FB pixel TP pixel
Nejstupidnější velkofilm roku je konečně online. Pusťte si akční řež se Stathamem v nejlepší kvalitě © Warner Bros.

Nejstupidnější velkofilm roku je konečně online. Pusťte si akční řež se Stathamem v nejlepší kvalitě

Jason Statham sice míří do kin v akční novince Expendables 4, jak ale ukazují první ohlasy diváků, jedná se o velkou akční tragédii. Pokud už chcete něco skutečně stupidního, co je ale stále zábavné a svou blbost si uvědomuje, vsaďte raději na velkofilm, v němž si to plešatý drsňák rozdá hned s několika megalodony.

Filmové novinky

Pokračování filmového hitu MEG: Monstrum z hlubin vstoupilo do českých kin teprve začátkem srpna, už teď ale míří online, kde si ho mohou přehrát i ti, kteří se do kina nakonec nevydali. Jelikož se první biják, v němž se Jason Statham utkal s obřím megalodonem, těšil velké přízni po stupidní zábavě lačnícího publika, v Meg 2: Příkop musí zcela zákonitě útočit mnohem více monster a Statham se musí dostávat do ještě bizarnější situací, včetně té, kdy kope žraloka přímo do čumáku. A ačkoli se režisér Ben Wheatley netajil už před premiérou tím, že vědomě natočil totální blbinu pro nenáročné, kritici mu dali jeho výlet mezi bláznivé blockbustery pořádně sežrat.

Film byl v čase uvedení v kinech podle recenzentů nudný a někteří ho dokonce označili za totální demenci, kdy už obrázky na plátně ani nešlo označovat za film, ale fantasmagorickou blbost jako z hlavy nepříliš vyvinutého dítěte. Recenzenti kritikou skutečně nešetřili a na serveru Rotten Tomatoes svítilo před měsícem jen 16 procent pozitivních reakcí při tragickém hodnocení 4,8 bodů z 10. V podstatě přitom neexistoval nikdo, kdo by si do Wheatleyho počinu nechtěl humorně kopnout. Dnes už je na Rotten Tomatoes 28 procent pozitivních reakcí, průměrné hodnocení nicméně pokleslo na 4,5 bodu z 10. Zajímavým ukazatelem jsou však hodnocení diváků, kteří dávají 3,9 bodů z 5 a na tomtéž serveru hodnotí film pozitivně 73 procent z nich. Že by byli kritici zase jednou příliš usedlí?

Na HBO snad brzy

O tom se aktuálně můžete přesvědčit sami na trojici streamovacích služeb. Na HBO sice novinka studia Warner Bros. zatím není, seženete ji však na iTunes, Google Play a Rakutenu, byť za poměrně vysoké částky. Aktuálně nejvýhodnější nabídku má první zmíněná služba od Apple, kde Meg 2 najdete k zakoupení za 399 Kč, zapůjčit si ho pak můžete za 329 Kč. To je sice také hodně nevstřícná suma vzhledem k tomu, že vám film nezůstane v knihovně, alespoň ale film dostanete v nejvyšší kvalitě, tj. ve 4K s Dolby Vision a Dolby Atmos. Alternativou hlavně pro uživatele Androidu je Google Play, kde je Stathamova novinka, která v kinech utržila téměř 400 milionů dolarů, dostupná za 420 Kč (koupě) a 330 Kč (zapůjčení). Poněkud bizarní je nabídka Rakutenu, která je sice kvalitou stejná jako iTunes, ale za částky 430 Kč při zakoupení a 410 (!!!) Kč při zapůjčení, což byste si klidně mohli vyhodnotit jako krádež za bílého dne. Warneři se ale bizarních částek v posledních měsících skutečně neštítí, stejná situace byla i u Flashe. Holt jim v účetnictví trochu teče do bot.

Zdroj: Rotten Tomatoes / BOM / iTunes / Rakuten / Google Play

Voyo trefilo doják podzimu. Ztracená rodina s Pergnerovou sází na optimismus
Voyo trefilo doják podzimu. Ztracená rodina s Pergnerovou sází na optimismus
22.09.2023 10:00:00 | Filmové novinky

Fanoušci reality shows mají letos na podzim hotové žně. Především pak v případě, že si předplácí streamovací službu Voyo. Ta se totiž vytasila s novým Love Islandem, chystá dalšího Big Brothera a aktuálně ničí slzné kanálky novinkou Ztracená rodina s Terezou Pergnerovou. A je to slzení vesměs příjemné.

Téměř nekoukatelná akční pohroma. Expendables 4 sklízí ostudné reakce diváků
Téměř nekoukatelná akční pohroma. Expendables 4 sklízí ostudné reakce diváků
22.09.2023 8:00:00 | Filmové novinky

Po devíti letech vstupuje do kin již čtvrtý díl série Expendables, opět pod vedením Sylvestera Stallona a Jasona Stathama. Reakce prvních diváků na sociálních sítích jsou ovšem drtivé, mnozí navíc mluví o nejhorším dílu série.

Velký návrat Nicolase Cage. Nová sci-fi komedie je řazena mezi nejlepší filmy roku
Velký návrat Nicolase Cage. Nová sci-fi komedie je řazena mezi nejlepší filmy roku
21.09.2023 16:20:00 | Filmové novinky

Jízlivých komedií, které se nebojí tepat do živého, není nikdy dost. A zdá se, že letos v zimě se jedné černočerné žánrovky se skvělým obsazením skutečně dočkáme. Představila se premiérově na festivalu v Torontu, ohlasy nešetří chválou a nově se představuje i v bláznivém traileru.

Primácký vrchol neumětelství. V Elišce a Damiánovi bizarně zaútočil vysavač
Primácký vrchol neumětelství. V Elišce a Damiánovi bizarně zaútočil vysavač
21.09.2023 15:50:00 | Filmové novinky

Seriál Eliška a Damián měl být velkým televizním hitem letošního podzimu. Místo slávy a vysoké sledovanosti ale sklízí spíše zasloužený posměch. A nejinak je tomu po zveřejnění další bizarní scény, ve které se šlechtic Damián snaží Elišku zachránit před útokem vysavače. Komediální scéna totiž nemá elementární logiku.