FB pixel TP pixel
Jeden z nejslavnějších seriálů všech dob je konečně dostupný i v Česku © Aerofilms

Jeden z nejslavnějších seriálů všech dob je konečně dostupný i v Česku

Lars von Trier už toho kvůli své Parkinsonově nemoci možná mnoho nenatočí. Navzdory svému zdravotnímu stavu však stále odmítá ztratit svůj provokativní smysl pro humor. Do online prostoru nyní uvádí finále svého seriálového mistrovského díla.

9. 10. 2022 12:00 | Filmové novinky

Když letos v létě Lars von Trier oznámil pravděpodobný konec kariéry zapříčiněný Parkinsovou nemocí, mnoho fanoušků to velice zarmoutilo. Naštěstí o pár dní později ohlásil triumfální návrat se svým nejpopulárnějším dílem, absurdním temným seriálem z prostředí kodaňské královské nemocnice Království. Po dvaceti letech se rozhodl Trier do chodeb a sálů postavených na starých bělidlech vrátit a naposledy tak pomyslnou temnou bránu otevřít.

U příležitosti vydání třetí řady na KVIFF.TV přibyly před pár týdny i remasterované verze první a druhé řady a od 13. října zde bude každý týden přibývat i jeden díl z nové řady s podtitulem Exodus. My jsme měli šanci seriál zhlédnout na festivalu v Benátkách a musíme říct, že ani s třesem v rukou a postupujícím věkem Lars nic neztrácí ze svého poťouchlého smyslu pro humor, hutné atmosféry a citu pro postavy. Tuhle pecku, která opanovala svět Quality TV dávno před tím, než Netflix teprve půjčoval fyzická média, je sakra velká škoda přehlížet.

Zdroj: Aerofilms

Beata Mrazíková
Filmový vkus má pokřivený aktivním pohybem ve filmovém průmyslu, radost tak navzdory špatným marketingovým kampaním a hrozně nasazeným postsynchronům přináší především nekonečný přival reality shows a festivalové lahůdky. Kdyby se ztratily peníze ze světa, stále jí můžete platit v arašídových košíčcích a batátových hranolkách.
Seriál Pán prstenů mohl vypadat úplně jinak. Nápady HBO a Netflixu byly příšerné
Seriál Pán prstenů mohl vypadat úplně jinak. Nápady HBO a Netflixu byly příšerné
09.10.2022 11:30:00 | Filmové novinky

O práva na zpracování Pána prstenů bojovali největší streamovací giganti současnosti. Nakonec je získal logistický obr Amazon. Své verze však museli představit i HBO a Netflix. Nyní víme, co se ságou J.R.R. Tolkiena plánovali. A ruku na srdce, plány to byly opravdu tristní.

Prsteny moci chystají velkolepé finále 1. řady. Trailer slibuje odhalení Saurona
Prsteny moci chystají velkolepé finále 1. řady. Trailer slibuje odhalení Saurona
09.10.2022 11:00:00 | Filmové novinky

Amazon už příští pátek završí první řadu svého stamilionového projektu s názvem Pán prstenů: Prsteny moci. Nejnovější upoutávka rekapituluje dosavadní události a slibuje, že odhaleno bude naprosto vše. Dokonce i vládce zla Sauron.

Nejkrvavější film Vánoc uvidíme i v Česku. Skvělý trailer láká na vraždícího Santu
Nejkrvavější film Vánoc uvidíme i v Česku. Skvělý trailer láká na vraždícího Santu
09.10.2022 10:30:00 | Filmové novinky

Hvězda Stranger Things David Harbour v předvánočním čase vstoupí do kin s drsnou komediálně akční podívanou Violent Night, v níž bude jako Santa Claus bez lítosti a ve velkém počtu kosit teroristy.

Nejodvážnější fantasy současnosti končí! Epický trailer slibuje svatou válku
Nejodvážnější fantasy současnosti končí! Epický trailer slibuje svatou válku
07.10.2022 17:00:00 | Filmové novinky

HBO právě představilo velkolepý trailer na závěr svého fantasy seriálu Jeho temné esence, který konečně pořádně zabředne do náboženské vrstvy příběhu malé Lyry a jejích přátel.