FB pixel TP pixel
Netflix chystá lavinu nových českých filmů. Potvrdil, jak to bude v Česku s reklamami © CinemArt

Netflix chystá lavinu nových českých filmů. Potvrdil, jak to bude v Česku s reklamami

Streamovací služba Netflix je spokojená se zásahem českých filmů mezi uživateli. Tuzemské produkce se těší velké oblibě diváků a streamer tudíž plánuje další nové tituly do budoucna. Slibuje jich alespoň stovku.

Streaming novinky 23. 6. 2024 15:50 | Streaming novinky

Českým filmům se na Netflixu pravidelně daří, což potvrzují nejen týdenní žebříčky samotné služby, ale i data naší datové platformy FlixPatrol, která sleduje popularitu jednotlivých titulů napříč VOD službami. V posledním měsíci se kupříkladu v Česku výtečně dařilo komedii Ženy a život, jež v oblíbenosti skončila na celkovém čtvrtém místě. Další rom-kom Matka v trapu přitom zabral ve stejném období 9. příčku. Matka v trapu je přitom v rámci českých filmů na Netflixu jedním z nejpopulárnějších titulů letoška. V celkových statistikách jí patří 6. místo. Naprosto fantastický úspěch zaznamenala komedie Jedeme na teambuilding, jež v dosavadních letošních statistikách Netflixu v Česku na druhé pozici za snímkem Mimoni 2: Padouch přichází.

České filmy Netflix rozhodně chce

Není se tedy čemu divit, že Netflix hodlá v tuzemských snímcích pokračovat a i když je zatím nechce přímo produkovat, licencím se bránit nebude. Doposud Netflix na platformě uvedl okolo 500 českých filmů, byť současná data ukazují, že v součtu se Slovenskem je aktuálně na platformě dostupných cca 200 tuzemských filmů a seriálů. Netflix nově oznámil, že v následujícím roce hodlá přinést další stovku titulů od českých tvůrců. V posledních dnech jsme se dočkali například seriálu Adikts, který byl původně uveden na České televizi. V dalších týdnech nás čekají filmy jako Tady Havel, slyšíte mě?, Smršť, Prázdniny s Broučkem nebo Gump – jsme dvojka. Netflix zároveň oznámil na setkání s českými novináři, že chce i v českém obsahu nabízet různorodost, což dává smysl, neboť Netflix obecně cílí na všechny cílové skupiny. Ať už to jsou ženy, muži, děti, mladí, staří, singles či rodiny.

Americké novinky a sport

Netflix nadále hodlá šlapat i do americké produkce a také do sportu, což je směr, k němuž nyní inklinuje většina velkých služeb. Netflix se z hlediska sportu fokusuje hlavně na vlastní sportovní eventy. Ať už jde o tenis, golf či boxerské souboje. Koncem roku přinese ostře sledovaný souboj Mika Tysona s Jakem Paulem. 15. června dorazí dokument o španělské La Lize. Dále nás čeká film o legendárním závodníkovi Ayrtonu Sennovi.

Z nových amerických produkcí se můžeme v dohledné době těšit na seriál Emily in Paris, 3. července dorazí Policajt v Beverly Hills: Axel F s Eddiem Murphym, 15. listopadu se vrátí před kamery Cameron Diaz v akční komedii Back in Action, a chystají se i návraty seriálů Diplomatické vztahy, Noční agent a Hra na oliheň. Příští rok pak konečně dorazí poslední řada Stranger Things, nová řada Černého zrcadla a také třetí díl série Na nože nebo druhá řada fantasy Sandman.

Pro české předplatitele je také důležitou zprávou, že Netflix v dohledné době NEPLÁNUJE přejít v tuzemsku na základní tarif s reklamami, jako je tomu například v USA a dalších 11 trzích.

Zdroj: FlixPatrol / Netflix

Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

 5 203 zobrazení   52 se líbí
Stahovači filmů v problémech. Alternativy Ulož.to jsou blokovány, úložiště hledají fígle
Stahovači filmů v problémech. Alternativy Ulož.to jsou blokovány, úložiště hledají fígle
20.06.2024 13:30:00 | Streaming novinky

Asociace komerčních televizí si připisuje další výhru v boji proti internetovému pirátství. Velcí poskytovatelé internetu byli soudem donuceni blokovat alternativy k populárnímu serveru Ulož.to. Po zablokování datoid.cz se na černé listině ocitl i eDisk.cz a web sledujteto.cz.

Netflix přestává kupovat filmy a seriály. Zmizela třetina obsahu
Netflix přestává kupovat filmy a seriály. Zmizela třetina obsahu
05.06.2024 18:00:00 | Streaming novinky

Netflix sice v posledním kvartálu zaznamenal rekordní nárůst uživatelů, podle posledních dat ale množství obsahu na službě klesá.

Netflix končí s podporou mnoha televizí a zařízení. Kosa padne i na Apple
Netflix končí s podporou mnoha televizí a zařízení. Kosa padne i na Apple
05.06.2024 12:00:00 | Streaming novinky

Streamovací služby rostou, nabírají nové funkce, navyšují rozlišení a snaží se zlepšit i plynulost svých aplikací. Jenže řada zařízení (televize, tablety apod.) pokroku zkrátka nestačí, a tak streamer ukončuje jejich podporu. Velké změny diváky zasáhnou i toto léto. Konec podpory se týká i starších zařízení od Applu.

Tom Bombadil přichází! Seriálový Pán prstenů ukázal fotky ze setkání s Gandalfem
Tom Bombadil přichází! Seriálový Pán prstenů ukázal fotky ze setkání s Gandalfem
29.05.2024 16:20:00 | Streaming novinky

Amazon pomalu a jistě buduje očekávání pro 2. řadu fantasy seriálu Prsteny moci, která dorazí v závěru srpna. Nově splnil přání řady fanoušků a odhalil, že v premiérových dílech nebude chybět postava, kterou ostatní adaptace vynechaly – Tom Bombadil.