FB pixel TP pixel
Smrt číhá na každém kilometru. Trailer odhalil novou verzi napínavé Mzdy strachu © Netflix

Smrt číhá na každém kilometru. Trailer odhalil novou verzi napínavé Mzdy strachu

Od posledního zpracování knihy Georgese Arnauda uplynulo již téměř 50 let, a tak se Netflix chopil příležitosti a v roce 2024 uvede novou verzi napínavého thrilleru Mzda strachu. Tentokrát se jí opět chopí přímo Francouzi, na které v roce 1977 navazoval William Friedkin.

Filmové novinky

Plynová kapsa hrozí výbuchem a nejlepší možné řešení je dojet do 24 hodin na místo s hromadou výbušnin a místo odpálit do vzduchu. Problém však tkví v tom, že stovky kilometrů dlouhá cesta vede přes poušť, jež je plná nebezpečí. Tak zní výchozí zápletka nové Mzdy strachu, která se již dočkala dvou adaptací. Tu první natočil Henri-Georges Clouzot již v roce 1953, druhou pak zpracoval William Friedkin v roce 1977. Obě verze přitom patří mezi nejlepší zástupce thrillerového žánru a dodnes jsou považovány za naprosté klasiky. Dorovná se jim i novinka Netflixu?

Za novinkou s českým názvem Mzda za strach, která dorazí na streamovací platformu již 29. března, stojí Julien Leclercq, který se kromě režie chopil i scénáře a má s Netflixem bohaté zkušenosti. Na platformě uvedl například filmy Země a krev nebo Stráž s Olgou Kurylenko. Tyto snímky se však nesetkaly se zrovna pozitivními ohlasy, a tak Leclercqovým největším úspěch zůstávají dvě řady kriminálního thrilleru Zpátky v gangu. Ten je na Netflixu rovněž dostupný. Ačkoli se hlavnímu tvůrci nedá upřít vizuální cit a thrillerová zkušenost, z první ukázky se bohužel nezdá, že by jeho nová adaptace slavné látky přinesla cokoli nového než jen další obligátní francouzský akčňák. Naděje ale umírá poslední, i když zrovna nevezete na korbě nytroglycerin.

Zdroj: Netflix

Oppenheimer míří konečně online za předplatné. Technická kvalita diváky zklame
Oppenheimer míří konečně online za předplatné. Technická kvalita diváky zklame
05.02.2024 16:10:00 | Filmové novinky

Snímek Oppenheimer režiséra Christophera Nolana se stal v minulém roce fenoménem a úspěch slavil nejen v běžných kinech, ale hlavně v IMAXech, které donutil neustále přidávat nové projekce. Po neuvěřitelné jízdě kiny se Oppenheimer objevil online již na TVODu, teprve po 8 měsících bude dostupný i v rámci předplatného.

Zrušená Hra o trůny odhalena na uniklých fotkách. Slibovala první střet s Bílými chodci
Zrušená Hra o trůny odhalena na uniklých fotkách. Slibovala první střet s Bílými chodci
05.02.2024 15:00:00 | Filmové novinky

Před Rodem draka měl rozšířit fantasy univerzum fenoménu Hry o trůny spin-off s názvem Bloodmoon. Práce na seriálu s Naomi Watts v hlavní roli však byly po natočeném pilotu nečekaně zastaveny. Na sociálních sítích se teď objevily fotky, které fanouškům odhalují, jak mohl seriál vypadat.

Nejlepší komedie roku rozdrtila veškerou konkurenci. Milují ji kritici i diváci
Nejlepší komedie roku rozdrtila veškerou konkurenci. Milují ji kritici i diváci
04.02.2024 17:00:00 | Filmové novinky

Nejlépe hodnocená česká komedie posledních let, Přišla v noci, naprosto ovládla Ceny české filmové kritiky a proměnila nejvíce nominací. Největší zklamání večer přinesl tvůrcům dramatu Úsvit, jenž neproměnil žádnou z nominací.

Kyblík popcornu jako sexuální pomůcka? Geniální video paroduje stupidní nápad Duny 2
Kyblík popcornu jako sexuální pomůcka? Geniální video paroduje stupidní nápad Duny 2
04.02.2024 16:30:00 | Filmové novinky

Speciální merchandising pro kina k velkým filmovým událostem rozhodně není ničím novým. V případě očekávaného sci-fi spektáklu Duna 2 se však americký řetězec AMC nechal trochu unést. A jeho nápad na červí kyblík s popcornem už dostal geniální parodii.