ant-Man, kde strávil polovinu filmu s rukami v želé.

Benjamin Franklin do akce

Douglasova kariéra je aktuálně mnohem zajímavější v seriálech, kde se mu roky dařilo v projektu Netflixu Kominského metoda. A nyní mu dal obří příležitost Apple, který již 12. dubna uvede osmidílný historický seriál Franklin o zakládajícím otci USA, vynálezci a diplomatovi Benjaminu Franklinovi. Ten se v roce 1976 vydal do Francie, aby získal tamní podporu pro americkou nezávislost vůči Britům, a právě tohle období Apple zpracuje.

Jak ukazuje i skvělá upoutávka, úkol rozhodně nebyl jednoduchý a Francouzi rozhodně neměli velkou snahu podpořit Ameriku proti Britům. Franklin byl však zkušený stratég a během dvou let se stal v Evropě symbolem osvícenství Nového světa. Poté, co Francie nezávislost Ameriky podpořila, se stal v zemi galského kohouta americkým vyslancem a když byl v roce 1785 nahrazen Thomasem Jeffersonem, jeho reputace byla na takové výši, že i Jefferson tehdy pronesl, že Franklina nahradit nemůže, může na něj jen navázat.

Michael Douglas je soudě podle traileru skutečně ztělesněním charismatického politika, který dokáže hrát na francouzském dvoře vskutku mistrovskou partii. Seriál Franklin vychází z knižní předlohy Stacy Schiff a režíroval ho Timothy Van Patten, který měl na starost závěrečnou epizodu seriálu Vládcové nebes, stál však i za epizodami seriálů jako Perry Mason, Impérium – Mafie v Atlantic City, Rodina Sopránů nebo Hra o trůny. Zkušeností má tedy rozhodně dost.

Zdroj: U.S. Department of State / Apple TV+

Nejnenáviděnější film současnosti nikdo neviděl, naštvaní fanoušci mají jasno už po traileru
Nejnenáviděnější film současnosti nikdo neviděl, naštvaní fanoušci mají jasno už po traileru
17.03.2024 15:10:00 | Filmové novinky

Když se rozhodnete zremakovat jeden z nejkultovnějších filmů 90. let, který měl navíc dost výraznou gotickou estetiku a v hlavní roli měl během natáčení tragicky zesnulého herce, obratem si říkáte o průšvih v podobě naštvané základny fanoušků originálu. A nezachrání vás ani potoky krve prezentované v traileru. Své o tom nyní ví tvůrci nové verze slavného komiksu Vrána.

První skvělý akčňák roku: Velkolepá pocta kaskadérům nadchla diváky i kritiky
První skvělý akčňák roku: Velkolepá pocta kaskadérům nadchla diváky i kritiky
15.03.2024 15:40:00 | Filmové novinky

Na festivalu SXSW v americkém Austinu měl premiéru očekávaný akční snímek Kaskadér režiséra Davida Leitche. A zdá se, že explozivní upoutávky nelhaly a režisér Johna Wicka nebo spin-offu Rychle a zběsile doručil velezábavný blockbuster, který mnozí označují za první skvělý akčňák letošního roku.

Kaskadérský rekord padl po 18 letech. Podívejte se na extrémně rotující auto s řidičem uvnitř
Kaskadérský rekord padl po 18 letech. Podívejte se na extrémně rotující auto s řidičem uvnitř
15.03.2024 13:00:00 | Filmové novinky

Při natáčení akční komedie Kaskadér s Ryanem Goslingem a Emily Blunt v hlavních rolích se tvůrci snažili vyhýbat CGI a co nejvíce využívali klasické kaskadérské umění. V jednom případě se podařilo překonat 18 let starý kaskadérský rekord.

Kultovní Vrána ožívá v brutálním traileru. Průstřely brokovnicí jsou jen začátek
Kultovní Vrána ožívá v brutálním traileru. Průstřely brokovnicí jsou jen začátek
14.03.2024 15:35:00 | Filmové novinky

Po letech slibů a čekání jsme se konečně dočkali a studio Lionsgate ukázalo první záběry z chystané nové adaptace kultovního komiksu Vrána. Tragicky zesnulého Brandona Lee v hlavní roli nahrazuje Bill Skarsgard a jestli je po traileru něco jasné, pak skutečnost, že krve a drsných výjevů málo rozhodně nebude.