FB pixel TP pixel
Nová Bondovka Není čas zemřít se znovu odkládá. Streameři o ni nestojí © TMDB

Nová Bondovka Není čas zemřít se znovu odkládá. Streameři o ni nestojí

Poslední bondovská štace Daniela Craiga měla konečně dorazit do kin letos v dubnu. Jenže jak všichni víme, tam venku je drobný problém zvaný pandemie koronaviru, kvůli němuž jsou již několikátý měsíc zavřená kina. A ta se zřejmě neotevřou do léta. Bond tedy opět mění datum premiéry.

Filmové novinky

Z dubna na říjen a bez onlinu

Jako by už samotný vznik nové bondovky Není čas zemřít nebyl dost komplikovaný, když se studio MGM roky nedokázalo rozhýbat nad uspokojivou zápletkou a měnilo režiséry jako ponožky. Od začátku pandemie, která v loňském roce tvrdě zasáhla řadu segmentů ekonomiky, včetně kin a filmového průmyslu obecně, je poslední mise Jamese Bonda s tváří Daniela Craiga jedním z hlavních megahitů, které jsou masivně odsouvány v kalendáři ve snaze poslat film do kin v čase, kdy se lidé již nebudou bát nákazy. Od původního dubnového termínu v roce 2020 se nyní Bond přesouvá již počtvrté, a to na 8. říjen 2021. Do Česka by tedy měl dorazit o den dříve díky obvyklé čtvrteční premiéře.

Toto rozhodnutí padlo zcela logicky na základě toho, že většina světových kin zůstává zavřená a nepředpokládá se, že by se to minimálně do léta změnilo. Ostatně i v českých kuloárech se mluví o nejbližším termínu otevírání kin v omezeném režimu někdy v průběhu dubna, spíše května. A hollywoodská studia v čele se Sony již začínají odsouvat řadu svých velkých filmů na podzimní sloty. Takže pokud jste doufali, že si užijete třeba Wonder Woman 1984 v termínu 11. 2. 2021 v kinech, pak počítejte s tím, že ji v Česku uvidíte nejdříve někdy v letních měsících. Na druhou stranu, ne že byste o něco přicházeli.

Streameři odmítají odkup za 600 milionů dolarů

Nejnovější Bondovka by měla být ale jiné kafe. Nicméně ačkoli producenti a studioví mogulové letité značce stále věří, na povrch se dostávají v posledních dnech informace, že se studio MGM znovu pokoušelo film prodat velkým streamovacím službám jako Netflix, Amazon či Apple. S částkou okolo 600 milionů dolarů však podle všeho nepochodilo a streameři nebyli ochotni přistoupit ani na poloviční částku. Zkrátka si dobře spočítali, že jim za to investice neškodí. Což dává smysl. MGM totiž vlastní práva pouze pro Spojené státy, mezinárodní distribuční práva vlastní studio Universal. A právě globální distribuce je v současné době to, co žene Netflix a spol. kupředu. Bond je tudíž poněkud v patové situaci, kdy na něm nikdo nechce tratit, a tak se premiéra bude odkládat do té doby, než bude možné uvést snímek do kin. Držme si palce, ať už je říjnové datum opravdu posledním.

 964 zobrazení   32 se líbí
HBO Max neuvede Snyderovu Ligu spravedlnosti jako minisérii
HBO Max neuvede Snyderovu Ligu spravedlnosti jako minisérii
20.01.2021 9:00:00 | Filmové novinky

Již v březnu by se zákazníci streamovací platformy HBO Max měli dočkat nové verze komiksového blockbusteru Liga spravedlnosti v režii Zacka Snydera. Oproti původně uváděným informacím se ale nedočkáme minisérie, ale jednoho čtyřhodinového filmu.

Netflix láká na hity! Kromě sci-fi nabídne i romantiku a černou komedii
Netflix láká na hity! Kromě sci-fi nabídne i romantiku a černou komedii
18.01.2021 | Filmové novinky

Zimní večery jsou pořád dlouhé, takže se bez výčitek můžeme těšit na netflixovské novinky jako oceňovanou černou komedii Jako v bavlnce, závěrečný díl romance Všem klukům: Navždy s láskou nebo druhou řadu sci-fi Ledová archa.

HBO Max tlačí na kinohity a ukazuje záběry z Godzilly a Mortal Kombatu
HBO Max tlačí na kinohity a ukazuje záběry z Godzilly a Mortal Kombatu
17.01.2021 14:00:00 | Filmové novinky

Ačkoli se řada filmařů, kinařů a vlastně i diváků ošívala, když studio Warner Bros. oznámilo strategii nasazovat své kinohity roku 2021 do kin i na službu HBO Max, vypadá to, že plány stále platí a nic je nezastaví. Warneři dokonce ukazují první záběry z očekávaného Mortal Kombatu či Godzilly.

Které seriály na HBO dostaly další řadu a které skončí? Máme seznam!
Které seriály na HBO dostaly další řadu a které skončí? Máme seznam!
15.01.2021 9:00:00 | Filmové novinky

Záplava seriálů hrnoucí se na nás ze všemožných streamovacích služeb je prakticky nekonečná a neorientuje se v ní lehce. Proto jsme vydali aktualizovaný seznam, který vám prozradí, které seriály se kabelová a online televize HBO rozhodla ukončit a u kterých se můžeme těšit na další řadu.