FB pixel TP pixel
První dojmy: Rychle a zběsile 9 je konečně tady. Jak moc je šílené? © TMDB

První dojmy: Rychle a zběsile 9 je konečně tady. Jak moc je šílené?

Vin Diesel a spol. se po měsících odkladů konečně řítí do kin. A protože jsme film už měli možnost vidět, přinášíme první dojmy z téhle nové vysokooktanové jízdy. Může si film vůbec užít úplný nováček?

Recenze

Jak dopadlo nové Rychle a zběsile? Měli jsme ho možnost vidět v sestavě, která by pro vás mohla být zajímavá. Dozvíte se totiž nejen jak na vysokooktanovou ságu reaguje muž, který navíc viděl všechny dosavadní díly série (a je čas od času i fanouškem). Ale i jak reaguje žena, která má sice ráda přepálené tuposti, ale o Rychle a zběsile ví jen to, že už v něm nehraje Paul Walker a že má Vin Diesel hodně rád tílka.

Beata Mrazíková - 4 vybuchlý motory z 10

Jako divák "zběsilou" ságou naprosto nepolíbený jsem logicky měla nepřekvapivě dost nejistá očekávání. Možná bych ze začátku uvedla na pravou míru dvě důležité věci: jsem žena a ne, Vin Diesel ani jiní akční hrdinové mě zrovna nerajcují. Mám ale jistou slabost pro naprosto přepálené, nesmyslně campové brajgly, což jsem tak nějak doufala, že bych od devátého dílu F&F mohla dostat. A ano, v míře popírání fyzikálních zákonů, trojitého vstávání z mrtvých (no spoiler intended) a komicky se napínajících bicepsů v o dvě čísla menších tílkách parta kolem Vina Diesela nezklamala. Nečekala jsem však a s velkým zklamáním musím konstatovat, že stále valná většina naprosto nabubřelé dvou a půl hodinové stopáže se bere naprosto vážně a abyste konečně dostali toužený raketový start autovraku na oběžné dráze, musíte vytrpět mnoho a mnoho extrémně pateticky tradicionalistických historek a mouder o síle rodiny. Oceňuji však přehlednost děje a (ne)návaznost na předchozí díly, které umožňují i nováčkům se v sérii snadno zorientovat. Neustálá potřeba znovu představování postav a opakování zjevně stejných hlášek z minulých dílů však o sérii a její přebujelosti říkají mnohé....

Petr Semecký - 7 Domových křížků z 10

Od návratu Justina Lina k sérii, která tohohle akčního režiséra "udělala", jsem vlastně nic moc nečekal, protože zrovna jeho kapitoly ságy (tj. vše od trojky po šestku) nijak zvlášť neobdivuju. Snad s výjimkou té šestky, která mě začala bavit tím, v čem série od té doby výživně pokračuje - totální přepáleností, která už si s ničím neláme příliš hlavu a kromě digitálních eskapád s drahými auty předvádí i slušnou porci fyzické akce. A přesně v tomhle trendu pokračuje i devátá část, která má všechny ingredience, které na ní mají dlouholetí fandové rádi. Dominic Toretto či jiná postava neustále pateticky vykládají žvásty o rodině, rodinné vztahy připomínají místy Dallas, ve kterém Pamela umírá za doprovodu tisícinásobného rozpočtu, a když všemu začne docházet po strašlivě dlouhých dvou hodinách dech, přijde totální absurdita typu honu na ponorku v osmičce, anebo nejnovějšího výletu do vesmíru, který dává zhruba stejný smysl jako moje snaha žít zdravě při pohledu na poslední objednávky z Dáme jídlo. Jenže vážně od Rychle a zběsile, které už několik dlouhých let přesluhuje, čekáme něco jiného než přestřelenou akční jízdu, která se nebojí klidně 30 minut z 2 a půl (!) hodinové stopáže věnovat obří akční honičce napříč minovým polem zakončené skokem ze srázu přímo na magnetický panel stíhacího letounu? Nedělám si srandu, to se tady regulérně děje! Je to šílené, absurdní, ale vlastně i dost zábavné, byť nepříliš nápaditě natočené blbnutí. A ještě jedna věc, John Cena je jako Domův bratr hrozně fajn a jestli série míří tam, kam myslím, bude to v 10 a 11 kapitole, které budou poslední, neuvěřitelně bombastická a zcela retardovaná podívaná. Ten popcorn si tedy určitě kupte.

 2 471 zobrazení  
Speciál Přátelé: Zase spolu řadu fanoušků zklame. Emoce mu ale upřít nelze
Speciál Přátelé: Zase spolu řadu fanoušků zklame. Emoce mu ale upřít nelze
27.05.2021 7:00:00 | Recenze

Konečně jsme se dočkali a na HBO je ode dneška dostupné speciální setkání legendárních Přátel. Měli jsme možnost ho vidět s předstihem a můžeme říct, zda byste si měli pořídit extra balení kapesníků.

Jestli byste měli v týdnu vidět jeden film, je to tenhle!
Jestli byste měli v týdnu vidět jeden film, je to tenhle!
25.01.2021 11:00:00 | Recenze

Zatímco Netflix spoléhá především na svůj původní obsah, který se silně řídí neselhávajícími statistikami sledovanosti, HBO se opírá o kurátorství, kdy kinohity doplňují nenápadné filmy, které jsou často zajímavější než dobře zafinancovaný blockbuster. A v případě dramatu Monos to platí maximálně.

První dojmy: Na HBO se vrací Jeho temné esence! Zvýšila 2. řada kvalitu?
První dojmy: Na HBO se vrací Jeho temné esence! Zvýšila 2. řada kvalitu?
16.11.2020 13:00:00 | Recenze

Největší fantasy seriál letošního podzimu je konečně zpátky. 2. řada Jeho temných esencí bude dostupná na HBO GO od 17. listopadu. A my jsme měli možnost vidět většinu epizod v předstihu.

Netflix má megahit. Úspěch polské senzace 365 dní je diváckou ostudou
Netflix má megahit. Úspěch polské senzace 365 dní je diváckou ostudou
18.06.2020 12:00:00 | Recenze

Je to přesně 11 dní od momentu, kdy se na Netflixu objevil odvážný, vlastně až "pouze pro dospělý" film 365 dní. A dodnes se drží na čele žebříčku sledovanosti. Což je něco, na co bychom neměli být hrdí.