FB pixel TP pixel
Nejděsivější role v kariéře Hugh Granta. Jako sériový vrah nadchl kritiky i diváky © A24

Nejděsivější role v kariéře Hugh Granta. Jako sériový vrah nadchl kritiky i diváky

Horory patří tradičně ke chloubě produkční společnosti A24. Od Děsivého dědictví po X, filmy z jejich produkce dokáží divákům pěkně nahnat strach. A mistři nezávislého hororu mají nyní nové eso v rukávu, v němž děsí bývalý milovník Hugh Grant.

Filmové novinky 15. 9. 2024 16:40 | Filmové novinky

Scott Beck a Bryan Woods jsou považováni za jedny z největších talentů hororového žánru, především díky globálnímu hitu Tiché místo. Po krátké pauze, během níž se snažili více či méně úspěšně ohledávat hranice i jiných žánrů, se vrací k tomu, co je nejvíc proslavilo. Jejich novinka Heretic sbírá skvělé ohlasy a první z ukázek děsí zajímavým a inovativním způsobem.

V poslední době často vidíme známé herce s uvadající kariérou, kteří se snaží najít nový kariérní život rolí démonického záporáka v hororovém filmu. Nicolas Cage nebo John Malkovich by mohli vyprávět. Nyní se skrze hrůzu snaží znovu vyšvihnout na výsluní Hugh Grant a trailer napovídá, že možná velmi úspěšně.

Jednoho upršeného odpoledne dvě mladé sestry zazvoní na dveře záhadného domu. Jejich cílem je přijmout jeho obyvatele ke konverzi k jejich církvi, jeho cílem je návštěvnice zabít. Heretic měl světovou premiéru na filmovém festivalu v Torontu a ohlasy jsou nadšené. Nemáme čekat tradiční hororovou podívanou, ale spíš intelektuálně stimulující hru na kočku a myš s podtóny ďábelského humoru. Recenze vyzdvihují především Grantův výkon, magazín TheWrap mluví o „stejnou měrou okouzlujícím i podlém padoušském výkonu.“ Magazín Vanity Fair vyzdvihuje i scenáristický švih a um tvůrčího dua ??a o Heretic píše jako o „střídavě chytrém a hloupém hororovém thrilleru, který vede ostrý dialog na téma víra vs. rozum a svobodná vůle vs. předurčenost.“

Ve Spojených státech je premiéra naplánována na půlku listopadu a českého distributora zatím nemá. Držme si ale palce, ať se k nám děsivý Hugh Grant dostane také.

Zdroj: A24

 10 611 zobrazení   54 se líbí
Velkolepá mimozemská invaze je konečně online. Víme, kde si Tiché místo přehrát v nejlepší kvalitě
Velkolepá mimozemská invaze je konečně online. Víme, kde si Tiché místo přehrát v nejlepší kvalitě
15.09.2024 15:00:00 | Filmové novinky

Hororová série Tiché místo se letos v létě vrátila v doslova apokalyptickém prequelu Den první, který ukazuje, jak probíhala invaze na zvuk citlivých příšer na naši planetu. A chválený snímek s hvězdou Stranger Things Josephem Quinnem nyní dorazil online.

Drsná akce místo digitálního bordelu. Nový špionážní seriál baví v akčním traileru
Drsná akce místo digitálního bordelu. Nový špionážní seriál baví v akčním traileru
15.09.2024 14:10:00 | Filmové novinky

Seriál Citadela patřil mezi nejúspěšnější projekty, které pod hlavičkou Amazon Prime vznikly. Není tedy divu, že se streamovací platforma rozhodla nedržet se pouze jednoho seriálu, ale celé universum je již v plné produkci.

Seriálová událost s fantastickým Farrellem. Kriminálka Tučňák nadchla kritiky
Seriálová událost s fantastickým Farrellem. Kriminálka Tučňák nadchla kritiky
13.09.2024 13:50:00 | Filmové novinky

Od příštího týdne bude na Maxu k vidění komiksová gangsterka Tučňák s Colinem Farrellem v roli démonického Oswalda Cobblepota. První reakce kritiků jsou nadšené. Seriál prý slibuje silný zážitek nejen pro fanoušky komiksů, ale i kvalitních kriminálních dramat.

Venom 3 ve velkolepém traileru čelí invazi monster. Nově odhalený padouch děsil i Avengers
Venom 3 ve velkolepém traileru čelí invazi monster. Nově odhalený padouch děsil i Avengers
12.09.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Studio Sony konečně odhalilo finální upoutávku na očekávaný snímek Venom: Poslední tanec, v němž se definitivně rozloučíme se symbiontem Venomem a jeho lidským parťákem Eddiem Brockem. Definitivně poslední upoutávka láká na příchod obávaného antagonisty Marvelu, ze kterého se klepala kolena i Avengerům.