FB pixel TP pixel
Dwayne Johnson definitivně řekl, zda se vrátí k Rychle a zběsile © Universal Pictures

Dwayne Johnson definitivně řekl, zda se vrátí k Rychle a zběsile

Vin Diesel vyzval před pár měsíci prostřednictvím sociálních sítí Dwayna Johnsona, aby se připojil k finálnímu dílu série. Co na to představitel Lukea Hobbse?

5. 1. 2022 10:00 | Filmové novinky

Fanoušci série Rychle a zběsile nepochybně zaznamenali, že v posledním díle chyběla postava Lukea Hobbse, kterou hraje Dwayne Johnson. Ten se naposledy objevil v osmém díle v roce 2017 a později také ve spin-offu Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw z roku 2019. Představitel Dominica Toretta, Vin Diesel, však po návratu svého hereckého kolegy do série přímo dychtí. Diesel v listopadu sdílel na svém Instagramu příspěvek, kde vyzývá Johnsona, aby se přidal k ansámblu závěrečného dílu dlouholeté série. Nejde však jen tak o ledajaký příspěvek. Diesel totiž hraje na city a zmiňuje například své děti či Paula Walkera.

Johnson je neoblomný

Reakce Johnsona ale není taková, jakou Diesel pravděpodobně očekával. Herec se k Dieselově citově zabarvenému příspěvku vyjádřil následovně: „V červnu, kdy jsme se s Dieselem opravdu setkali – ne přes sociální sítě – jsem mu jasně a soukromě řekl, že se do série nevrátím. Za svým rozhodnutím si stojím, ale i přesto budu nápomocný všem členům hereckého obsazení a budu jim přát, aby byla série úspěšná. Vrátit se však nehodlám.“ Aby toho nebylo málo, vyjádřil se herec i k tomu, jak Diesel svůj příspěvek citově zabarvil. „Nedávno publikovaný příspěvek od Diesela je ukázkou jeho manipulace. Nelíbí se mi, že do příspěvku zahrnul své děti i smrt Paula Walkera. Mluvili jsme spolu o tomhle měsíce předtím a došli k jasnému závěru,“ řekl Johnson a dodal: „Mým cílem bylo opustit sérii Rychle a zběsile s vděčností a elegancí. Mrzí mě, že tenhle příspěvek opět rozbouřil vodu. Nehledě na to přeji všem členům štábu a mým kolegům mnoho štěstí a úspěchu s další kapitolou.“

Dwayne Johnson definitivně řekl, zda se vrátí k Rychle a zběsile © Universal Pictures

Na ostří nože

Vztah Johnsona a Diesela se pokazil v roce 2016 při natáčení osmého dílu série. Johnson tehdy o natáčení prohlásil, že Diesel na herce vyvíjí úmyslný emocionální nátlak, aby dosáhl takového výkonu, jaký si situace žádá. Diesel v instagramovém příspěvku označil Johnsona za mladšího bratra a nezapomněl zmínit ani slib, který dal Paulu Walkerovi před smrtí – že dlouholetá série skončí jedině desátým dílem. Ani to však s Johnsonem nehnulo a herec uvedl, že mluvil i s lidmi ze studia Universal, které za sérií stojí. Podle jeho slov jsou lidé ze studia na jeho straně a chápou jeho rozhodnutí.

Vin Diesel tak do své finální kapitoly Dwaynea Johnsona pravděpodobně nezíská. Premiéra desátého a závěrečného dílu je zatím stanovena na květen roku 2023. Po ukončení série je však v plánu řada spin-offů a televizních seriálů. Značka Rychle a zběsile tak má velké plány navzdory skutečnosti, že fanoušci nejsou z nových filmů příliš nadšení.


Vojtěch Balák
Filmový a seriálový nadšenec, který se rád pohybuje v audiovizuálním světě a ještě raději o něm píše. Milovník hororů a sci-fi všeho druhu. Rád nahlédne i do komiksového světa, zvláště pak do toho plného živých mrtvých. Když zrovna nekouká na film, cestuje, fotí a dělá grafiku.
Netflix odhalil seznam největších seriálových novinek pro rok 2022
Netflix odhalil seznam největších seriálových novinek pro rok 2022
4. 1. 2022 14:15:00 | Filmové novinky

Nový rok právě začal, a tak určitě neuškodí podívat se na soupis žánrových seriálových titulů, kterými nás hodlá Netflix v tomto roce pobavit či vystrašit.

Jeden z nejlepších seriálů Netflixu ukázal trailer závěrečné řady
Jeden z nejlepších seriálů Netflixu ukázal trailer závěrečné řady
3. 1. 2022 10:00:00 | Filmové novinky

Britská legenda nekorektního humoru se již brzy vrátí na Netflix s třetí řadou svého úspěšného seriálu Po životě, ve kterém sledujeme život zatrpklého ovdovělého novináře. A Netflix v právě vydané ukázce k této závěrečné řadě láká na další tragikomické historky.

Kotel fantasy a sci-fi! HBO ukázala nejočekávanější seriály příštího roku
Kotel fantasy a sci-fi! HBO ukázala nejočekávanější seriály příštího roku
29. 12. 2021 15:00:00 | Filmové novinky

HBO ukázala strhující trailer, který shrnuje největší novinky, které se na nás řítí v příštím roce. Jedna věc je jasná, nudit se rozhodně nebudeme!

DC opět krade u Marvelu: Trumfne Spideyho návrat Batmanů i Mužů z oceli?
DC opět krade u Marvelu: Trumfne Spideyho návrat Batmanů i Mužů z oceli?
28. 12. 2021 8:00:00 | Filmové novinky

Masivní úspěch třetího Spider-Mana údajně inspiroval přetáčky nového Doctora Strange a nyní se zdá, že opisovat bude i konkurence. Warneři totiž v novém preview ke svým filmům oznámili, že v pompézním snímku The Flash se vrátí celá řada slavných postav. A některé budou pokračovat i dále!