FB pixel TP pixel
Nové sci-fi Netflixu má velkolepý trailer. Natočili ho tvůrci Hry o trůny © Netflix

Nové sci-fi Netflixu má velkolepý trailer. Natočili ho tvůrci Hry o trůny

Netflix odhalil první trailer na očekávanou novou sci-fi od tvůrců Hry o trůny Davida Benioffa a D.B. Weisse. Problém tří těles nabídne adaptaci chválené knižní trilogie spisovatele Liou Cch'-sina.

18. 6. 2023 7:00 | Filmové novinky

Pokud vám vrtalo hlavou, kam se v posledních letech poděli tvůrci Hry o trůny David Benioff a D.B. Weiss, Netflix nyní nabízí odpověď v podobě prvního traileru na nový sci-fi seriál Problém tří těles, který vychází ze stejnojmenné knižní série spisovatele Liou Cch'-sina. Ta vypráví příběh Číňanů, kteří se v rámci tajného vojenského projektu pokoušejí navázat kontakt s mimozemskými civilizacemi. Třicet let poté začnou na Zemi umírat významní vědci a vznikají sekty, které vybízejí k návratu k přírodě. Objeví se také nová počítačová hra pro virtuální realitu, zvláštní, čarovná a znepokojivá, která jako by ani nepocházela z tohoto světa. Knižní předloha slibovala rozmach Duny smíchaný s akčním spektáklem Dne nezávislosti, ambice tedy nechyběly už původnímu tvůrci.

Netflix seriálovou novinku uvede v lednu 2024 a celkem nabídne v rámci první řady 8 epizod. Benioff a Weiss seriál napsali a produkovali společně s Alexanderem Woo. Jejich práce ale přilákala spoustu dalších talentů. Seriál totiž koprodukují mimo jiné režisér Rian Johnson, herečka Rosamund Pike a také společnost Plan B Brada Pitta. Nechybí samozřejmě ani hvězdné obsazení. Objeví se Eiza González, Benedict Wong a také herci ze Hry o trůny John Bradley a Liam Cunningham.

Zdroj: Joblo / Netflix

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nejúspěšnější akční seriál Netflixu pokračuje. Trailer slibuje zlatý věk zločinu
Nejúspěšnější akční seriál Netflixu pokračuje. Trailer slibuje zlatý věk zločinu
18.06.2023 6:00:00 | Filmové novinky

Netflix hodlá své největší hity těžit i po jejich konci. Vždy se totiž dá najít cesta na nepřímé pokračování či prequel, který hlavním událostem předchází. Důkazem je i nový seriál ze světa Papírového domu, který se zaměří na zlodějíčka Berlína.

První český fantasy seriál je online. Vědma slibuje velkolepý souboj dobra se zlem
První český fantasy seriál je online. Vědma slibuje velkolepý souboj dobra se zlem
16.06.2023 16:40:00 | Filmové novinky

Tuzemské Voyo pokračuje v žánrových experimentech v rámci svých originálních pořadů. Po pokusu o true-crime v Případu Roubal a historickém Králi Šumavy přichází i první fantasy, která se nikterak netají velkými ambicemi.

Nejkontroverznější český film roku se blíží. Bratři Mašínové zabíjí v prvním traileru
Nejkontroverznější český film roku se blíží. Bratři Mašínové zabíjí v prvním traileru
16.06.2023 16:00:00 | Filmové novinky

Jen těžko najdeme v české historii nějakou osobu či osoby, které by rozdělovaly společnost tolik jako bratři Mašínové. Film o jejich diskutabilně hrdinském činu právě představil první trailer

Konečně temná marvelovka. Recenze nové sci-fi srovnávají s milovaným Andorem
Konečně temná marvelovka. Recenze nové sci-fi srovnávají s milovaným Andorem
16.06.2023 15:30:00 | Filmové novinky

Špionážní sci-fi thriller Tajná invaze dorazí na Disney+ již příští středu. Kritici měli možnost vidět první dvě epizody a my můžeme z jejich reakcí posoudit, jak se novinka se Samuelem L. Jacksonem v hlavní roli povedla.