FB pixel TP pixel
Seriálový Pán prstenů prý není propadák. Amazon však manipuluje čísla a neříká celou pravdu © Amazon Studios

Seriálový Pán prstenů prý není propadák. Amazon však manipuluje čísla a neříká celou pravdu

Je tomu jen pár dní, co veskrze bídné, v nejlepším případě průměrné recenze 2. řady Pána Prstenů: Prstenů moci potvrdily podobně špatná první data o sledovanosti seriálu. Amazon však nyní přispěchal s vlastními čísly, aby řeči o historickém propadáku zmírnil. Zapomněl je ale dát do potřebného kontextu, takže celá věc působí spíš jako snaha uhasit obří požár.

Streaming novinky 11. 9. 2024 16:00 | Streaming novinky

Amazon se nově pochlubil, že první čtyři epizody 2. řady seriálu Pán prstenů: Prsteny moci podle všeho během 11 dní získaly celosvětově 40 milionů diváků. Snahu o vytvoření vlny euforie ještě umocnila šéfka Amazon Studios Jennifer Salke, která zaměstnancům rozeslala o sledovanosti Prstenů moci hromadnou zprávu, v níž uvedla, že se seriál dostal mezi 5 nejsledovanějších televizních titulů v historii streamovací služby.

Číslovka 40 milionů však již neobsahuje žádný další kontext, a tak je na první dobrou relativně obtížné srovnat ji s jinými tituly. Není totiž známo, zda reprezentuje počet unikátních diváků, kteří například viděli aspoň jeden díl nové řady, případně aspoň jeho jakkoli dlouhou část. Anebo jde takzvaně o „počet zhlédnutí“. Chaos má Amazon i v časovém rámci. Reportované číslo totiž podle všeho druhá řada seriálu nasbírala za 11 dní. Dva roky zpátky se však u první řady služba chlubila tím, že Prsteny moci nasbíraly 25 milionů diváků jen za první den.

A u letošních hitů jsme se pro změnu dozvěděli, že seriál Fallout nasbíral 65 milionů zhlédnutí za 16 dnů, zatímco čtvrtá řada Bandy se dostala na 55 milionů diváků za mnohem delších dní. Ve výsledku tak publikovaná data spíš naznačují, že si Amazon vždy počká, dokud u titulu nevidí uspokojivé číslo, a až pak data o sledovanosti zveřejní, přičemž počet dnů tak trochu ignoruje. Ani současná snaha pochlubit se úspěchem Prstenů moci navíc příliš nevychází a srovnání paradoxně spíš potvrzuje dříve publikovaná data od Samba TV nebo Luminate, která shodně tvrdí, že pokračování Prstenů moci zaznamenalo oproti první řadě relativně strmý – dokonce až poloviční propad ve sledovanosti.

Zdroj: Variety

Reklama
Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

 1 318 zobrazení  
Netflix zdražuje předplatné všem Čechům. Někteří zaplatí téměř o 100 korun více
Netflix zdražuje předplatné všem Čechům. Někteří zaplatí téměř o 100 korun více
09.09.2024 12:00:00 | Streaming novinky

Už před měsícem bylo víceméně jasné, že Netflix poprvé po příchodu do Česka zdraží. Nyní už je ale vše potvrzeno a navýšení cen se netýká jen nových předplatitelů, ale rovnou všech uživatelů streamovací služby. V nejvyšší kombinaci cena naroste téměř o sto korun.

Disney+ u nás opět mění ceny. Zdražuje i zlevňuje
Disney+ u nás opět mění ceny. Zdražuje i zlevňuje
23.08.2024 10:00:00 | Streaming novinky

Co se dalo předpokládat na základě zpráv ze zahraničí, to letos na podzim nastane také u nás. Disney+ opět mění ceny, a to hned dvojím způsobem. Zavádí levnější tarif, který bude s horší kvalitou obrazu a zvuku. Standardní tarif naopak zdraží, nechá mu plnou kvalitu a další funkce.

Netflix v Česku skokově zdražuje. Změnu zavedl potichu a nenápadně
Netflix v Česku skokově zdražuje. Změnu zavedl potichu a nenápadně
16.08.2024 14:20:00 | Streaming novinky

Streamovací jednička Netflix se odhodlala k prvnímu zdražení v rámci České republiky. Ke změně ceníku přitom dochází potichu a nenápadně. Nové ceny klienti naleznou na oficiálním webu, stávající předplatitelé novou cenu zatím nemají implementovanou v platbě. Obecně platí, že zdražení je o to větší, čím vyšší je tarif.

Dali peníze do špatného hrníčku? Hollywoodský obr dluží 10 miliard kvůli chybě
Dali peníze do špatného hrníčku? Hollywoodský obr dluží 10 miliard kvůli chybě
08.08.2024 17:15:00 | Streaming novinky

Společnost Warner Bros. Discovery vydala výsledky za kvartál od dubna do června letošního roku a ačkoli se plácá po zádech díky nárůstu předplatitelů ve streamingu, akcionáři radost nemají. Vyděsila je ztráta 10 miliard dolarů.