FB pixel TP pixel
Serial Killer odhaluje nejlepší české seriály nadcházející sezóny. Děsivá Studna je jen začátek © Voyo

Serial Killer odhaluje nejlepší české seriály nadcházející sezóny. Děsivá Studna je jen začátek

Sedmý ročník festivalu Serial Killer začíná už za dva týdny v Brně a představí na tři desítky seriálových titulů z celé Evropy. Premiéru si zde odbyde očekávaný Voyo originál Studna, ale v programu najdete i další zajímavé kousky z celé Evropy. A my budeme při tom!

České novinky 14. 9. 2024 12:35 | České novinky

Festival Serial Killer zahájí svůj sedmý ročník exkluzivní českou novinkou – seriálem Studna z produkce Voyo Originals. Šestidílná minisérie vypráví skutečný příběh z nechvalně proslulé série 30 případů majora Zemana. Rodinná tragédie se stala v roce 1968 ve středočeských Vonoklasech, kde žije i kreativní producent série Michal Prokeš. Scénář napsali Miro Šifra a Kristina Májová, režie se ujala Tereza Kopáčová, v hlavních rolích diváci uvidí Davida Švehlíka, Johanu Matouškovou a Filipa Červenku. Slavnostní zahájení se bude konat 24. září v brněnském Divadle Husa na Provázku, které bude letos také ústředním promítacím místem festivalu.

Serial Killer odhaluje nejlepší české seriály nadcházející sezóny. Děsivá Studna je jen začátek © Canal+

Druhou českou novinkou v mezinárodní soutěži seriálů nesoucí od letošního roku nový titul „Prime Time Killer“ je první český seriál společnosti CANAL+ s názvem Dcera národa, který vznikl v koprodukci s Českou televizí. Komediální dobová minisérie o životě Zdeňky Havlíčkové, dcery Karla Havlíčka Borovského, bude součástí letošního slavnostního festivalového zakončení 28. září u příležitosti Dne české státnosti. V hlavních roli se v seriálu představí Antonie Formanová, dále také Jiří Langmajer, Vladimír Javorský nebo Robert Mikluš. Scénář napsala Lucie Vaňková, režie se ujali Cristina Grosan a Matěj Chlupáček, který je zároveň výkonným producentem série.

Třetí českou premiérou v letošní soutěži nejlepších krátkometrážních seriálů střední a východní Evropy s názvem „Quick Killer“ bude 27. září titul Vlastně se nic nestalo o tvorbě erotického obsahu na internetu a porozumění fenoménu OnlyFans z produkce České televize. Scenáristkou je Darja Miková, kreativním producentem Jakub Mahler s režisérem Jan Vejnar, v hlavní roli se představí Denisa Barešová a Elizaveta Maximová.

Seznam letošních soutěžních seriálů

  • Studna (Česká republika)
  • Operace Šavle (Srbsko)
  • Dcera národa (Česká republika)
  • Sovětské džíny (Lotyšsko)
  • Vím, jak dýcháš (Bosna a Hercegovina)

Během několika dnů ale můžete ochutnat i mnoho dalších seriálu, kompletní program najdete na oficiálních stránkách. Zaskočit můžete buď jen na vybrané epizody a seriály (jednorázová vstupenka stojí 100 Kč) a nebo si koupit výhodný festivalový pas, který stojí jen 450 Kč, pro studenty potom jen 330 Kč.

Zatímco celý festival začíná pro diváky už v úterý 24. září, pro tvůrce či novináře z oboru paralelně běží konference TV Days v Divadle na Orlí a to během tří dnů od 25. do 27. září. Ta letos přivítá i několik prvních festivalových hostů z USA. Se svými zkušenostmi a pohledem na televizní tvorbu střední a východní Evropy se podělí například Gillian Rose, bývalá viceprezidentka v oblasti distribuce pro společnost NBC Universal nebo SKY a v masterclass poodhalí zákulisí tvorby seriálu The Bear (Disney+), jehož třetí série má na nadcházejícím zářijovém udělování cen Emmy rekordních 23 nominací. producentka Carrie Holt de Lama. Na TV Days se také potkáte s námi a to konkrétně ve čtvrtek odpoledne, kde budeme povídat o trendech a populárních žánrech, které zkoumáme na streamovacích platformách z celého světa díky naší stránce FlixPatrol. Omrkněte Kompletní program.

Festival se v nadcházejících třech letech bude zaměřovat na tzv. velké hráče na světové scéně v čele s USA nebo Asií, zároveň se chce prostřednictvím bohatého doprovodného programu a dalších festivalových sekcích ještě více otevírat domácímu publiku. I z toho důvodu se letošní spot veze na jemně ironické „koťátkové“ vlně s retro motivem přestávky, během které bude na konci září možné vidět všechny současné seriálové trendy a fenomény, diskutovat s tvůrci a prožít si na všech festivalových večírcích svůj vlastní „feel good festival“ Serial Killer. Kde jinde než v Brně.

Zdroj: Serial Killer

 888 zobrazení   2 se líbí
Filmoví piráti si zoufají. Po Ulož.to padly další tři služby s ilegální nabídkou filmů a seriálů
Filmoví piráti si zoufají. Po Ulož.to padly další tři služby s ilegální nabídkou filmů a seriálů
12.09.2024 16:35:00 | České novinky

Nejprve loni skončilo veřejné sdílení na internetové platformě Ulož.to, nyní komerční televizní stanice donutily další uložiště přestat nabízet jejich obsah. Po Fastshare.cloud nově přistoupily k dohodě i provozovatelé služeb eDisk a Sledujteto.

Telenovela ZOO má nástupce. Prima odhalila nový seriál o vztazích
Telenovela ZOO má nástupce. Prima odhalila nový seriál o vztazích
11.09.2024 17:30:00 | České novinky

Televize Prima vstoupila začátkem podzimu se seriálem ZOO do závěrečné rovinky. Aktuálně zbývá odvysílat několik posledních epizod, a tak si řada diváků kladla otázku, co přijde po Evě Burešové a dalších hercích z oblíbeného prostředí zvířátek. Nyní už víme, že nás čeká novinka o přátelství, kde romantika možná půjde trochu do pozadí.

Nejprovokativnější pořad v Česku je zpátky. Představil novou drbárnu ze zákulisí
Nejprovokativnější pořad v Česku je zpátky. Představil novou drbárnu ze zákulisí
06.09.2024 7:00:00 | České novinky

Nova a Voyo rozjíždí svůj podzimní program slibující spoustu hitů opravdu naplno. Po roce se opět vrací populární Love Island, který letos slibuje být ještě žhavější, smyslnější a provokativnější.

Cenové peklo multikin: Labyrint ceníků zmate, příplatky oškubou. Pražáci a Brňáci se prohnou nejvíc
Cenové peklo multikin: Labyrint ceníků zmate, příplatky oškubou. Pražáci a Brňáci se prohnou nejvíc
05.09.2024 16:50:00 | České novinky

Průměrné ceny lístků do multikin za poslední tři roky stouply zhruba o čtvrtinu. Zdražilo nejen základní vstupné, ale cenami hýbou také různé extra příplatky - za lepší sedačky, lepší zvuk nebo lepší zážitek. Zlevnit se naopak můžete třeba registrací v klubu. Pojďme se na tento fenomén příplatků ale i slev podívat podrobněji.