FB pixel TP pixel
Netflix slaví úspěch dvou akčních novinek. Lámou historické rekordy sledovanosti © Netflix

Netflix slaví úspěch dvou akčních novinek. Lámou historické rekordy sledovanosti

Největší streamovací službě se na akčním poli nesmírně daří. Již tento týden Netflix uvede očekávané pokračování hitu Vyproštění. V posledních týdnech ale zaznamenal úspěch hned s dvojicí zástupců explozivního žánru.

12. 6. 2023 15:00 | Streaming novinky

Netflix se stává králem akčních thrillerů, na které diváci do kin již delší dobu nechodí a producenti nemají tendence je pro velké plátno točit. Dalším důkazem je úspěch hned dvojice akčních novinek, přičemž překážkou očividně není ani absence anglického jazyka. Prvním z úspěchů jsou bezpochyby čísla sledovanosti francouzského bijáku AKA o speciálním agentovi, který se infiltruje do kriminálního syndikátu a utvoří nečekané pouto se synem drogového bosse.

Špionážní thriller v hlavní roli s charismatickým Albanem Lenoirem patří mezi kriticky nejchválenější snímky letošního roku nejen z pohledu recenzentů, ale i diváků, což se odrazilo i na rekordní sledovanosti během prvních 28 dní od premiéry, kdy si AKA udržel hravě pozici v TOP 10 nejsledovanějších filmů Netflixu a celkem zaznamenal v prvním měsíci přes 110 milionů zhlédnutých hodin.

Tím se francouzská hitovka vyšplhala až na třetí místo historických tabulek Netflixu v rámci neanglicky hovořících filmů, když nechala za sebou i takové hity minulosti jako Díra nebo Na západní frontě klid. Jen o 100 tisíc zhlédnutých hodin navíc filmu unikla druhá příčka, kterou si udržel upírský thriller Krvavě rudé nebe. Jedničkou mezi neanglicky hovořícími filmy zůstává norský Trol.

Jennifer Lopez válí a zabíjí

Tím ale úspěchy Netflixu nekončí. Uznalé pokývnutí totiž patří i dalšímu thrilleru Matka s Jennifer Lopez. Snímek sice kritiky moc nezaujal a u diváků se těší spíše průměrné oblibě, jméno manželky Bena Afflecka ale očividně táhne a i po měsíci si film drží pozice v žebříčku 10 nejsledovanějších titulů. Ba co víc, Matka má ambice dokonce sestřelit v rámci sledovanosti prvního měsíce ze sedmé příčky v anglicky hovořících filmech i hitovku Vyproštění.

Matka ke 4. červnu zaznamenala 229,3 milionů zhlédnutých hodin, na Vyproštění tak ztrácí pouhé 2 miliony hodin. Pokud by navíc zamakala, mohla by sesadit z šesté příčky i Projekt Adam, který po 28 dnech přepočítával 233 milionů hodin. Potěšující zprávou navíc může pro někoho být potvrzení silné pozice u diváků pro ženské hrdinky. Nezapomeňme totiž, že na třetí příčce historických tabulek doposud svítí sci-fi horor V pasti, jemuž vévodí Sandra Bullock.

Zdroj: Flixpatrol / Rotten Tomatoes / Netflix

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Netflix vyzrál na příživníky sdílející hesla. Nárůst nových předplatitelů trhá rekordy
Netflix vyzrál na příživníky sdílející hesla. Nárůst nových předplatitelů trhá rekordy
11.06.2023 14:30:00 | Streaming novinky

Zdá se, že Netflix zase jednou odhadl trh a dokázal objevit novou zlatou žílu, kterou je nyní odhodlám vykutat. Ačkoli se proti zamezení sdílení hesel řada uživatelů vymezila, nová data jasně ukazují, že se postupně podřizují a za předplatné nově platí.

Streameři podléhají mamonu peněz. I Amazon chce více reklam
Streameři podléhají mamonu peněz. I Amazon chce více reklam
09.06.2023 15:30:00 | Streaming novinky

Podle informací deníku Wall Street Journal to vypadá, že se Amazon se svou streamovací službou Prime Video přidá k ostatním velkým streamerům a zavede nový reklamami podpořený tarif.

Disney se zbavil filmů a seriálů za 1,5 miliardy a chystá další čistku obsahu
Disney se zbavil filmů a seriálů za 1,5 miliardy a chystá další čistku obsahu
05.06.2023 16:15:00 | Streaming novinky

Kvůli nedávné čistce v katalogu streamovací služby Disney+ si nyní předplatitelé nemohou pustit seriály jako Willow nebo Dollface. Zábavní gigant nyní potvrdil, že to nebyla poslední redukce jeho katalogu a v budoucnu zmizí další pořady.

Netflix, HBO i Disney bijí na poplach. Dluhy streamerů zaplatí předplatitelé
Netflix, HBO i Disney bijí na poplach. Dluhy streamerů zaplatí předplatitelé
31.05.2023 16:45:00 | Streaming novinky

Netflix a další streamovací služby si v uplynulých letech a především během pandemie covidu zvykly na nekonečný růst. Jenže největší boom streamingu je zdá se u konce a nyní přichází časy hledání cest k navýšení příjmů, které nejsou dlouhodobě dostatečné. Mrzutí však budou především platící diváci.