FB pixel TP pixel
Netflix ruší jednu ze svých největších fantasy novinek a fanoušci smutní © TMDB

Netflix ruší jednu ze svých největších fantasy novinek a fanoušci smutní

Netflix už dávno není tím milým streamerem, který prodlužuje seriály, které nikde jinde nechtějí. Pokud něco negeneruje dostatečný zájem, musí to obratem skončit. A nyní padla sekera na jednu z letošních očekávaných novinek.

Filmové novinky

Seriál Příležitostní detektivové z Baker Street měl být novým hitem Netflixu, neboť se snažil zaujmout osvědčenou kombinací krimi zápletky, science fiction a fantasy ve spojení s mladým obsazením zacíleným především na mladší diváky, kteří zase tak moc nerespektují původní kánon Sherlocka Holmese. Jestli totiž někde novinka Neflixu narážela, byli to tradiční fanoušci knih a povídek Arthura Conana Doylea, kterým se rozhodně nepozdávalo nejen žánrové zaměření seriálu, ale mnohdy i samotné obsazení, jehož diverzivita mohla řadu úzkoprsých diváků popudit. Přesto informace o zrušení seriálu přichází jako překvapení, neboť během dubna byli mladí detektivové podle statistik společnosti Nielsen vyrovnaným streamovacím soupeřem například marvelovského seriálu The Falcon and the Winter Soldier. Tak co se pokazilo?

Malá výdrž a vysoké náklady

Příležitostní detektivové z Baker Street startovali 26. března a pokud se podíváme na aktuální statistiky naší vlastní datové platformy Flixpatrol, odpověď ohledně zrušení se začne nabízet sama. Ano, novinka Netflixu sice startovala silně, když se ihned po premiéře vyšplhala do TOP 10 nejsledovanějších pořadů na streamovací službě. Jenže velmi rychle začala padat z výsluní a obvykle trůnila až v druhé polovině nejšťavnatější desítky. A to je pro Netflix vždy signál, že seriál nezasáhl publikum tak, jak by očekával. Dalším problémem může být rychlost vyklízení pozic. Pokud se totiž podíváme na statistiky ještě více do detailu, zjistíme, že v řadě zemích seriál zaujal jen na zhruba 2 týdny a v průměru z TOP 10 zmizel do tří týdnů od premiéry. To odpovídá seriálům jako Válečná jeptiška nebo Prokletá, přičemž u prvního jmenovaného seriálu se dlouho zdálo, že potvrzení druhé řady nepřijde (nakonec se fandové dočkali, ale bylo to o fous) a druhý jmenovaný dodnes nemá druhou řadu potvrzenu vůbec a očekává se spíše jeho zrušení. Kvůli Covidu-19 totiž řada herců z Prokleté musela vzít jiná angažmá, což komplikovalo možnosti dalšího natáčení. Kromě toho byli Příležitostní detektivové zjevně poměrně nákladní, takže si Netflix musel přepočítat, zda se mu druhá řada vůbec vyplatí.

Fanoušci jsou nespokojení

To se samozřejmě vůbec nelíbí fanouškům seriálu, kteří už sociální sítě vzali útokem a zrušení netflixovské novinky oplakávají, případně přímo zuří. S výsledkem ale zřejmě nic nenadělají. Netflix byl již před pandemií velmi opatrný v prodlužování seriálů a nezdá se, že by na své strategii hodlal něco měnit. S rostoucí konkurencí se hraje přetahovaná v řádech milionů diváků a jeden seriál s vysokým procentem vyhoření zřejmě musí padnout za oběť, aby mohly být finanční toky nasměrovány do něčeho nového. Časy, kdy Netflix neváhal prodloužit skoro cokoliv, jsou zkrátka pryč.

 11 518 zobrazení   65 se líbí
Stranger Things 4: Netflix láká na očekávané pokračování novou ukázkou
Stranger Things 4: Netflix láká na očekávané pokračování novou ukázkou
06.05.2021 16:45:00 | Filmové novinky

Netflix stále čtvrtou řadu svého nejpopulárnějšího seriálu současnosti nedotočil. To mu ale nebrání na ni lákat alespoň krátkým trailerem, který nás zavádí do záhadné laboratoře.

Netflix v trailerech láká na novinky: Nechybí oblíbená fantasy a thriller
Netflix v trailerech láká na novinky: Nechybí oblíbená fantasy a thriller
04.05.2021 8:00:00 | Filmové novinky

V nových upoutávkách Netflix opět zasahuje široké spektrum diváků. Fanoušky fantasy animáku Lovci trolů potěší chystanou celovečerní verzí, milovníky thrillerů pak seriálem Zmizet beze stopy.

První záběry z Eternals jsou tu! Marvel představil i název Black Panthera 2
První záběry z Eternals jsou tu! Marvel představil i název Black Panthera 2
03.05.2021 17:30:00 | Filmové novinky

Marvel se přidává k iniciativě na podporu kin, která se minimálně v USA již čím dál více otevírají. A tahá z rukou pořádné bomby. Známe nové názvy chystaných marvelovek a máme možnost uzřít první záběry z očekávaných Eternals.

Lucifer se vrací v traileru s božskou posilou. Nové díly dorazí již brzy
Lucifer se vrací v traileru s božskou posilou. Nové díly dorazí již brzy
02.05.2021 8:00:00 | Filmové novinky

Fandové krimi komiksovky Lucifer mohou konečně bouchnout archivní šampaňské, které měli za lednicí od loňského srpna. Lucifer je totiž zpátky s druhou půlkou páté řady!