FB pixel TP pixel
Pokračování Příběhu rytíře zařízl algoritmus Netflixu © Sony Pictures

Pokračování Příběhu rytíře zařízl algoritmus Netflixu

Režisér a scenárista Brian Helgeland v rozhovoru pro server Inverse prozradil, že jeho snahu o natočení pokračování středověké akční komedie Příběh rytíře z roku 2001 zřejmě zmařil algoritmus Netflixu.

Filmové novinky

V roce 2001 uvedla společnost Sony do kin historickou romantickou komedii Příběh rytíře s nastupující hvězdou Heathem Ledgerem. Snímek nakonec vydělal po celém světě ucházejících 117 milionů dolarů a následně se stal hitem na DVD a v televizi. Režisér filmu Brian Helgeland při nedávném interview pro server Inverse prozradil, že se několikrát přemýšlelo o pokračování filmu. „Už během natáčení jsme uvažovali o pirátském sequelu,“ řekl Helgeland. „Příběh se měl točit kolem hraběte Adhemara (Rufus Sewell), který unesl Jocelyn (Shannyn Sossamon) do Konstantinopole. Oba by skončili jako otroci poté, co by jejich loď zajali piráti. Na lodi je také vězeň s pokladem vytetovaným na zádech, ale neustále ho bičují za nekázeň. Kluci by se dobrovolně střídali v bičování za tohoto vězně, aby se mapa nesmazala. V Sony o tento příběh ale neměli zájem.“

Helgeland také zmínil, že od herců z původního filmu, Paula Bettanyho a Alana Tudyka, přišel další podnět na sequel. Heath Ledger byl již bohužel po smrti, ale jejich nápad nabízel možnost pokračovat v příběhu bez něj. Herci přišli s konceptem, kdy hlavní postava Williama (Heath Ledger) zemřela během války, a jeho dospívající dcera, která se touží zúčastnit rytířských turnajů, musí čelit předsudkům kvůli svému pohlaví. Příběh by sledoval, jak dcera nalézá původní Williamův gang, který by ji tajně trénoval v umění rytířských soubojů.

Tento návrh se dostal až na jednací stůl. „Předložil jsem to společnosti Sony, protože vlastní práva, a zdálo se, že mají zájem o to, aby to natočili společně s Netflixem a vydali to jako film Netflixu,“ dodal Helgeland a pokračoval: „Podle mých informací Netflix tento nápad na pokračování testoval prostřednictvím svých algoritmů, které naznačily, že by nebyl úspěšný. Přestože se zdá, že Příběh rytíře je mezi diváky každým rokem populárnější. Je to opravdu zvláštní.“ Nakonec je ale taky možné, že si v Netflixu prostě spočítali, že by sequel bez Ledgera a jeho hvězdného statusu neměl potřebný komerční potenciál.

Zdroj: Variety

Nová sci-fi Netflixu má bitky robotů i zlou AI. Velkolepý trailer slibuje spoustu akce
Nová sci-fi Netflixu má bitky robotů i zlou AI. Velkolepý trailer slibuje spoustu akce
23.04.2024 17:00:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Netflix se chystá na letní filmovou sezónu důkladně a již na konci května naservíruje jeden ze svých největších projektů. Ve velkolepé sci-fi akci Atlas bude Jennifer Lopez bojovat o spásu lidstva proti umělé inteligenci. Jenže aby dopadla svou nemesis, musí se jinému počítačovému programu naučit důvěřovat.

Henry Cavill má další propadák. Diváci ho milují, na jeho filmy ale nikdo nechodí
Henry Cavill má další propadák. Diváci ho milují, na jeho filmy ale nikdo nechodí
22.04.2024 16:30:00 | Filmové novinky

Během krátké doby zakusil Henry Cavill opět finanční neúspěch v pokladnách kin. Po fiasku špionážní komedie Argylle: Tajný agent následuje další zklamání po premiéře filmu Guye Ritchieho The Ministry of Ungentlemanly Warfare.

Komiksový nářez roku! Trailer Deadpoola a Wolverina je fenomenální akční jízdou
Komiksový nářez roku! Trailer Deadpoola a Wolverina je fenomenální akční jízdou
22.04.2024 15:20:00 | Filmové novinky

Když se během Super Bowlu objevila první upoutávka na snímek Deadpool & Wolverine, někteří diváci byli zklamaní, protože účast hrdinského rosomáka byla pouze naznačována, ale nedočkali jsme se z jeho strany ničeho vyloženě velkolepého. Nový trailer zahání veškeré obavy a spojuje Wada Wilsona s jeho heterosexuální superhrdinskou láskou v akční jízdě realitami.

Nedělní destrukce Primy: Sledovanost drhne dvojité dno. A bude hůř
Nedělní destrukce Primy: Sledovanost drhne dvojité dno. A bude hůř
22.04.2024 15:00:00 | Filmové novinky

Televize Prima je jasným poraženým uplynulého nedělního večera. Zatímco v sobotu večer se televize alespoň trochu zmátořila nasazením repríz seriálu Polda, závěr týdne se stále nese v neakceptovatelných číslech sledovanosti. Televizi přitom čeká další velká konkurence.