FB pixel TP pixel
Přátelé mají na Netflixu konečně i české titulky s bonusem pro fanoušky © TMDB

Přátelé mají na Netflixu konečně i české titulky s bonusem pro fanoušky

Skončili sice před 15 lety, jejich sláva však rozhodně nevyprchala. Přátelé dodnes zůstávají pravděpodobně nejslavnějším sitcomem vůbec a jejich fanoušci si je nyní mohou užít na Netflixu i se solidními českými titulky. A nezůstalo jen u nich.

Filmové novinky

Přátelé konečně s CZ titulky

S blížící se kompletní českou lokalizací uživatelského prostředí Netflixu streamovací gigant neustále doplňuje českou podporu. A nově přidal české titulky k Přátelům a jejich 236 epizodám. Pokud tedy nelpíte na českém dabingu, který proslavilo hlavně původní vysílání České televize, a čekali jste na jazykovou podporu oblíbeného sitcomu, máte na pár dní co nakoukávat. Ačkoli je totiž český dabing Přátel legendární a minimálně hlasově velmi odpovídající originálu, řada původních vtipů v něm vyzněla do ztracena. Ptáte se, jaká je kvalita titulků? Z našeho dosavadního testování epizod více než slušná. Samozřejmě některé překlady nemíří úplně na bránici, případně vyznívají trochu krkolomně, zatím jsme však nenarazili na očividné selhání typu "automatický překlad". Pokud jste na tom jinak, určitě dejte vědět.

Na epizodách uváděných na Netflixu je pak příjemná ještě jedna skutečnost, a to, že epizody obsahují i v původním vysílání vystřižené scény a jsou tedy o něco delší, než si pamatujeme z televize. Existence vystřižených scén Přátel je předmětem diskuzí posledních let, neboť s nimi tvůrci nakládají porůznu. Například je uvedli na původním vydání DVD jako speciální bonus zahrnutý v epizodách jako dárek pro fanoušky. Pro pozdější Blu-ray vydání už však scény rozšířené nebyly s odůvodněním, že tvůrci chtěli dopřát fanouškům seriál v původní podobě, na kterou byli zvyklí. Řada scén se přitom do tehdejšího vysílání nedostala z důvodů zkracování kvůli reklamním vsuvkám, či nevhodnosti obsahu. Jedna ze scén musela být například vystřižena kvůli teroristickým útokům 11. září.

 615 zobrazení   31 se líbí
Marvel TV s Daredevilem a spol. končí, hrané seriály budou jen na Disney+
Marvel TV s Daredevilem a spol. končí, hrané seriály budou jen na Disney+
03.10.2019 | Filmové novinky

Marvel Television, divize společnosti Marvel Entertainment, která stojí za uznávanými seriály jako Daredevil, Legion či Agenti S.H.I.E.L.D., se bude dále zabývat především animovanou tvorbou.

Netflix možná chystá animovaného Zaklínače, dočkáme se před 2. řadou?
Netflix možná chystá animovaného Zaklínače, dočkáme se před 2. řadou?
02.10.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Zatímco Netflix v poslední době z pohledu novinek o seriálu Zaklínač mlčí a něčeho pořádného se zřejmě tradičně dočkáme až ve chvíli, kdy bude seriál za dveřmi, ve světě kuloárů se šeptá o něčem zcela novém. Streamingová služba dle nepotvrzených informací tvořila animovanou sérii Zaklínače.

PRVNÍ REAKCE: Irishman je filmem roku a zařadí se mezi gangsterské klasiky
PRVNÍ REAKCE: Irishman je filmem roku a zařadí se mezi gangsterské klasiky
30.09.2019 | Filmové novinky

Na newyorském filmovém festivalu proběhlo premiérové představení jednoho z nejočekávanějších snímků, které má Netflix v plánu uvést na své streamovací platformě. A podle prvních reakcí se máme na co těšit.

Zabili Kennyho! Netflix nově nabízí kultovní South Park, včetně titulků
Zabili Kennyho! Netflix nově nabízí kultovní South Park, včetně titulků
27.09.2019 13:00:00 | Filmové novinky

Netflix si přichystal milé předvíkendové překvapení a vypustil do světa česky otitulkované Městečko South Park. Zatím však většina seriálu chybí.