FB pixel TP pixel
Nejsledovanější film Netflixu se vrátí, bude z něj trilogie © Netflix

Nejsledovanější film Netflixu se vrátí, bude z něj trilogie

Dosavadní největší filmový hit Netflixu, hvězdně obsazená akční komedie Red Notice, dostane pokračování. A to rovnou dvě.

17. 1. 2022 14:00 | Filmové novinky

O tom, že si akční výplach Red Notice, za kterým herecky stojí tři hollywoodské star Dwayne Johnson, Gal Gadot a Ryan Reynolds, nevedl mezi recenzenty zrovna nejlépe, jsme se již zmiňovali. Taky je ale obecně známo, že divákům to bylo naprosto volné a snímek režiséra Rawsona Marshalla Thurbera na Netflixu vzali útokem a s přehledem jej usadili na první místo žebříčku nejsledovanějších filmů vůbec, když měl během prvních 28 dní na kontě 364 milionů zhlédnutých hodin. Na druhou stranu tento akční spektákl vyčníval i svým robustním rozpočtem, který se podle mnohých pohyboval za hranicí 200 milionů dolarů.

Nabízela se proto otázka, jestli se takový projekt opravdu vyplatí a my se dočkáme dalších dílů. A Netflix nyní poměrně jasně odpověděl, že určitě ano. Server Deadline totiž přinesl zprávu, že režisér Thurber již sedí za stolem a píše scénář k pokračování snímku. A ne k jednomu, ale rovnou ke dvěma. Ty by se měly kvůli finančním i časovým úsporám točit současně a vrátit by se samozřejmě mělo i celé ústřední trio. Zbývá tak vyřešit největší problém, který Netflix čeká, a to sladit nabité diáře všech tří hvězd. Neměli bychom proto počítat s tím, že se začne natáčet dříve než v roce 2023.


Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Nejbrutálnější marvelovka se představuje v prvním krátkém traileru
Nejbrutálnější marvelovka se představuje v prvním krátkém traileru
16. 1. 2022 12:00:00 | Filmové novinky

Již v pondělí ukáže Marvel první pořádný trailer na nový seriál Moon Knight, ve kterém si superhrdinský kostým oblékne Oscar Isaac. Nyní se můžete podívat na krátký teaser trailer, který uvedení ukázky předchází.

Zapomeňte na Olihně! Netflix ukázal trailer nového krvavého nářezu
Zapomeňte na Olihně! Netflix ukázal trailer nového krvavého nářezu
14. 1. 2022 18:00:00 | Filmové novinky

Pokud máte po zdařilé Hře na oliheň abstinenční příznaky po nějaké jihokorejské chuťovce, Netflix brzy ukojí vaše touhy. Nový seriál o zombie apokalypse totiž vypadá náramně.

Sci-fi roku už v únoru? Hit Vychováni vlky má velkolepý nový trailer
Sci-fi roku už v únoru? Hit Vychováni vlky má velkolepý nový trailer
14. 1. 2022 9:00:00 | Filmové novinky

Druhá řada sci-fi hitu režiséra a producenta Ridleyho Scotta vstupuje do poslední fáze kampaně. A vypadá to, že má HBO v ruce jeden z nejlepších žánrových projektů roku.

Matrix 5: Tvůrci filmu mají jasno, jak to bude s případnou další trilogií
Matrix 5: Tvůrci filmu mají jasno, jak to bude s případnou další trilogií
13. 1. 2022 10:00:00 | Filmové novinky

Dlouho očekávaný snímek The Matrix: Resurrections vstoupil koncem loňského roku do kin a již nyní se fanoušci ptají po pokračování. Je pátý Matrix vůbec v plánu?