FB pixel TP pixel
Největší sci-fi a fantasy roku na Netflixu nebudou. Blíží se návrat Pána prstenů i Fallout © Amazon Studios

Největší sci-fi a fantasy roku na Netflixu nebudou. Blíží se návrat Pána prstenů i Fallout

Plány Amazonu na nové seriály a filmy jsou často nejméně jasné dopředu a letos to není výjimka. Můžeme počítat určitě s jednou novou peckou (Fallout) a několika menšími novinkami. Z návratů je letos potvrzena nová řada Bandy. A jestli budeme hodní, možná dostaneme na konci roku pokračování Prstenů moci.

Tipy na film
© TMDB

Fallout

Fallout | USA | 2024 | Sci-fi seriály | Postapokalypsa

Herní fenomén Fallout dorazí již brzy a bude to díky Amazonu. Hlavní postavou bude Lucy z Vaultu 33, která se vydává do světa, který má za sebou 200 let od výbuchu atomových bomb a zamrzl ve 40. a 50. letech 20. století. Kromě ní se tvůrci zaměří na člena Bratrstva oceli jménem Maximus a další kus zničeného světa odhalí lovec odměn The Ghoul, kterého ztvární Walton Goggins. Seriál slibuje nekompromisní a propracovaný svět, slušnou porci násilí a premiéru na Amazon Prime Video už 12. dubna 2024.

Filmtoro
Filmtoro
Verdikt

Na výrobě seriálů pracuje jak tvůrce herní předlohy Todd Howard, tak duo Jonathan Nolan a Lisa Joy známe díky Westworldu.

© TMDB

Pán a paní Smithovi

Mr. & Mrs. Smith | USA | 2024 | Akční filmy | Špióni

Po osmnácti letech od premiéry filmu s Bradem Pittem a Angelinou Jolie se do nové interpretace příběhu o dvou tajných agentech tvořící manželský pár pustil Amazon. Hlavní role pana a paní Smithových tentokrát ztvárnili Donald Glover a Maya Erskine a na rozdíl od filmu z roku 2005, kde manželé netuší, že druhý z nich je agentem, se Glover a Erskine přihlásí do tajné organizace jako špióni a manželství jim slouží jako krytí. Jde tak spíše o návrat k seriálovému konceptu z roku 1996. Novinka Amazonu slibuje realističtější, psychologičtější a také naturalističtější přístup. Premiéra proběhne 2. února.

Filmtoro
Filmtoro
Verdikt

Remake stejnojmenného filmu z roku 2005, kdy si jako špióni šli po krku Brad Pitt a Angelina Jolie.

© TMDB

Expats

Expats | USA | 2024 | Drama seriály

Už 26. ledna Amazon uvede první epizody šestidílné novinky Expats, která poběží až do 23. února. Jedná se o adaptaci knihy Janice Y. K. Lee z roku 2006, jež leduje mezinárodní komunitu v Hong Kongu, jejíž život se navždy změní po rodinné tragédii. V hlavní roli ženy, která svou rodinu přestěhovala do Hong Kongu a musí se vyrovnávat se ztrátou, ztvární Nicole Kidman. Vznik seriálu provázely kontroverze, když se mluvilo o tom, že Kidman seriál předčasně opustila (Amazon toto tvrzení popřel) a hongkongské úřady měly velké problémy s porušováním místní karantény během natáčení a také tématem samotného seriálu.

 76 %
Filmtoro
Filmtoro
Verdikt

Na motivy knihy od Janice Y. K. Lee

© TMDB

Banda

The Boys | USA | 2019 | Komiksové seriály | Nezávislé komiksy

Už v roce 2024 nás po svačince Gen V čeká hlavní chod v podobě 4. řady brutální komiksovky Banda, ve které bude parafráze na Supermana Homelander ještě psychotičtějším magorem než v předešlých řadách a nasadí na společnost smrtící taktiku „rozděl a panuj“, která povede soudě podle traileru k totální anarchii. Jeho hlavní soupeř Butcher (Karl Urban) má mezitím už jen pár měsíců života a navíc přišel o svou milovanou Bandu. Jak uvádí oficiální synopse, napětí nikdy nebylo vyšší a všichni dobráci musí najít cestu ke sjednocení, aby dokázali zachránit svět před superhrdinským diktátem.

 87 %
Filmtoro
Filmtoro
Verdikt

Čtvrtá řada seriálu se objeví v průběhu roku 2024 a bude přímo navazovat na události ze spin-offu Gen V.

Sledovat Online na Amazon Prime Video  Amazon Prime Video | české titulky | český dabing | nové díly od 3. 6. 2022
© TMDB

Neporazitelný

Invincible | USA | 2021 | Animované seriály | Nezávislé komiksy

Mark Grayson je normální teenager, jen s tím rozdílem, že jeho otec je nejsilnější superhrdina na světě. Po 17. narozeninách se však i u Marka začnou projevovat podivné schopnosti, a tak je načase přidat se po boku svého otce v boji proti bezpráví. Jenže tak jednoduché to nebude. Animovaná komiksovka Neporazitelný je v rámci českého mainstreamu stále velmi neznámá a je to vážně škoda. Amazon navíc v minulém roce konečně uvedl první část druhé řady a seriál si zachoval svou kvalitu. Na druhou půlku, jež má přijít v první polovině roku 2024, se tak samozřejmě hodně těšíme.

 87 %
Filmtoro
Filmtoro
Verdikt

Jeden z nejdrsnějších a nejkultovnějších seriálů současnosti se vrátí se zbylými díly druhé řady v průběhu roku 2024

Sledovat Online na Amazon Prime Video  Amazon Prime Video | české titulky | český dabing | nové díly od 3. 11. 2023
© TMDB

Pán prstenů: Prsteny moci

The Lord of the Rings: The Rings of Power | USA | 2022 | Fantasy seriály | Čarodějové

Natáčení druhé řady seriálu Pán prstenů: Prsteny moci skončilo již loni v červenci a od té doby se pracuje na speciálních efektech. Premiéry bychom se tak měli dočkat ještě letos a s velkou pravděpodobností půjde o zimní release (řekl tu někdo Vánoce?). Každopádně bychom se měli opět setkat s Galadriel, Gandalfem (?) a dalšími postavami z první řady, která skončila Sauronovým odhalením, ukutím elfských prstenů a zmizením pána temnot do nově vzniklého Mordoru. První řada se samozřejmě spoustě lidí nelíbila, má ale i své zastánce a dodnes jde o jeden z nejsledovanějších seriálů Amazonu. A ten za Pána prstenů zaplatil tolik peněz, že tvůrci museli slíbit nápravu některých linií v pokračováních. Tak si držme palce, ať se tentokrát celou řadu nekutá tunel, který dovede vodu pod Horu Osudu, aby došlo k explozi, kterou záhadně přežijí všechny zásadní postavy, protože si to scénář přeje.

 69 %
Filmtoro
Filmtoro
Verdikt

Druhá řada popisující další osudy už s odhaleným Sauronem nabídne Amazon nejspíše koncem roku 2024.

Sledovat Online na Amazon Prime Video  Amazon Prime Video | české titulky | český dabing | od 1. 9. 2022

2025

Pro mnoho svých zajetých seriálů zatím Amazon nepotvrdil, kdy přesně se vrátí. Druhé řady by se nejpozději příští rok měly dočkat menší, ale vydařené věci jako Na seznamu smrti či Za hranicí, zelenou má také drahá špiónská akce Citadel. Možná už letos bychom se mohli dočkat také třetí řady Léto, kdy jsem zkrásněla.

Filmy

Podobně jako Apple, i Amazon pokračuje v natáčení filmů, které hodlá v určitém množství a míře posílat nejdříve do kin, a to hlavně pod značkou získaného studia MGM. Uvidíme, jak dlouho tedy potrvá, než na platformu dorazí z kin romantická komedie The Idea of You s Anne Hathaway, psychologické sci-fi Foe se Saoirse Ronan už ale dostupné je. Naopak dost filmů by mělo jít přímo na Prime Video bez kinopremiéry, což platí například pro komediální fantasy Ricky Stanicky se Zacem Efronem, špiónskou komedii Role Play s Kaley Cuoco, sportovní komedii The Underdoggs se Snoop Doggem a hlavně pro očekávaný remake kultovní bouchačky Road House, kde pod dohledem Douga Limana vyhazuje lidi z baru tentokrát Jake Gyllenhaal.

Zdroj: Autorský text / Amazon

Reklama
Filmtoro
Největší seriály roku 2024 na Netflixu: Sci-fi s mimozemšťany, epická fantasy i konec Vikingů
Největší seriály roku 2024 na Netflixu: Sci-fi s mimozemšťany, epická fantasy i konec Vikingů
15.01.2024 17:20:00 | Tipy na film

Největší streamovací služba chystá pro tento rok opět záplavu nových i starých seriálů, ale zatím je velmi opatrná prozradit kdy, co a jak přesně vypustí. Jistojistě víme o dvou největších peckách pro první půlku - Avatar a Problém tří těles. Vedle toho tu máme menší nenápadné kousky, co mohou překvapit. A pak pár milých návratů.

Nejočekávanější seriály na HBO Max v roce 2024: Skvělé kriminálky, špióni, válka draků i Batman
Nejočekávanější seriály na HBO Max v roce 2024: Skvělé kriminálky, špióni, válka draků i Batman
14.01.2024 14:30:00 | Tipy na film

Značka HBO letos sice zmizí i na našem trhu z názvu streamovací služby v momentě, kdy se dokončí zkrácení na Max, ale originální seriály s logem HBO budou samozřejmě stále přicházet. A nebude to jen pokračování Rodu draka či Temného případu, HBO čeká v seriálech hodně silný rok.

Loupež 12 km nad zemí, výtečný DiCaprio a další novinky (nejen) na Netflixu, které musíte vidět o víkendu
Loupež 12 km nad zemí, výtečný DiCaprio a další novinky (nejen) na Netflixu, které musíte vidět o víkendu
12.01.2024 16:40:00 | Tipy na film

Zatímco Netflix tento víkend spoléhá hlavně na novou akční komedii s Kevinem Hartem, fanoušci velkých snímků by se měli výjimečně obrátit směrem k Applu. Ten totiž konečně doručil Zabijáky rozkvetlého měsíce na svůj SVOD Apple TV+ a v rámci TVOD začal prodávat i Napoleona ve verzi z kin.

Top Gun 2, mrazivý survival a další novinky (nejen) na Netflixu, které musíte vidět o víkendu
Top Gun 2, mrazivý survival a další novinky (nejen) na Netflixu, které musíte vidět o víkendu
05.01.2024 15:30:00 | Tipy na film

První víkend nového roku nemohl být nabušenější. Konečně si můžete na zhruba třicátý pokus zopakovat nejlepší film roku 2022, Top Gun: Maverick, přímo na Netflixu a kromě něj samozřejmě nechybí ani originály největšího streamera. A něco málo přisypává i konkurence.