FB pixel TP pixel
Fandové Tolkiena pozor! Hobit a Pán prstenů míří v březnu na HBO GO! © TMDB

Fandové Tolkiena pozor! Hobit a Pán prstenů míří v březnu na HBO GO!

Ano, vypadá to, že se pomalu ale jistě blíží příchod HBO Max do Česka. Nedávno si u nás Warneři na svou domovskou streamovací stanici stáhli Harryho Pottera, od března si pak budeme moci pustit i dvojici vysokorozpočtových fantasy trilogií na motivy J. R. R. Tolkiena natočené Peterem Jacksonem.

Filmové novinky

Již první březnový den přistane na streamovací kanál HBO GO šestice notoricky známých snímků, jejichž předlohou byly knihy sepsané legendou fantasy žánru J. R. R. Tolkienem. První trojice filmů s názvem Pán prstenů, která si odbyla premiéru v kinech v letech 2001-2003 a byla oceněna 17 Oscary (z 30 nominací), chytře a věrně převedla ducha knihy a oživila dnes už všem známé fikční postavy jako Frodo (Elijah Wood), Gandalf (Ian McKellen), Aragorn (Viggo Mortensen) Legolas (Orlando Bloom), Gimli (John Rhys-Davies), Glum (Andy Serkis) nebo Galadriel (Cate Blanchett), a odstartovala tak světovou mánii kolem všeho, co bylo spjato se Středozemí.

Fandové Tolkiena pozor! Hobit a Pán prstenů míří v březnu na HBO GO! © TMDB

Na úspěch Pána prstenů chtěl Peter Jackson navázat o devět let později druhou filmovou trilogií, tentokráte adaptující „prequelový“ příběh hobita Bilba (v podání Martina Freemana). Dnes se můžeme ptát, kde se stala chyba a proč se podruhé nevstoupilo do stejné řeky, ale navázat na úspěch Pána prstenů se úplně nepodařilo, i když komerčně si film nevedl špatně. Tržby ovšem na rozdíl od první trilogie díl od dílu klesaly, což poukazovalo na zmenšený zájem fanoušků. Základním problémem se zdála být předloha, která byla jednak krátká a scenáristé museli hodně improvizovat a doplňovat, což se nejvíce odkrylo v závěrečné epizodě Bitva pěti armád, druhak byla stylově odlišná od epického vyprávění Pána prstenů a mnohé elementy pak ve výsledku působily nesoudržně. Ještě donedávna byly všechny tři části Pána prstenů na Netflixu, nyní je tam již jen první díl. Netflix jej navíc nepochopitelně nelokalizoval a je dostupný pouze s anglickými titulky, využijme tedy příležitosti a pusťme si do češtiny plně lokalizované kinoverze na HBO GO.

 511 zobrazení   50 se líbí
Netflix láká na novinky. Čeká nás nová fantasy i piráti
Netflix láká na novinky. Čeká nás nová fantasy i piráti
18.02.2021 | Filmové novinky

Netflix právě vydal ukázky na tři březnové novinky. Těšit se můžeme na videoherní adaptaci v anime podobě DOTA: Dračí krev, hraný dokument Ztracené království pirátů nebo rodinnou taškařici s Jennifer Garner Yes Day.

Jeden z nejlepších akčních filmů vůbec je konečně ke zhlédnutí online!
Jeden z nejlepších akčních filmů vůbec je konečně ke zhlédnutí online!
16.02.2021 10:00:00 | Filmové novinky

Devadesátková akční komedie Pravdivé lži, jedna z nejlepších pecek svého druhu, sršící skvělou akcí, romantikou a humorem, je konečně k vidění v rámci streamingu. Snímek, jenž není běžně dostupný online, je nyní k dispozici na HBO GO.

Konec slibů. Režisérská verze Ligy spravedlnosti má první oficiální trailer!
Konec slibů. Režisérská verze Ligy spravedlnosti má první oficiální trailer!
15.02.2021 14:00:00 | Filmové novinky

Již 18. března se na české HBO přiřítí fanoušky hojně očekávaná režisérská verze komiksáku Liga spravedlnosti. Režisér Zack Snyder nyní uvolnil oficiálně první trailer, který ukazuje plno nových záběrů, které nebyly vidět v původní kinoverzi filmu režírované Jossem Whedonem.

Režisér Avengers natočil pro HBO seriálové sci-fi drama. Máme ukázku
Režisér Avengers natočil pro HBO seriálové sci-fi drama. Máme ukázku
12.02.2021 | Filmové novinky

Nové ambiciózní, hvězdně obsazené sci-fi drama zasazené do alternativní historie zní přesně jako materiál pro HBO. A opravdu, už v dubnu se na této kabelové a internetové televizi dočkáme vyhlíženého projektu s názvem Viktoriánky od režiséra Josse Whedona.