FB pixel TP pixel
Nový fantasy seriál Netflixu ukazuje v traileru válku s duchy. Dorazí na konci ledna © Netflix

Nový fantasy seriál Netflixu ukazuje v traileru válku s duchy. Dorazí na konci ledna

Už 27. ledna se na Netflixu objeví nová fantasy série Lockwood a spol., která vychází z populární knižní fantasy série. Za seriálem stojí jeden z nejtalentovanějších mladých tvůrců Joe Cornish, který oslnil mimo jiné režijním debutem Útok na věžák.

12. 1. 2023 17:00 | Filmové novinky

Dobrých fantasy pro teenagery není nikdy dost a dobrou zprávou je, že ačkoli je Netflix velmi často ruší po první řadě, stále jim ještě dává šanci. Ta nejnovější pak nevzniká v nezkušených rukou, za kameru se totiž postavil scenárista a režisér Joe Cornish, který má za sebou skvělý Útok na věžák a solidní artušovskou podívanou Chlapec, který se stane králem. V novém seriálu Lockwood a spol. Cornish adaptuje knižní sérii z pera Jonathana Strouda, přičemž vývoj na seriálu začal v květnu 2020. Po dvou a půl letech se tak 27. ledna konečně dočkáme osmidílného výsledku, přičemž se přesuneme do Londýna, který je pod útokem duchů. Ty nahání četné duchařské agentury, kterým jde primárně o peníze, my ale budeme sledovat trojici mladých hrdinů, jimž jde především o dobro a jsou předurčení odhalit tajemství, které změní celou historii.

Upoutávka je hodně věrná Cornishovu vizuálnímu i vypravěčskému stylu, když představuje sympatické seskupení hrdinů, kteří se v současnosti musí popasovat s historickou hrozbou, která překračuje lidské chápání. Pakliže si potrpíte na britské exteriéry a humor, máte se zřejmě na co těšit. Ačkoli ale výsledek zatím působí jako sympatická podívaná pro lehce odrostlé děti, spadá zatím přesně do kategorie, která na Netflixu příliš úspěchů neslaví. Nabízí se totiž srovnání s Válečnou jeptiškou, Winx Sagou: Osud nebo Příležitostnými detektivy z Baker Street, kteří všichni skončili v zapomnění. Tak snad se to tentokrát nestane.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nejočekávanější sci-fi seriál roku odhalil zásadní změny vůči herní předloze
Nejočekávanější sci-fi seriál roku odhalil zásadní změny vůči herní předloze
12.01.2023 16:35:00 | Filmové novinky

Přestože tvůrci vysoce očekávané postapokalyptické sci-fi na motivy videoherního hitu The Last of Us slibují, že se od předlohy příliš odchylovat nebudou, jen bláhový divák by čekal převedení do televizního formátu jedna ku jedné. Tvůrci odhalili dvě velké změny oproti videoherní sérii a vskutku dávají smysl.

Black Panther 2 dorazí online ještě později, než se čekalo
Black Panther 2 dorazí online ještě později, než se čekalo
12.01.2023 12:30:00 | Filmové novinky

Kinohit Black Panther: Wakanda nechť žije brzy vstoupí na streamovací platformu Disney+. Dle dřívějších informací měla nová marvelovka dorazit online již v lednu, Disney však nakonec potvrdil pozdější datum.

Tvůrci Zaklínače reagují na kritiku. Ve třetí řadě slibují dlouho vytouženou změnu
Tvůrci Zaklínače reagují na kritiku. Ve třetí řadě slibují dlouho vytouženou změnu
11.01.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Zatímco první dvě řady fantasy hitu Zaklínač byly mnohými fanoušky kritizovány za velký odklon od předlohy, ta třetí má být dle tvůrců knihám Sapkowského nejvěrnější.

Kritici zvolili nejlepší filmy a seriály roku. Mistrovský doják porazil Avatar i Top Gun
Kritici zvolili nejlepší filmy a seriály roku. Mistrovský doják porazil Avatar i Top Gun
11.01.2023 13:00:00 | Filmové novinky

Zahraniční kritici zvolili na 80. předávání Zlatých glóbů nejlepší filmy a seriály roku. A slavný Steven Spielberg zde školil největší blockbustery roku.