FB pixel TP pixel
Nejhorší film Netflixu? Nový žhavý thriller nenávidí kritici i diváci © Netflix

Nejhorší film Netflixu? Nový žhavý thriller nenávidí kritici i diváci

Nový žhavý thriller z dílny Netflixu se hrubě nevydařil a získává negativní reakce ze všech stran. Nejen, že se do tvůrců pořádně opřeli kritici, nenávist snímek režiséra Tylera Perryho sklízí i ze strany diváků.

Filmové novinky

Filmy od Netflixu obecně nejsou brané jako velká záruka kvality, obzvlášť pokud se nejedná o součástí tzv. podzimním nabídky, která je často plná potenciálních oscarových kandidátů. Jedna z nejslabších nabídek ve streamingu, ale i v kinech obvykle přichází v lednu a únoru, kdy dochází řada na problematické projekty a také snímky nevalné kvality. A zatímco v kinech řádí totální blbina Madam Web, na Netflixu políčko katastrofální podívané vykryl režisér Tyler Perry se svou thrillerovou novinkou Mea Culpa. Ta je mnohými diváky dokonce označovaná za nejhorší film v historii Netflixu.

Po babě Madee trocha thrilleru

Perry ve své novince zkouší po letech sázek na jistotu něco trochu jiného. Afroamerického režiséra a scenáristu proslavily hlavně komedie s babiznou Madeou, v níž se sám hlavní tvůrce převléká za otravnou babičku a všem okolo znepříjemňuje život. Ve snímku Mea Culpa se však pustil do vod právnického thrilleru s prvky žhavého sexuálního pnutí, a pořádně narazil nejen u kritiků a diváků, kteří nemají žádné slitování a označují jeho počin za naprostý nezdar.

Recenze se skutečně přetahují v ostrovtipu a označují film za „herkulovskou snahu dosáhnout naprosté absurdity“, případně za „bordel na všech frontách, u kterého se často nechtěně zasmějete“. Tyler Perry si o víkendu navíc příliš nepomohl, když se vyjádřil veřejně na podporu umělé inteligence ve filmech a sám přiznal, že ji již ve svých projektech použil. Rovněž kvůli video výsledkům AI Sora odložil expanzi svého vlastního studia, které ho mělo vyjít na 800 milionů dolarů. Zdá se tedy, že generický obsah Perrymu rozhodně nevadí. I navzdory negativním ohlasům se však stal snímek Mea Culpa obratem nejsledovanějším globálním filmem na Netflixu, takže se zdá, že kvalita a sledovanost zase jednou nepůjdou ruku v ruce.

Zdroj: Rotten Tomatoes / Netflix / FlixPatrol

Zklamání pro fanynky: Henry Cavill odmítá intimní scény. V odporu k nim není sám
Zklamání pro fanynky: Henry Cavill odmítá intimní scény. V odporu k nim není sám
25.02.2024 15:00:00 | Filmové novinky

Bývalý představitel Supermana a Zaklínače se nedávno v podcastu Happy Sad Confused rozpovídal o tom, že není příznivcem sexuálních scén. Cavill tvrdí, že jim nerozumí a věří, že si spoustu věcí diváci dokáží domyslet. Proč přesně Cavill sexuálním scénám neholduje?

Nové fantasy, thrillery, konec Sheldona a další novinky (nejen) na Netflixu
Nové fantasy, thrillery, konec Sheldona a další novinky (nejen) na Netflixu
23.02.2024 20:00:00 | Filmové novinky

Pakliže patříte mezi milovníky žánru fantasy, máte před sebou víkend plný zábavy. Netflix totiž konečně uvedl dlouho očekávanou hranou adaptaci animovaného fenoménu Avatar: Legenda o Aangovi, která je bezpochyby největším titulem víkendu. Zábavu ale najdou i milovníci thrillerů a také Formule 1.

Nejlepší gangsterka posledních let baví i jako seriál. Trailer Netflixu je naprostá bomba
Nejlepší gangsterka posledních let baví i jako seriál. Trailer Netflixu je naprostá bomba
23.02.2024 18:00:00 | Filmové novinky

Režisér Guy Ritchie v posledních letech kariérně neskutečně šlape do pedálů a vyvíjí jeden projekt za druhým. Už za pár dní uvede svou první seriál na Netflixu, přičemž nepřekvapí, že půjde o přetavení jednoho z nejpopulárnějších filmů posledních let.

Největší akční nářez poslední doby konečně přichází. Trailer je nekompromisní
Největší akční nářez poslední doby konečně přichází. Trailer je nekompromisní
23.02.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Jeden z nejočekávanějších akčních filmů posledních měsíců se konečně dočká oficiální premiéry. Ta je stanovena na letošní duben, kdy snímek Boy Kills World vtrhne do amerických kin. Spolu s datem premiéry dostáváme i nový nářezový trailer.