FB pixel TP pixel
Netflix králem herních adaptací? Chystá Beyond Good & Evil i Splinter Cell © TMDB

Netflix králem herních adaptací? Chystá Beyond Good & Evil i Splinter Cell

Akční adventuru Beyond Good & Evil z roku 2003 a stealth akci Splinter Cell nemusíme videoherním fanouškům nijak zvlášť představovat. Určitě je proto potěší zpráva, že se od Netflixu dočkají filmového a seriálového zpracování.

Filmové novinky

Francouzská videoherní společnost Ubisoft, stojící za slavnými herními tituly jako Rayman, Assassin's Creed či Far Cry, se dohodla se streamovací společností Netflix na adaptaci dvou svých titulů. Jedním z nich je akční sci-fi adventura Beyond Good & Evil, která se na trh dostala v roce 2003 a od kritiků i hráčů si vysloužila kladná hodnocení pro svůj propracovaný a komplexní příběh plný nečekaných zvratů, vtahující hudební doprovod, propracovanou grafiku i plynulou hratelnost. Ve hře je hlavní hrdinkou fotoreportérka Jade, která se na planetě Hillys stará o sirotky v majáku na malém ostrůvku. Poté, co je maják napaden mimozemskou rasou DomZ, se Jade pouští do akce. Beyond Good & Evil bude filmovou adaptací mixující hranou a animovanou akci, a kreativně za ním stojí Rob Letterman. Ten je znám především svým skvělým animákem Monstra vs. Vetřelci či loňským kinohitem Pokémon: Detektiv Pikachu.

Netflix králem herních adaptací? Chystá Beyond Good & Evil i Splinter Cell © TMDB

Druhým titulem z dílny Ubisoftu, jehož adaptace se ujme Netflix, je slavná několikadílná série Splinter Cell. Ta je především akční hrou spadající do žánru stealth, v němž se upřednostňuje skrytý a nenápadný postup misemi. Hra sleduje příběh tajného agenta Sama Fishera, člena tajné americké vládní organizace Third Echelon snažící se zachovat mír. Netflix se s Ubisoftem dohodl rovnou na dvou řadách, vždy po osmi dílech. Seriál bude animovaný a měl by být zpracován ve stylu japonského anime. Za seriálem kreativně stojí Derek Kolstad, který znám především jako scénárista akčního nářezu John Wick v hlavní roli s Keanu Reevesem.

Z Netflixu se tak pomalu stává hegemon v žánru herních adaptací. Fanoušky nejdříve potěšil zpracováním Castlevanie, která si chystá již na svou čtvrtou řadu. A nedávno oznámil i vznik animovaného seriálu na motivy chystané open-world střílečky Cyberpunk 2077 od tvůrců herního Zaklínače. A ano, kdybychom zavřeli obě oči, i ten Zaklínač by se dal částečně považovat za herní adaptaci, i když více vychází z původních Sapkowského knih.

 127 zobrazení   8 se líbí
Netflix má 160 nominací na Ceny Emmy. Nejvíce nominací mají ale Watchmen
Netflix má 160 nominací na Ceny Emmy. Nejvíce nominací mají ale Watchmen
29.07.2020 15:00:00 | Filmové novinky

Po roce jsou zde opět nominace na televizní Ceny Emmy. A Netflix potvrzuje rostoucí trend svých nominacích, když jich letos získal 160 a hravě zdrtil veškerou konkurenci. Žádný jeho seriál však nemá tolik nominací jako Watchmen od HBO. Zaujal i Disneyho Mandalorian.

PRVNÍ REAKCE: Umbrella Academy je v druhé řadě ještě lepší
PRVNÍ REAKCE: Umbrella Academy je v druhé řadě ještě lepší
29.07.2020 10:00:00 | Filmové novinky

Jeden z letošních nejočekávanějších seriálových pokračování od Netflixu, superhrdinská Umbrella Academy, přichází z druhou řadou a vybraní recenzenti, jenž ji měli možnost zkouknout, jednotně hlásí nadšení.

Tenet se nakonec do kin podívá. Těšit se můžeme i v Česku
Tenet se nakonec do kin podívá. Těšit se můžeme i v Česku
28.07.2020 10:00:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros se přeci jen rozhodlo veleočekávaný sci-fi blockbuster Tenet Christophera Nolana uvést na konci srpna do kin v 70 zemích. Česko je mezi nimi, USA a Čína budou v této vlně chybět.

2. řada Zaklínače bude nejdříve v srpnu 2021. Chystá se i nový seriál
2. řada Zaklínače bude nejdříve v srpnu 2021. Chystá se i nový seriál
27.07.2020 16:00:00 | Filmové novinky

Štáb seriálového Zaklínače od Netflixu, jehož natáčení druhé řady muselo být kvůli pandemii přerušeno, se pomalu ale jistě chystá zpět na plac. Nový natáčení plán pak prozrazuje, kdy bychom se mohli nových dílů dočkat. Ohlášeno bylo také rozšíření zaklínačského univerza o prequelovou minisérii.