FB pixel TP pixel
Nejkultovnější komiks dekády míří na Netflix v novém seriálu. Trailer je darem fanouškům © Universal Pictures

Nejkultovnější komiks dekády míří na Netflix v novém seriálu. Trailer je darem fanouškům

Když v roce 2010 vstupoval do kin snímek Scott Pilgrim proti zbytku světa, byl z toho jeden z největších propadáků roku. Během let se ale z filmu stala nesmírně populární kultovka, která nyní dostane ještě věrnější podobu než před 13 roky. Netflix uvede nový seriál již v listopadu.

Filmové novinky

Komedie Scott Pilgrim proti zbytku světa byla v roce 2010 velkolepou adaptací šestidílné komiksové ságy o jednom povaleči, který zachází s ženami jako s kusem hadru, a poté, co se o jednu z nich musí pobít s jejími bývalými, dojde ke zjištění, že by se možná mohl chovat trochu jinak. Nápaditou vztahovku z pera Bryana Lee O'Malleyho tehdy natočil režisér Edgar Wright, pro něhož se mělo jednat o velký vstup do Hollywoodu. To úplně nevyšlo a film se stal s rozpočtem 85 milionů dolarů propadákem. Druhý život ale film chytil na DVD a stal se kultovkou, na které vyrostla celá generace. Nyní značku oživil Netflix, který už tak věrné adaptaci z prostředí kanadského Toronta dopřeje ještě přesnější zpracování. Půjde totiž o animovaný seriál.

Netflix seriál o osmi epizodách a stopáží 4 hodiny (původní komiks měl 6 dílů) uvede již 17. listopadu a velkým trumfem má být mimo vizuálního zpracování věrného komiksové předloze také hvězdné obsazení. To přivede zpět všechny herce z hraného filmu. Scotta Pilgrima tak bude znovu mluvit Michael Cera, jeho gay spolubydlícího Wallace namluví Kieran Culkin, jako Ramonu Flowers uslyšíme Mary Elizabeth Winstead a jako hlavní padouch Gideon bude plánovat mstu Jason Schwartzman. Trailer vypadá naprosto skvěle a pro fanoušky jde o milý dárek před koncem letošního roku. Těžko si však představit, že by šlo o velký hit. Na druhou stranu trailer samotný zaznamenal brzy po uvedení přes milion zhlédnutí. Možná se tedy Scott konečně dočká globálního ohlasu, který si zaslouží.

Zdroj: Netflix

Disney zlodějem? Nová žaloba poukazuje na podivnou praxi uvádění filmů
Disney zlodějem? Nová žaloba poukazuje na podivnou praxi uvádění filmů
17.08.2023 15:40:00 | Filmové novinky

Služba Disney Plus v poslední době zažívá krušné časy. Od března letošního roku ztratila více než 12 milionů předplatitelů. Do toho se moc nedaří ani filmům na stříbrném plátně. A aby toho nebylo málo, teď Disneymu přibyla i jedna žaloba.

Hollywood dostal pár facek. Selhání obřích blockbusterů naznačuje velké změny
Hollywood dostal pár facek. Selhání obřích blockbusterů naznačuje velké změny
16.08.2023 19:30:00 | Filmové novinky

Hollywoodské blockbustery letos nemají dobrý rok. Nejde přitom o problémy pouze jednoho studia. V potížích se začínají topit v podstatě všichni velcí hráči, kteří u pokladen kin zjistili, že situace s bobtnajícími rozpočty dosáhla bodu, kdy je nutné zařadit zpátečku.

Kazmova bublina splaskla! Recenze s ONEMANSHOW: THE MOVIE nemají slitování
Kazmova bublina splaskla! Recenze s ONEMANSHOW: THE MOVIE nemají slitování
16.08.2023 18:00:00 | Filmové novinky

Velkolepá reklamní kampaň, velikášské řeči, ale podle recenzí také jedna velká katastrofa. Recenze nenechávají na Kazmově ONEMANSHOW nit suchou. Jen pár recenzentů a influencerů nachází alespoň pár slov chvály.

Největší oscarový film Netflixu odhalen. Trailer slibuje proměnu hollywoodského fešáka
Největší oscarový film Netflixu odhalen. Trailer slibuje proměnu hollywoodského fešáka
16.08.2023 16:40:00 | Filmové novinky

Málokomu se podaří tak hladký a úspěšný přechod od herectví k filmové režii, jako se to povedlo Bradleymu Cooperovi. Jeho debut Zrodila se hvězda sice posbíral množství ocenění, přesto trvalo pět let, než natočil svůj druhý film. Dočkáme se jej koncem tohoto roku.