FB pixel TP pixel
Netflix zdražuje předplatné všem Čechům. Někteří zaplatí téměř o 100 korun více © Netflix

Netflix zdražuje předplatné všem Čechům. Někteří zaplatí téměř o 100 korun více

Už před měsícem bylo víceméně jasné, že Netflix poprvé po příchodu do Česka zdraží. Nyní už je ale vše potvrzeno a navýšení cen se netýká jen nových předplatitelů, ale rovnou všech uživatelů streamovací služby. V nejvyšší kombinaci cena naroste téměř o sto korun.

Streaming novinky 9. 9. 2024 12:00 | Streaming novinky

Jsou to přesně 3 týdny, co jsme psali o chystaném zdražení Netflixu v Česku. Streamovací obr tehdy na webu zveřejnil nové částky za jednotlivé tarify předplatného. Nové sumy se dosud týkaly jen nových předplatitelů. Nyní už ale musí sáhnout hlouběji do peněženek všichni uživatelé služby. Nový ceník začne platit pro všechny od 9. října 2024.

Skok v ceně je ve výši zhruba 20 procent napříč tarify, což znamená, že navýšení ceny stoupá ruku v ruce s hladinou ceny aktuální. Nejméně se tak zdražení dotkne předplatitelů Basic (základního) tarifu s kvalitou v 720p, který doposud stál 199 Kč. Ten zdražuje na 239 Kč. Tarif Standard (1080p) zdražuje na 309 Kč z 259 Kč. Nejvyšší tarif Premium naopak cenově roste o 60 Kč ze 319 Kč na 379 Kč. Pakliže navíc platíte za rodinného příslušníka či kamaráda mimo domácnost, připravte si navíc dalších 20 Kč extra. Dosavadní příplatek 79 Kč za osobu se totiž mění na 99 Kč za osobu. Plátci nejvyššího tarifu tudíž měsíčně zaplatí o 80 Kč více než doposud.

Jde o první zdražení Netflixu v České republice. Tj. za posledních 8 let, kdy je služba v tuzemsku dostupná. Připomeňme, že konkurence jako HBO (Max), Apple TV+ nebo Disney Plus už za sebou zdražení má. Netflix přesto pravděpodobně zůstane nejoblíbenější streamovací platformou. Nabízí totiž zdaleka nejvíce nového obsahu a zároveň těží ze zvyklosti klientů, kteří mají streamera zafixovaného v paměti jako jasného lídra na trhu.

Přehledně: Změny cen Netflixu

Basic Standard Premium
Původní cena 199 Kč 259 Kč 319 Kč
Nová cena 239 Kč 309 Kč 379 Kč
Reklamy ne ne ne
Maximální rozlišení 720p 1080p 2160p
HDR ne ne ano
Dolby Digital Plus 5.1 ano ano ano
Dolby Atmos 7.1.2 ne ne ano
Netflix Spatial Audio ne ne ano
Počet souběžných sledování 1 2 4
Offline stahování ano ano ano
Počet externích domácností 0 1 2

Zdroj: Netflix

Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

 5 952 zobrazení   106 se líbí
Disney+ u nás opět mění ceny. Zdražuje i zlevňuje
Disney+ u nás opět mění ceny. Zdražuje i zlevňuje
23.08.2024 10:00:00 | Streaming novinky

Co se dalo předpokládat na základě zpráv ze zahraničí, to letos na podzim nastane také u nás. Disney+ opět mění ceny, a to hned dvojím způsobem. Zavádí levnější tarif, který bude s horší kvalitou obrazu a zvuku. Standardní tarif naopak zdraží, nechá mu plnou kvalitu a další funkce.

Netflix v Česku skokově zdražuje. Změnu zavedl potichu a nenápadně
Netflix v Česku skokově zdražuje. Změnu zavedl potichu a nenápadně
16.08.2024 14:20:00 | Streaming novinky

Streamovací jednička Netflix se odhodlala k prvnímu zdražení v rámci České republiky. Ke změně ceníku přitom dochází potichu a nenápadně. Nové ceny klienti naleznou na oficiálním webu, stávající předplatitelé novou cenu zatím nemají implementovanou v platbě. Obecně platí, že zdražení je o to větší, čím vyšší je tarif.

Dali peníze do špatného hrníčku? Hollywoodský obr dluží 10 miliard kvůli chybě
Dali peníze do špatného hrníčku? Hollywoodský obr dluží 10 miliard kvůli chybě
08.08.2024 17:15:00 | Streaming novinky

Společnost Warner Bros. Discovery vydala výsledky za kvartál od dubna do června letošního roku a ačkoli se plácá po zádech díky nárůstu předplatitelů ve streamingu, akcionáři radost nemají. Vyděsila je ztráta 10 miliard dolarů.

Max konečně přidá zásadní funkci Netflixu. V Americe slaví nové rozhraní úspěch
Max konečně přidá zásadní funkci Netflixu. V Americe slaví nové rozhraní úspěch
06.08.2024 15:45:00 | Streaming novinky

Streamovací platforma Max se v USA rozhodla výrazně změnit svou domovskou stránku. Cílem této aktualizace je efektivněji propojit uživatele s obsahem a nabídnout chytřejší a individualizovaná doporučení pořadů.