FB pixel TP pixel
Nejlepší letošní sci-fi seriál? HBO představilo novinku Ridleyho Scotta © TMDB

Nejlepší letošní sci-fi seriál? HBO představilo novinku Ridleyho Scotta

Ridley Scott nerežíroval pro televizi od roku 1969. Seriálový projekt Raised by Wolves, pohybující se v žánru postapokalyptické robotické sci-fi, jej však upoutal natolik, že se rozhodl vrátit se k práci pro domácí obrazovky a natočit jej pro stanici HBO Max. Mrkněte na první trailer.

Filmové novinky

Jak už bývá u filmů Ridleyho Scotta zvykem, příběh může haprovat, ale určitě se nemusíme bát o podmanivou audiovizuální pastvu. A jak naznačuje první kratší ukázka k novému sci-fi z dílny slavného režiséra, nejinak tomu bude i u Raised by Wolves. Nyní můžeme jen doufat, že se s vizuálem potká i dobře odvyprávěný příběh. Spolu s Ridleym se na něm kreativně podílel i scenárista Aaron Guzikowski, který spolupracoval také na scénářích k oceňovanému mrazivému thrilleru Zmizení v režii Denise Villeneuvea a na remaku Motýlka v hlavních rolích s Charliem Hunnamem a Ramim Malekem. Příběh se pak má točit okolo dvou androidů - Matky (Amanda Collin) a Otce (Abubakar Salim) - jejichž úkolem je výchova lidských dětí na tajemné nové planetě poté, co byla Země zničena velkou válkou.

Ridley Scott pak zrežíroval první dvě epizody z celkových deseti a určil tak i styl pro další díly. Jak napovídá trailer, stylem i vizuálem se pravděpodobně nebude moc lišit od jiných Scottových sci-fi z poslední doby: Promethea a Vetřelce: Covenanta . Můžeme jen doufat, aby celý projekt nedopadl jako zmínění dva vetřelčí předchůdci, tedy skvělými trailery vyhypované snímky, které ale bohužel nedostály svým ambicím a nakonec neuvěřitelně iritovaly svou domnělou hloubkou a přiblblým chováním postav. Jestli se jeden z letošních nejočekávanějších seriálů pro HBO Max rozpadne v blábolivý nonsens, a nebo naopak naváže na to nejlepší z Ridleyho Scotta, se budeme moci přesvědčit již 3. září. Byť zatím není potvrzené, zda české HBO seriál převezme i pro Českou republiku.

 15 765 zobrazení   271 se líbí
Ratchedová: Nejočekávanější zářijová novinka Netflixu má první ukázku
Ratchedová: Nejočekávanější zářijová novinka Netflixu má první ukázku
05.08.2020 | Filmové novinky

Netflix má díky COVIDu všechny trumfy v rukách a ví, že nový obsah je potřeba tlačit. Už nyní tudíž láká na svou velkou zářijovou novinku, která opět přichází z hlavy Ryana Murphyho, který vytvořil American Horror Story či nedávný Hollywood. A tentokrát si vyšlápl na Miloše Formana. Tak trochu.

Seriálový Pán prstenů potvrdil tři klasické postavy. Natáčení se rozbíhá
Seriálový Pán prstenů potvrdil tři klasické postavy. Natáčení se rozbíhá
04.08.2020 | Filmové novinky

Fanoušky veleočekávaného fantasy Pána prstenů spadajícího do světa Středozemě od J. R. R. Tolkiena, který produkuje společnost Amazon, určitě potěší několik novinek, které se v poslední době kolem projektu objevilo.

Netflix králem herních adaptací? Chystá Beyond Good & Evil i Splinter Cell
Netflix králem herních adaptací? Chystá Beyond Good & Evil i Splinter Cell
03.08.2020 | Filmové novinky

Akční adventuru Beyond Good & Evil z roku 2003 a stealth akci Splinter Cell nemusíme videoherním fanouškům nijak zvlášť představovat. Určitě je proto potěší zpráva, že se od Netflixu dočkají filmového a seriálového zpracování.

Netflix má 160 nominací na Ceny Emmy. Nejvíce nominací mají ale Watchmen
Netflix má 160 nominací na Ceny Emmy. Nejvíce nominací mají ale Watchmen
29.07.2020 15:00:00 | Filmové novinky

Po roce jsou zde opět nominace na televizní Ceny Emmy. A Netflix potvrzuje rostoucí trend svých nominacích, když jich letos získal 160 a hravě zdrtil veškerou konkurenci. Žádný jeho seriál však nemá tolik nominací jako Watchmen od HBO. Zaujal i Disneyho Mandalorian.