FB pixel TP pixel
Nejstupidnější velkofilm roku: Akční řežbu se Stathamem kritici označili za totální demenci © Warner Bros.

Nejstupidnější velkofilm roku: Akční řežbu se Stathamem kritici označili za totální demenci

Jason Statham už se zase pere s gigantickým žralokem megalodonem. Ale zatímco v prvním případě to byla docela zábava, nyní kritici po zhlédnutí mluví pouze o čiré demenci nového akčního blockbusteru.

Filmové novinky

I do českých kin vstupuje pokračování filmového hitu MEG: Monstrum z hlubin, které před pěti lety v kinech trefilo zlatou žílu, když napříč glóbem utržilo přes 500 milionů dolarů. Ještě aby ne, když trikový spektákl o střetu Jasona Stathama a prehistorického žraloka megalodona doručil poctivou letní zábavu, jež sice nebyla bůhvíjak chytrá, svou hloupostí ale nikdy nešla do hlubin naprosté idiocie a navíc permanentně bavila. A to i navzdory tomu, že bylo extrémně vidět, jak moc je film cílený na čínské publikum, jemuž tehdy Hollywood podkuřoval ve velkém. Na dvojku se kupodivu čekalo dlouhých pět let, podle reakcí kritiků jsme ho ale rozhodně nepotřebovali. A to navzdory tomu, že papírově splňuje všechny blockbusterové poučky, hlavně tu, že všechno musí být větší a šílenější.

V Meg 2: Příkop musí zcela zákonitě útočit mnohem více monster, Jason Statham se musí dostávat do ještě bizarnější situací, včetně té, kdy kope žraloka přímo do čumáku, podle kritiků to ale není vlastně vůbec žádná zábava a univerzální konsenzus je dokonce takový, že film skutečně překročil pomyslnou hranici totální demence, kdy už obrázky na plátně v podstatě ani nejde označovat za film, ale fantasmagorickou blbost jako z hlavy nepříliš vyvinutého dítěte. Recenzenti kritikou skutečně nešetří, a tak není divu, že film získal na serveru Rotten Tomatoes jen 16 procent pozitivních reakcí při tragickém hodnocení 4,8 bodů z 10. Detailně hodnocení jsou pak přehlídkou ostrého kritického brku.

Chris Bumbray z Joblo sice uznává, že je film dvakrát akčnější než předchůdce, ale není dost šílený, aby šlo o zábavu. Brian Lloyd z Entertainment.ie dodává, že film by měl být poslán hluboko po hladinu moře a zůstat v zapomnění. Neil Smith z Total Filmu se podivuje nad tím, jak film s tolika příšerami může být takhle hrozný. A Chris Evangelista ze Slashfilmu zase přiznává, že problém filmu není v tom, že je stupidní, ale že je veskrze nudný. Bídné recenze jsou o to překvapivější, že za filmem z pozice režiséra nestojí žádný patlal, ale Ben Wheatley, který si udělal jméno na solidních žánrovkách jako Seznam smrti nebo Křížová palba. Ani on ale nedokázal nadutý materiál nijak povýšit a Meg 2 tak bude v jeho kariéře svítit jako blockbusterové selhání. Tedy do momentu, kdyby utržil extrémně velké množství peněz. To ale v konkurenci Barbie a Oppenheimera nebude snadné.

Zdroj: Rotten Tomatoes / BOM

Nový akční seriál trhá rekordy sledovanosti. V Česku si ho ale nepustíte
Nový akční seriál trhá rekordy sledovanosti. V Česku si ho ale nepustíte
04.08.2023 8:00:00 | Filmové novinky

Taylor Sheridan, tvůrce seriálových hitů Yellowstone či Tulsa King, to opět dokázal, když s novým hvězdně obsazeným akčním thrillerem slaví rekordní sledovanost. V Česku hitový seriál bohužel zatím neuvidíme.

Největší hvězda Prciček přiznala úsměvný plat. Stifmeister musel na brigádu
Největší hvězda Prciček přiznala úsměvný plat. Stifmeister musel na brigádu
03.08.2023 15:30:00 | Filmové novinky

Představitel kultovní role Steva Stiflera v sérii Prci, prci, prcičky odhalil během aktuálně probíhající stávky herců a scenáristů, jakou částku si vydělal, když se poprvé převtělil do role slavného Stifmeistera. Miliony dolarů rozhodně nečekejte.

Severská fantasy Netflixu slibuje masivní bitvu bohů a obrů. Trailer je velkolepý
Severská fantasy Netflixu slibuje masivní bitvu bohů a obrů. Trailer je velkolepý
03.08.2023 13:40:00 | Filmové novinky

Jeden z nejpodceňovanějších seriálů Netflixu se již za pár týdnů vrátí na obrazovky nejpopulárnější streamovací služby a podle traileru se zdá, že nás čeká velkolepé zakončení, které se nevyhne konci světa.

Přes 15 filmů brzy opustí Netflix. Práva končí nejlepším akčňákům i Mumii
Přes 15 filmů brzy opustí Netflix. Práva končí nejlepším akčňákům i Mumii
02.08.2023 18:25:00 | Filmové novinky

Ani v srpnu se Netflix nevyhne nutnému vyhazování titulů ze své nabídky. Mohou za to dosud platné smlouvy s některými hollywoodskými studii a dalšími distributory, které se v následujících dnech naplní.