FB pixel TP pixel
Nové dystopické sci-fi Netflixu ukazuje špinavou budoucnost. Drsný trailer si nebere servítky © Netflix

Nové dystopické sci-fi Netflixu ukazuje špinavou budoucnost. Drsný trailer si nebere servítky

Temné dystopické sci-fi Kuchyně, které je režijním debutem talentovaného herce Daniela Kaluuyi, dostalo od Netflixu první trailer. Ten ukazuje bezútěšný Londýn plný motorkářských gangů, policejní brutality a sociálního napětí mezi bohatými a chudými.

Filmové novinky

Dystopická sci-fi jsou na Netflixu oblíbeným žánrem a divák si může vybírat z pestré nabídky, ať už jde o seriálovou antologii Černé zrcadlo, temný německý hit Dark, animované kraťasy Love, Death & Robots nebo filmové hity jako Platform, V pasti či právě vydaný thriller Nech svět světem. Nyní se Netflix chystá do svého bohatého katalogu přidat dystopické drama Kuchyně. To se odehrává v Londýně v blízké budoucnosti, kde byly všechny formy sociálního bydlení odstraněny a zůstala jen Kuchyně – komunita, která se odmítá vystěhovat z místa, které nazývá domovem.

Dle traileru se v tomto nehostinném Londýně schyluje k válce, protože propast mezi bohatými a chudými je napjatá až do krajnosti. Chudí se musí postavit proti brutální vládnoucí třídě. Snímek je režijním debutem talentovaného čtyřiatřicetiletého herce Daniela Kaluuya, který se proslavil především účinkováním v hororových hitech Jordana Peelea Uteč a Nene, Oscara pak získal za vedlejší roli v dobovém dramatu Jidáš a černý mesiáš. V hlavních rolích sci-fi novinky uvidíme Richie Lawrie, Rasaq Kukoyi nebo hudebníka Kana, známého především z ceněné britské krimi Top Boy. Kuchyně bude na Netflixu dostupná od 19. ledna.

Zdroj: Netflix

Netflix odhalil sci-fi Kosmonaut z Čech. V prvním traileru září Adam Sandler
Netflix odhalil sci-fi Kosmonaut z Čech. V prvním traileru září Adam Sandler
19.12.2023 15:40:00 | Filmové novinky

Po letech čekání jsme se konečně dočkali a streamovací obr Netflix odhalil první trailer na očekávanou sci-fi s Adamem Sandlerem Kosmonaut z Čech. Snímek dorazí v březnu a nabídne hvězdné obsazení.

Marvel vyhodil stěžejní hvězdu a musí předělávat filmy. Herec má namířeno do vězení
Marvel vyhodil stěžejní hvězdu a musí předělávat filmy. Herec má namířeno do vězení
19.12.2023 7:00:00 | Filmové novinky

Herec Jonathan Majors byl soudní porotou shledán vinným z napadení a obtěžování a jeho kariéra je zřejmě u konce. Již dříve se ho zbavila jeho agentura, nyní ho hodil pod vlak i komiksový obr Marvel. Ten musí měnit celou filmovou strategii.

První dospělá Marvelovka odhalila parádní akci. Brutální trailer má krev, zlomeniny i průstřely
První dospělá Marvelovka odhalila parádní akci. Brutální trailer má krev, zlomeniny i průstřely
18.12.2023 14:00:00 | Filmové novinky

Marvel právě vydal novou drsnou upoutávku k chystanému seriálu Echo, v níž potvrdil, že se po vzoru úspěšného seriálového Daredevilla vrátí k temnému a násilnému stylu. Trailer navíc prozradil, že se diváci v zámoří dočkají seriálu dříve.

Fantasy překvapení roku se blíží. Řečtí bohové a monstra sbírají nadšené recenze
Fantasy překvapení roku se blíží. Řečtí bohové a monstra sbírají nadšené recenze
18.12.2023 10:00:00 | Filmové novinky

Příští týden odstartuje na Disney+ nová seriálová adaptace Percy Jackson a Olympané, na které se tentorkát podílel i její autor Rick Riordan. První recenze mluví o věrné adaptaci, která umí překvapit, mladí hrdinové jsou skvěle obsazení a vizuální stránka ohromuje.