FB pixel TP pixel
John Wick 4 je konečně online. Dostupná kvalita je zatím zklamáním © Lionsgate

John Wick 4 je konečně online. Dostupná kvalita je zatím zklamáním

Jeden z nejlepších akčních filmů letošního roku konečně dorazil do online prostoru a můžete si ho tedy legálně přehrát i v pohodlí domova. Některé diváky ale může zklamat audiovizuální kvalita hitu s Keanu Reevesem.

15. 6. 2023 15:30 | Filmové novinky

Tvůrci Johna Wicka už sice začali pracovat i na pátém filmu se zabijákem s tváří a strništěm Keanu Reevese, na finální produkt si ale ještě pár let bezpochyby počkáme. Na co ale čekat nemusíte, to je čtvrtý film série, který do kin vstupoval 23. března 2023 a od 14. června je dostupný pro přehrání i pro domácnosti. Nikoli však v rámci SVODů, jako Netflix či HBO, ale prozatím pouze TVODů. Kupodivu však zatím není vůbec dostupný na Google Play či Rakutenu, najdete ho tedy aktuálně na dvou platformách.

Bohužel bez 4K

Jako první přidala snímek do nabídky O2TV, která ho nabízí k zapůjčení za 79 korun. O2TV je aktuáně jedinou platformou, jež zapůjčení poskytuje. Alternativou je iTunes, kde je John Wick 4 v nabídce za 329 korun pro přímý nákup, nyní bez možnosti zapůjčení. Na rozdíl od jiných velkých blockbusterů však zklame technická kvalita, která je streamery nabízená. John Wick totiž alespoň nyní vraždí pouze v HD (nikoli ve 4K) a nedostupná je i zvuková stopa Dolby Atmos. Obě platformy sice nabízí film v angličtině i českém dabingu, v případě originální stopy jde však pouze od Dolby Digital 5.1.

Připomeňme, že John Wick 4 patří mezi nejlépe hodnocené filmy letošního roku a doposud má tenhle akční bloodshed s monumentální stopáží dvou hodin a 49 minut na agregátoru Rotten Tomatoes 94 procent spokojených recenzí s úžasným průměrným hodnocením 8,1 z 10. Pokud byste si chtěli zopakovat i předchozí filmy, můžete si jejich dostupnost snadno zkontrolovat v rámci naší databáze. Nejjednodušeji jsou však dostupné na Netflixu, kde najdete první a třetí film dokonce s českými titulky, druhý film je bohužel v rámci nabídky největšího streamera bez české podpory.

Zdroj: iTunes / O2TV / Rotten Tomatoes

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
První záběr z Avatara 3: Producent vysvětlil velký odklad premiér nových dílů
První záběr z Avatara 3: Producent vysvětlil velký odklad premiér nových dílů
14.06.2023 16:55:00 | Filmové novinky

Producent Avatara Jon Landau zareagoval na oznámení studia Disney na masivní přeskládávání dat premiér největších blockbusterů příštích let. Ty zahrnují i budoucí díly ságy z Pandory a řada diváků není z posunů o několik let příliš nadšená. Landau nabídl jednoduché vysvětlení a poskytl první záběr z třetího filmu.

Nová sci-fi Netflixu láká na klonování lidí. Trailer slibuje stylovou zábavu
Nová sci-fi Netflixu láká na klonování lidí. Trailer slibuje stylovou zábavu
14.06.2023 15:30:00 | Filmové novinky

Netflix pokračuje v představování svých velkých letních novinek. Nyní ukázal upoutávku na stylovou sci-fi komedii Oni naklonovali Tyrona, která se – jak název napovídá – zabývá zábavným konceptem klonování lidí a s ním spojenými konspiracemi.

Marvel odkládá megafilmy. Avengers 5 a 6 jsou v nedohlednu, Deadpool 3 dorazí dřív
Marvel odkládá megafilmy. Avengers 5 a 6 jsou v nedohlednu, Deadpool 3 dorazí dřív
14.06.2023 14:50:00 | Filmové novinky

Disney oznámil nová data premiér plánovaných trháků a změny se nevyhnou ani filmům od Marvelu. Některé premiéry se odkládají o pár měsíců, jiné o více než o rok. Potěší jedině dřívější uvedení třetího Deadpoola.

Nový Vetřelec půjde překvapivě do kin. Avatar 3, 4 a 5 se výrazně odkládají
Nový Vetřelec půjde překvapivě do kin. Avatar 3, 4 a 5 se výrazně odkládají
13.06.2023 18:45:00 | Filmové novinky

Studio Disney si připravilo řadu nepříjemných zpráv, když odhalilo data nových premiér svých očekávaných filmů. Milým překvapením je, že se nyní počítá s novým Vetřelcem i pro kina. Naopak fanoušci Avatara si na nové díly počkají. V případě čtvrtého a pátého filmu jde o několik let navíc.