FB pixel TP pixel
Netflix vybral první lokaci, kde nabízí služby zcela zdarma © Netflix

Netflix vybral první lokaci, kde nabízí služby zcela zdarma

Netflix se snaží nejrůznějšími způsoby přilákat ke své službě nové zákazníky. Nyní se rozhodl nabídnout nový tarif, který je úplně zdarma. Kdo si jej může pořídit a jaké má omezení?

Streaming novinky

Netflix právě zavádí nový experiment, kterým se bude snažit přilákat další zákazníky. A protože má v tomto směru africký trh ještě velké rezervy, rozhodl se největší placený streamer spustit v Keni úplně nový tarif, který je kompletně zdarma. Má to samozřejmě své limity. Tento plán poběží pouze na telefonech a tabletech s operačním systémem Android a s omezenějším výběrem obsahu. Konkrétně by měla být dostupná asi čtvrtina tamější nabídky. Co si od tohoto kroku Netflix slibuje? Prý doufá, že když nabídne takovýto bezplatný tarif, více lidí si službu vyzkouší a nakonec si ji i předplatí. Oproti jiným streamovacím službám, nabízejícím zvýhodněné tarify, Netflix zavádí i tento free plán bez reklam.

Na telefonech ovšem nepůjde filmy a seriály stáhnout pro offline sledování a bude zakázáno i přenášení obrazu (cast) na televizory. Pokud se Keňané přihlásí k bezplatnému tarifu, nejsou vyžadovány žádné platební údaje. Uživatelé musí pouze zadat e-mailovou adresu, potvrdit, že jsou starší 18 let, a vytvořit si heslo. Kromě nabídky pak na uživatele nečekají žádná omezení. Netflix tak bude těmto zákazníkům nabízet jejich personalizovaná doporučení, rodičovskou kontrolu i možnost vytváření profilů (včetně dětských). Streamovací gigant v minulosti nabízel bezplatné zkušební verze na měsíc (ovšem bez omezení nabídky) či vybrané originální filmy zdarma. Tímto plánem si tak vyzkouší novou variantu a zjistí, jestli je efektivní k přilákání platících zákazníků.

 28 388 zobrazení  
Bude Duna 2? Případný propadák v kinech nemusí být problém
Bude Duna 2? Případný propadák v kinech nemusí být problém
15.09.2021 7:00:00 | Streaming novinky

U Disneyho se nakonec rozhodli ukončit paralelní uvádění filmů a jejich zbylé letošní premiéry budou mít kinoexkluzivitu. Jak je to ale u Warnerů? A může se Duna i přes finanční neúspěch v kinech dočkat pokračování?

Apple TV+ má mít 40 miliónů předplatitelů, polovina z nich za službu platí
Apple TV+ má mít 40 miliónů předplatitelů, polovina z nich za službu platí
13.09.2021 9:00:00 | Streaming novinky

Okolo služby Apple TV+ je poslední měsíce spíše ticho, nyní se objevila zajímá zpráva od důvěryhodných zdrojů, která říká, jak se službě daří a co do budoucna chystá. Sepsali jsme ty nejpodstatnější věci do jednoho článku.

Disney uvede Eternals a další svoje letošní hitovky jen do kin
Disney uvede Eternals a další svoje letošní hitovky jen do kin
12.09.2021 10:00:00 | Streaming novinky

Ještě před dvěma lety by podobný titulek zněl divně, ale v aktuální nejisté situaci je to pro kinaře a filmové fanoušky mimořádná zpráva. Disney aktuálně potvrdil, že Eternals, West Side Story či nové Kingsmany nedá paralelně na streaming, ale uvede je exkluzivně v kinech.

HBO MAX v Česku startuje kampaň. Co všechno vám v ní neřekne?
HBO MAX v Česku startuje kampaň. Co všechno vám v ní neřekne?
09.09.2021 9:00:00 | Streaming novinky

Svoji kampaň pro vstup do ČR včera oficiálně zahájila služba HBO MAX. Kromě již dříve oznámeného posunutí na rok 2022 ale nic dalšího podstatného nezaznělo a diskuze se tak množí otázkami o přesnějším uvedení, ceně či nabídce. Pojďme se na tyto otázky podívat podrobněji.