FB pixel TP pixel
HBO boduje! Nabízí Hobita v kinoverzích i rozšířeném vydání © TMDB

HBO boduje! Nabízí Hobita v kinoverzích i rozšířeném vydání

Fanoušci Tolkiena musí mít opravdu radost. Od 1. března je na HBO GO k vidění nejen celá trilogie Pána prstenů, ale i prequelová trojice filmů s hobitem Bilbem v hlavní roli. Tu navíc v Česku oblíbený streamer nabízí ve své knihovně i v rozšířených edicích.

Filmové novinky

Jak už jsme minulý týden upozorňovali, na HBO je od prvního března k dispozici dvojice trilogií natočená Peterem Jacksonem na motivy knih J. R. R. Tolkiena. Trilogie Pán prstenů je v katalogu HBO GO bohužel pouze v klasické kinopodobě, ale překvapivě Hobita vydal streamer vedle kinoverzí i v jeho třech rozšířených vydáních. První díl Neočekávaná cesta je tak o 12 minut delší a oproti klasickým 163 minutám jich má 175, ve kterých uvidíme vedle delších rozhovorů například nahé koupající se trpaslíky. Druhý film Šmakova dračí poušť už nabízí navíc větší porci přidaných 24 minut, když rozšířená verze má celkem 179 minut oproti klasické verzi se 155 minutami.

HBO boduje! Nabízí Hobita v kinoverzích i rozšířeném vydání © TMDB

Opět dostaneme více dialogových scén prohlubující motivace postav, zvláště těch vedlejších, které v kinoverzi neměly tolik prostoru, fanoušci si užijí mnohem více například Medděda, na delší dobu se zastavíme i v Jezerním městě. Nejkratší závěrečný díl Bitva pěti armád dlouhý 139 minut má v rozšířené verzi 157 minut, a je tedy delší o 18 minut. Ten jako první film ze Středozemě dostal v USA nepřístupný rating R, což znamená, že se Peter Jackson trochu vrátil ke svým hororovým začátkům, a divákům nabídl navíc mnoho krvavých akčních scén, především useknutých hlav, vždy ale hravě natočených, často s jeho typickými vtípky. Především přepálená honička na zamrzlé řece je působivá. Vychutnat si rozšířené verze můžeme i s dabingem či českými titulky.

 1 483 zobrazení   215 se líbí
Netflix vládl Zlatým glóbům a připsal si výhru v 10 kategoriích!
Netflix vládl Zlatým glóbům a připsal si výhru v 10 kategoriích!
01.03.2021 12:00:00 | Filmové novinky

Netflix si na letošním ceremoniálu Zlatých glóbů hřál hned 42 nominací. Nakonec z nich proměnil zhruba čtvrtinu, přesto ale předávání cen zahraničních novinářů jednoznačně ovládl a ukázal, kdo je aktuálně králem filmového a seriálového obsahu.

Netflix láká na novou fantasy Světlo a stíny v prvním traileru
Netflix láká na novou fantasy Světlo a stíny v prvním traileru
28.02.2021 | Filmové novinky

Fandové fantasy se konečně brzy dočkají. Zatímco Zaklínač musí stále dotočit poslední díly 2. řady, již v dubnu dorazí nová sága pro mladší fanoušky žánru. Netflix nyní zveřejnil první ukázku na Světlo a stíny.

Zombie řešeto je tady! Netflix ukázal Snyderovu Armádu mrtvých
Zombie řešeto je tady! Netflix ukázal Snyderovu Armádu mrtvých
25.02.2021 16:00:00 | Filmové novinky

Zack Snyder zažívá po delší době úspěšné období. Již 18. března představí světu svou verzi Ligy spravedlnosti pro HBO. A v květnu doručí svou novou zombie akčňárnu, která slibuje bombasticky nemrtvou divočinu.

Fandové Tolkiena pozor! Hobit a Pán prstenů míří v březnu na HBO GO!
Fandové Tolkiena pozor! Hobit a Pán prstenů míří v březnu na HBO GO!
19.02.2021 | Filmové novinky

Ano, vypadá to, že se pomalu ale jistě blíží příchod HBO Max do Česka. Nedávno si u nás Warneři na svou domovskou streamovací stanici stáhli Harryho Pottera, od března si pak budeme moci pustit i dvojici vysokorozpočtových fantasy trilogií na motivy J. R. R. Tolkiena natočené Peterem Jacksonem.