FB pixel TP pixel
Nejlepší kriminálka všech dob dostane pokračování. Nelítostný souboj má obří ambice © Warner Bros.

Nejlepší kriminálka všech dob dostane pokračování. Nelítostný souboj má obří ambice

Režisér Michael Mann právě potvrdil, že jeho příštím projektem bude druhý díl legendárního krimi thrilleru Nelítostný souboj. Ve snímku, který bude zároveň prequelem i pokračováním, tak opět uvidíme oblíbené postavy originálu. O jejich obsazení tvůrci jednají s hollywoodskými superhvězdami.

Filmové novinky

Jsou to téměř tři dekády, kdy do kin vstoupil jeden z nejlepších kriminálních thrillerů filmové historie Nelítostný souboj režiséra Michaela Manna. Ten divákům nabídl vrstevnatý, napínavý a psychologicky propracovaný příběh, pečlivě rozvíjené nejednoznačné postavy se silnými vnitřními konflikty, nejlepší herce své doby, inovativní vizuální zpracování či epické akční scény. Díky tomu Nelítostný souboj překročil hranice žánru, stal se klasikou a dle mnohých jde o vůbec nejlepší kriminální thriller, který byl kdy natočen. Fanoušci původního filmu z roku 1995 jistě uvítají zprávu, že Michael Mann oznámil svůj další projekt, jenž rozšíří svět Nelítostného souboje.

Michael Mann totiž slibuje, že nový film nebude jen klasickým následovníkem, ale nabídne nám kombinaci prequelu a pokračování. Chystaný snímek, který je nyní v preprodukční fázi bude čerpat inspiraci z knihy Heat 2, již Mann napsal společně s Meg Gardiner v roce 2022. Nelítostný souboj 2 tak bude sledovat jak počáteční léta detektiva Vincenta Hanny (v původním obsazení Al Pacino), tak formující se okamžiky elitních zločinců Neila McCauleyho (Robert De Niro), Chrise Shiherlise (Val Kilmer) či Natea (Jon Voight).

Připravovaný film má také představit nové postavy na obou stranách zákona, nové loupeže i dechberoucí akční scény. Podívat bychom se měli i mimo ulice L. A. do Paraguaye či do Mexika. Kdo ztvární klíčové postavy v novince se dosud neví, ale podle zákulisních fám proběhly jednání s Adamem Driverem ohledně role Neila McCauleyho a oslovena měla být i hvězda Duny Timothée Chalamet, aby ztvárnil mladého energického losangeleského policistu Vincenta Hannu. Takové obsazení by nepochybně představovalo silné divácké lákadlo.

Zdroj: Movieweb

Jeden z nejkultovnějších akčňáků 90. let rozjede další krvavá jatka. Vrátí se i původní herci
Jeden z nejkultovnějších akčňáků 90. let rozjede další krvavá jatka. Vrátí se i původní herci
24.03.2024 15:20:00 | Filmové novinky

Krvavý thriller Pokrevní bratři z roku 1999, který si během let vybudoval mezi fanoušky kultovní status, se dočká nového převyprávění. Slíben je návrat původních hereckých hvězd, režisér však bude nový.

Pattinsonův Batman pokračuje na HBO. První trailer Tučňáka slibuje skvostnou gangsterku
Pattinsonův Batman pokračuje na HBO. První trailer Tučňáka slibuje skvostnou gangsterku
22.03.2024 17:10:00 | Filmové novinky

Streamovací služba HBO Max odhalila první regulérní trailer na chystanou kriminálku ze světa Batmana s Robertem Pattinsonem. Ta přímo naváže na události filmu The Batman a ukáže nám, jak se Oswald Cobblepot dostal v mafiánském světě na špičku potravního řetězce.

Odporní mimozemšťané ovládnou Zemi. Drsný trailer láká na novou sci-fi Netflixu
Odporní mimozemšťané ovládnou Zemi. Drsný trailer láká na novou sci-fi Netflixu
22.03.2024 15:40:00 | Filmové novinky

Netflix se rozhodl zadaptovat ceněnou hororovou mangu Parasyte do hrané seriálové podoby. V ní budeme sledovat lidstvo, které se snaží čelit parazitům ovládajícím lidská těla. Vydaný trailer láká na paranoidní, děsivou a brutální podívanou.

Papež unesl malé dítě a přijal ho za své. Trailer šokující skutečné události vám neudělá dobře
Papež unesl malé dítě a přijal ho za své. Trailer šokující skutečné události vám neudělá dobře
22.03.2024 14:30:00 | Filmové novinky

Filmů o skandálech katolické církve není nikdy dost a vždy bývají velmi divácky vděčným zážitkem. Výjimkou by neměla být ani italská novinka, jejíž námět zaujal i samotného Spielberga.