FB pixel TP pixel
Nový batmanovský seriál je totální tragédie. Nenávidí ho kritici i diváci © CW

Nový batmanovský seriál je totální tragédie. Nenávidí ho kritici i diváci

Nový komiksový seriál Gotham Knights, který právě debutoval i v Česku, láká na netradiční postbatmanovký příběh. Dle prvních diváckých i kritických reakcí jde ale o velké šlápnutí vedle.

24. 3. 2023 16:15 | Filmové novinky

Na českém HBO Max je k vidění nový seriál ze světa DC Gotham Knights, který se odehrává v období krátce po smrti Bruce Waynea alias Batmana. Vyvrhelům v Gotham City se nemá kdo postavit, a proto uzavře Wayneův adoptivní syn Turner Hayes nečekané spojenectví s dětmi Batmanových nepřátel. Společně se pak snaží jako Gotham Knights nastolit ve městě pořádek. Kritici viděli již čtyři úvodní epizody a z jejich prvních zveřejněných reakcí můžeme poměrně jasně vyvodit, že seriál se vůbec nepovedl. Server Rotten Tomatoes hlásí pouze dvě kladné recenze z celkových jedenácti, z čehož nakonec vychází tragické skóre 18 %. Ani diváci ale nejsou se seriálem spokojeni, když Gotham Knights udělují průměrnou známku 53 %.

Stížnosti pak převážně jdou za nudným a nevýrazným scénářem, jenž na scénu uvádí jen rutinní děj, nezajímavé postavy a ploché dialogy. Herci se mohou snažit, jak chtějí, ale přechody mezi teenagerovským melodramatem a rádoby drsným superhrdinským příběhem nepůsobí žádoucím způsobem. Pokud by někdo očekával, že alespoň vizuál či akce budou ucházející, bude zklamán – i tato stránka je prý odfláknutá, nevýrazná a zcela nezajímavá. Gothamští rytíři prostě nedokáží zanechat žádný dojem a již během sledování ztrácí divák o seriál a jeho postavy zájem. Bohužel, snaha o přetvoření batmanovského mýtu se nezdařila. Vzácné kladné reakce shodně zdůrazňují, že si seriál sedne až v pozdějších dílech, a na v úvodu přepjatý seriál se nakonec dá dívat. V poměrně pestré seriálové nabídce je to ale bohužel málo, a diváci tak můžou svůj čas věnovat kvalitnějším projektům. Z Gotham Knights je tak obratem žhavý kandidát na brzké zrušení.

Zdroj: RottenTomatoes

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Režisér nejkultovnějšího filmu všech dob natočil žraločí krvák. Na trailer nejste připraveni
Režisér nejkultovnějšího filmu všech dob natočil žraločí krvák. Na trailer nejste připraveni
24.03.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Legendární režisér Tommy Wiseau se po 20 letech vrací, aby nás opět oblažil svou unikátní vizí. Po kultovním vztahovém dramatu The Room se ze San Francisca přesuneme do New Orleans, kde hrozbu nevěry vystřídá něco mnohem horší. Na město se totiž vrhne gigantický žralok!

Takhle vznikl nejlepší akčňák roku! Podívejte se, jak Keanu Reeves mlátí kaskadéry
Takhle vznikl nejlepší akčňák roku! Podívejte se, jak Keanu Reeves mlátí kaskadéry
23.03.2023 17:15:00 | Filmové novinky

Aktuálně nejlepší akční série přichází do kin s již čtvrtým filmem, který je podle dosavadních ohlasů dost možná nejlepším dílem celé ságy Johna Wicka. Ani u nejnovějšího pokračování si ale Keanu Reeves nedovolil zvolnit trénink a poctivě dřel společně s týmem kaskadérů na nejpestřejších způsobech lámání rukou a rozbíjení ciferníků.

Šílený Nicolas Cage se jako Drákula utrhl ze řetězu. Trailer nové komedie ničí bránice
Šílený Nicolas Cage se jako Drákula utrhl ze řetězu. Trailer nové komedie ničí bránice
23.03.2023 16:30:00 | Filmové novinky

V polovině dubna vstoupí i do českých kin hororová komedie Renfleld, která v odlehčeném tónu řeší problematiku zneužívání a narušení osobní svobody. Strůjcem lidského neštěstí zde bude Nicolas Cage, který jako Drákula ničí život svého asistenta Renfielda už 90 let.

Avatar 3 má vzniknout i jako seriál. Stopáž by byla masivní
Avatar 3 má vzniknout i jako seriál. Stopáž by byla masivní
23.03.2023 14:30:00 | Filmové novinky

Třetí díl ze série Avatar sice dorazí až napřesrok, již nyní se ale mluví o tom, že James Cameron chystá svou 3D ságu rozšířit do seriálové podoby pro streamovací službu Disney Plus. A jednalo by se o zatraceně velkolepý zážitek.