FB pixel TP pixel
Trailer ambiciózní sci-fi Nadace odhaluje epické bitvy i monstra. Premiéra bude v létě © Apple TV+

Trailer ambiciózní sci-fi Nadace odhaluje epické bitvy i monstra. Premiéra bude v létě

Pakliže fandíte sci-fi seriálům a máte blízko k Isaacu Asimovovi, určitě netrpělivě čekáte na novou řadu projektu Nadace, který se snaží adaptovat dle mnohých nezfilmovatelnou literární klasiku. Nový trailer slibuje více akce i trikových momentů.

15. 5. 2023 17:10 | Filmové novinky

Seriál Nadace patří bez diskuze k nejambicióznějším seriálovým projektům současnosti a rozhodně si nebere na paškál jednoduché téma. Dle mnohých čtenářů knižní předlohy Isaaca Asimova totiž právě Nadace patří mezi tituly, které úspěšně překlopit na stříbrné plátno či televizní obrazovky prostě nejde. Ostatně tvůrci v čele s Davidem S. Goyerem a Joshem Friedmanem se o tom přesvědčili již v první řadě, která byla pro mnohé diváky značně matoucí, z hlediska postav přeplácaná a kvůli skokům napříč časem i rozklížená. Seriál každopádně vypráví příběh, který se odehrává dvacet tisíc let v budoucnosti, v němž je celá galaxie osídlena lidstvem, které vytvoří jednotnou říši. Vědec Seldon ze svých matematických modelů ale zjistí, že je Říše blízko zániku, po kterém hrozí 30 tisíc let chaosu. Navrhne proto plán, aby tuto dobu bezvládí zkrátil.

Nová ukázka pokračuje v lákání na svatou válku, kdy bude Impérium v návaznosti na Seldonovy předpovědi čelit náboženské krizi. během níž se vůdci ze všech stran budou snažit využít posvátný text k ovládnutí mas. Trailer opět potvrzuje, že si seriál od Apple TV+ drží vysoký řemeslný standard a nabídne řadu velkolepých trikových výjevů plných vesmírných plavidel i monster. Tyto nákladné exhibice však budou vyrovnány komornějšími momenty, jež jsou zasazeny do interiérů, které vznikaly na pražském Barrandově. Češi tak mají další důvod se na seriál podívat a být hrdí na zlaté české ručičky, které si zahraniční filmaři opakovaně chválí. Druhá řada má odstartovat již 14. července a pokud si udrží zájem diváků, tvůrci plánují až 8 řad.

Zdroj: Apple TV+

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Jeremy Renner se po přejetí pluhem vrací do formy. Ukázal makačku v posilovně
Jeremy Renner se po přejetí pluhem vrací do formy. Ukázal makačku v posilovně
15.05.2023 16:20:00 | Filmové novinky

Herec Jeremy Renner pokračuje v úspěšné léčbě poté, co byl v lednu letošního roku stržen a následně přejet sněžným pluhem. Nové video z posilovny ukazuje, jak dobře rekonvalescence probíhá, herec navíc popsal, že se po zásazích doktorů cítí jako plechový muž.

Netflix ruší další skvělý seriál. Duchařskou fantasy nespasily ani fantastické recenze
Netflix ruší další skvělý seriál. Duchařskou fantasy nespasily ani fantastické recenze
15.05.2023 16:00:00 | Filmové novinky

Další ze seriálů Netflixu nepřežil první řadu. Streamovací gigant se rozhodl ukončit mysteriózní krimi Lockwood a spol., které přes slušné hodnocení nepřitáhlo dostatečný počet diváků k obrazovkám.

Překvapení roku: The Rock se vrací do Rychle a zběsile a jedenáctý film ságu neukončí
Překvapení roku: The Rock se vrací do Rychle a zběsile a jedenáctý film ságu neukončí
14.05.2023 16:10:00 | Filmové novinky

Zdá se, že rodina bude ve velkém finále skutečně kompletní. Dwayne Johnson alias The Rock se totiž znovu objeví v Rychle a zběsile, i když už roky válčí s Vinem Dieselem, se kterým si na place předchozích filmů moc nesedl. Samotný Diesel pak překvapil oznámením, že jedenáctý film nemusí být poslední.

Nový Superman odhalen? Náhradu Henryho Cavilla jste viděli na Netflixu
Nový Superman odhalen? Náhradu Henryho Cavilla jste viděli na Netflixu
14.05.2023 15:15:00 | Filmové novinky

Chystaný snímek Superman: Legacy se má začít natáčet sice až v příštím roce, proces obsazování stěžejních rolí ve filmu režiséra Jamese Gunna však jede na plné obrátky. Magazín The Hollywood Reporter nyní přinesl informace o tom, kdo má ztvárnit Kal-Ela i jeho nemesis.