FB pixel TP pixel
9 skvělých filmů, které odhalují všechna tajemství Marvelu a Star Wars © Marvel Studios

9 skvělých filmů, které odhalují všechna tajemství Marvelu a Star Wars

Máte rádi Star Wars a Marvel, samotné filmy vám však nestačí a chcete o svých milovaných hitech vědět ještě víc? Není problém, stačí brouzdat následujícími filmovými kousky a budete vědět prakticky vše.

28. 9. 2022 14:00 | Tipy na film

Pokud jste v uplynulých dvou dekádách zuřivě sbírali DVDčka a Blu-raye, nejspíš jste to nedělali jen kvůli samotným filmům. Velkým bonusem byly také… inu, bonusy, v nichž jste mohli nahlédnout do zákulisí vašich oblíbených bijáků. Když začala streamovací éra, řada lidí očekávala, že se bonusy jednoduše přesunou z disků k digitálním verzím filmů. Na nic takového (až na vzácné výjimky) bohužel stále nedochází, Disney ale někdy před rokem našel cestu, jak to alespoň částečně napravit separátními dokumenty o natáčení. Zatím je na Disney+ fasují hlavně ty nejviditelnější projekty, vzhledem k jejich separování však mnohdy není snadné je najít. Snad tedy vezmete za vděk následujícím seznamem, v němž se ukrývá i jeden fenomenální dokumentární klenot.

© TMDB

Jak se natáčel Hawkeye

Hawkeye | USA | 2021 | Komiksové seriály | Marvel

Nejupozaděnější Avenger se ve vlastní seriálu hodně vytáhnul, a to díky sympatickému obsazení, slušným akčním scénám i totální oddanosti Jeremyho Rennera. Asi vás tudíž nepřekvapí, že to na place ohromně šlapalo a že se tam všichni zúčastnění náramně bavili.

 81 %
Sledovat Online na Disney Plus  Disney Plus | české titulky | český dabing | od 28. 12. 2021

Jak se natáčel film Eternals

Nejambicióznější a nejméně divácká marvelovka v kinech krutě pohořela. Vlastně to ale je smutné, protože v ní je zdaleka nejvíc pravých lokací a Chloé Zhao se snažila natočit něco neotřelého a krásného. Důkazů je v dokumentu o vzniku Eternals dost a dost.

Disney galerie: Boba Fett – Zákon podsvětí

Seriál s Boba Fettem ostře rozdělil fandovskou komunitu – kdo by ale nechtěl vidět, jak se točil? Ikonické brnění, legendární monstra, (další) nečekaný návrat Lukea Skywalkera… jestli se u nějakých Star Wars vyplatí mrknout za kulisy, je to tady.

Jak se natáčel Moon Knight

Trochu zapadlý marvelácký seriál je přehlídkou skvělých herců a vizuálně lákavých nápadů v příběhu, jemuž se nikdy nepovede rozjet na plné otáčky. Snad se Moon Knight lépe uchytí v budoucích projektech, pohled na vznik jeho seriálu je každopádně nadmíru zajímavý.

Jak se natáčel Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

Výprava za kulisy Doctora Strange 2 se v jedné věci liší od ostatních marveláckých dokumentů – má totiž průvodce, jímž není nikdo jiný než Bruce Campbell. Do tajů mnohovesmíru vás tedy zavede slavný kamarád Sama Raimiho, čemuž se už z principu nedá říct ne.

Light & Magic

A jsme u skrytého klenotu, o kterém byla řeč na začátku. Šestidílná minisérie o trikové firmě ILM, jíž dal George Lucas dohromady kvůli Star Wars, je absolutní zákulisní lahůdkou, v níž se řeší také Indiana Jones, Terminátor 2 nebo Jurský park. Kdo si ji nepustí, neskutečně prohloupí!

Jak se natáčela Ms. Marvel

Nová marvelácká hrdinka dobyla srdíčka mnoha komiksových fanoušků. Samotná Kamala Khan je asi tím nejlepším, co se letos urodilo ve světě Avengers, a věřte, že si s její představitelkou Iman Vellani užijete každý moment (ne)nápadného jásání při práci. Snad brzy dobude i zbytek MCU!

Jak se natáčel Thor: Láska jako hrom

Čtvrtý Thor se točil jinak než předchozí marvelovky. Poprvé se využil unikátní set The Volume z Mandaloriana a třeba vznik říše stínů byl pro filmaře také novinkou. Chcete vědět proč? Nasedněte do kozího spřežení a vydejte se na bláznivý plac.

Obi-Wan Kenobi: Jediův návrat

Celá generace Star Wars fanoušků, kteří vyrůstali na prequelech, čekala na návrat Obi-Wana Kenobiho jako na druhý příchod Krista. Jeho seriálový comeback nakonec vsadil i na Dartha Vadera a kupu překvapení, o nichž se v zákulisním dokumentu samozřejmě dozvíte první poslední.

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Daniela Pelikánová
Miluje sci-fi, fantasy, akci, ale dokáže se přepnout i na něžnější žánry či multioscarové drama. Odrostla na akčních nářezech 80. let, dokáže ale ocenit i klasický a nový Hollywood. Jen s těmi českými filmy to má trochu na štíru, takže se v nich raději moc nevrtá a užívá si, co ji baví.
10 nejdražších českých filmů všech dob
10 nejdražších českých filmů všech dob
26.09.2022 9:00:00 | Tipy na film

Zatímco kina brázdí nejdražší český film v historii, jehož rozpočet se vyšplhal až na nevídaných 450 milionů Kč, pojďme se ohlédnout do historie za desítkou nejdražších filmů v historii české kinematografie.

10 nejlepších novinek (nejen) na Netflixu, které musíte vidět o víkendu
10 nejlepších novinek (nejen) na Netflixu, které musíte vidět o víkendu
23.09.2022 14:00:00 | Tipy na film

Nadcházející podzimní víkend bude ve víru temných kriminálek, zvrácených vrahů a mafiánských praktik. Požere veškerou konkurenci kanibalistický Jeffrey Dahmer, nebo se usměje štěstí i na Star Wars či skupinku britských neřádů?

8 největších říjnových novinek na Disney Plus. Dorazí i hororová marvelovka
8 největších říjnových novinek na Disney Plus. Dorazí i hororová marvelovka
20.09.2022 17:30:00 | Tipy na film

Streamovací služba Disney Plus odhalila spoustu nových titulů, které nás čekají v následujících týdnech. A protože přichází říjen, bude v nabídce samozřejmě i řada hororů. Včetně jednoho od Marvelu.

5 nejlepších reality shows právě teď na Voyo
5 nejlepších reality shows právě teď na Voyo
19.09.2022 15:25:00 | Tipy na film

Ačkoliv to chce málokdo z nás přiznat, všichni žereme reality shows nehledě na naše vzdělání a inteligenci. Sledovat účastníky soutěžit ve vaření, zpěvu či lásce nás zkrátka něčím vzrušuje. Na Voyo je pět zástupců žánru, kteří jsou svým způsobem unikátní a pobaví snad každého. Ať už má rád romantiku či unikátní stavitelské schopnosti.