FB pixel TP pixel
Planeta opic se vrací! Velkolepý trailer má zvířata vládnoucí světu a hvězdu Zaklínače © 20th Century Studios

Planeta opic se vrací! Velkolepý trailer má zvířata vládnoucí světu a hvězdu Zaklínače

20th Century Studios konečně odhalilo první trailer na očekávaný nový snímek ze série Planeta opic. Příběh vypráví o generaci po smrti původního vůdce opic Caesara, která již vládne naší planetě. Lidstvo mezitím živoří a mezi ním je i hvězda Zaklínače.

Filmové novinky

Poslední díl z opičí série, Válka o planetu opic, jsme viděli v roce 2017. Nyní se příběh o konfliktu lidí a primátů vrací a slibuje novou vizi, která dosavadní univerzum rozšíří. Za snímkem Království Planeta opic stojí režisér a scenárista Wes Ball, který v roce 2014 překvapil sci-fi adaptací Labyrint: Útěk a posléze natočil i další dvě pokračování. Království Planeta opic je však jeho definitivním vstupem do první hollywoodské ligy a první trailer rozhodně plní slib, že se přesuneme daleko do budoucnosti, kdy už opičáci s lidmi neválčí, protože náš druh přežívá ve stínech, zatímco si planetu rozdělili i inteligentní primáti.

Snímek slibuje globální a velkolepý konflikt, který se zaměří na generaci po skonu inteligentního šimpanze Caesara, který zažehl jiskru rebelie vůči lidstvu ve snímku Zrození Planety opic. Opice mají nyní žít v míru. Když se ale objeví nový opičí tyran, který chce pevnou rukou vybudovat novou říši, vydává se mladý opičák a Caesarův syn Cornelius na cestu, která ho donutí zpochybnit vše, co doposud o svém světě znal a definovat budoucnost vztahů mezi lidmi a opicemi. Velkolepé trikové sci-fi vstoupí do kin 23. května roku 2024, a tak mají tvůrci ještě dost času na to, aby vypilovali prozatím spíše solidní speciální efekty. Ve filmu se v lidské roli objeví i představitelka Ciri ze Zaklínače Freya Allan.

Zdroj: 20th Century Studios / THR

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Harry Potter ho připoutal na invalidní vozík. Dublérova nehoda v traileru dojímá k slzám
Harry Potter ho připoutal na invalidní vozík. Dublérova nehoda v traileru dojímá k slzám
02.11.2023 16:00:00 | Filmové novinky

Kaskadér a dvojník představitele Harryho Pottera David Holmes, který při natáčení jednoho z dílů po tragické nehodě ochrnul, vypráví svůj životní příběh v dokumentu od HBO. Právě vydaný trailer odkrývá dojemný příběh a vyzdvihuje přátelství mezi Davidem a hercem Danielem Radcliffem.

Marvel odvrací historický propadák. Jeho nové sci-fi v traileru tasí Avengers a Thanose
Marvel odvrací historický propadák. Jeho nové sci-fi v traileru tasí Avengers a Thanose
01.11.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Komiksový gigant Marvel má problém. Jeho nové vesmírné dobrodružství s Captain Marvel podle dosavadních odhadů analytiků návštěvnosti kin mnoho diváků nezaujalo a některé znervózňuje i skutečnost, že Marvel nechce film nikomu ukázat. Nyní začal navíc v propagaci parazitovat na Avengers, aby film působil velkolepěji a důležitěji.

Největší propadák podzimu míří ke konci. Sledovanost Elišky a Damiána se odráží ode dna
Největší propadák podzimu míří ke konci. Sledovanost Elišky a Damiána se odráží ode dna
01.11.2023 15:30:00 | Filmové novinky

Televize Prima se už nepochybně nemůže dočkat, až podzimní seriálová novinka Eliška a Damián skončí. Zbývají už pouze dvě epizody a zdá se, že blížící se konec přilákal diváky zpět k obrazovkám. Tragická sledovanost se ale zvedla jen nepatrně.

Netflix láká v traileru na největší listopadové hity. Zamlčel českou vánoční novinku
Netflix láká v traileru na největší listopadové hity. Zamlčel českou vánoční novinku
01.11.2023 14:15:00 | Filmové novinky

Listopadová nabídka novinek na Netflixu vždy patřila k těm nejsilnějším v roce a nejinak je tomu i letos. Pravidelný upoutávkový sestřih streamera láká mimo jiné na nový thriller Davida Finchera, ambiciózní drama s Jodie Foster či animák s Adamem Sandlerem.