FB pixel TP pixel
Nečekaná smrt v Simpsonových zaskočila fanoušky. Producent se omlouvá © FOX

Nečekaná smrt v Simpsonových zaskočila fanoušky. Producent se omlouvá

Na tuzemském Disney Plus je dostupných prvních 10 epizod 35. řady Simpsonových a v USA jsou diváci napřed. Aktuálně mají za sebou 15. epizodu, která usmrtila jednu z nejstabilnějších postav seriálu. A někteří fanoušci úmrtí nenesou lehce.

Filmové novinky

Diváci populárních seriálů málokdy snáší odchody oblíbených postav snadno. Nyní to potvrdili i Simpsonovi, kteří odpravili jednu z nejstarších postav seriálu, která se vedle Homera Simpsonova objevovala od samého začátku. Tvůrci seriálu nechali zemřít postavu Larryho Dalrympla, muže mála slov, který pravidelně vysedával v putyce U Vočka, kde s Homerem, Barneym a dalšími popíjel u sportovních přenosů. V epizodě Cremains of the Day najde Vočko Larryho mrtvého a osazenstvo baru postupně zjišťuje, že vlastně o svém kumpánovi vědělo jen velmi málo.

Proti úmrtí postavy se ze strany některých fanoušků samozřejmě zvedla očekávaná vlna nevole, producent Tim Long však má pro odstranění Larryho velmi dobré vysvětlení. „Tahle epizoda je o mnoha věcech, ale především o strachu ze smrti. Postavy Simpsonových měly vždy bohaté emocionální životy a tato epizoda je hlavně o úzkosti z toho, co ‚přijde potom'. Je hořkosladké, že Larryho smrt donutí Homera a ostatní, aby si ho vážili ještě víc,“ osvětlil producent magazínu Variety.

Důkaz relevance seriálu

Nečekaná smrt v Simpsonových zaskočila fanoušky. Producent se omlouvá © FOX

„Podle mě je hodně trefné, jak těžce někteří fanoušci Larryho smrt nesou. Jen to dokazuje, kolik toho seriál pro lidi stále znamená,“ dodal. „Omlouvám se, pokud jsme někoho naštvali Larryho smrtí, rozhodně jsme nebrali tuhle smrt na lehkou váhu. Zároveň ale musím dodat, že Larry nikdy nebyl v rámci Simpsonových velká hvězda. Nevzpomínám si, že bych viděl lidi v tričku s Harryho obličejem, nebo že by tančili v jeho stylu. I když by to bylo hodně stylové.“

Dodejme, že nejde o první smrt postav v Simpsonových a mnohé byly mnohem zásadnější než Larry. Mezi výraznými postavami byly bezpochyby ty Maude Flandersové, Edny Krabappleové, Mony Simpsonové nebo Franka Grimese.

Zdroj: Variety / Disney Plus

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Sci-fi průšvih Netflixu: Novou vesmírnou ságu poráží i romantika s Evou Burešovou
Sci-fi průšvih Netflixu: Novou vesmírnou ságu poráží i romantika s Evou Burešovou
28.04.2024 12:00:00 | Filmové novinky

Měla to být další velká série Netflixu. Sci-fi Rebel Moon však zatím vypadá spíše na další průšvih, který si streamer za rámeček nedá. Novinka Zacka Snydera s podtitulem Jizvonoška totiž rychle padá v žebříčcích popularity a poražena je i romantikou s Evou Burešovou.

Netflix pohřbívá Zaklínače. Zrušení hlavního seriálu zabilo další chystané projekty
Netflix pohřbívá Zaklínače. Zrušení hlavního seriálu zabilo další chystané projekty
28.04.2024 11:00:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Netflix před několika dny oznámila, že končí se seriálem Zaklínač. Aktuálně začíná natáčení závěrečných dvou řad, které proběhne najednou. Netflix nad Sapkowského ságou láme pomyslnou hůl kompletně a ruší i další projekty s ní spojené.

Thrillerový propadák s Rytmusem míří na Netflix už po dvou měsících. V kinech ho nikdo neviděl
Thrillerový propadák s Rytmusem míří na Netflix už po dvou měsících. V kinech ho nikdo neviděl
26.04.2024 17:00:00 | Filmové novinky

Nový thriller Válka policajtů zamířil do kin teprve na konci února, už 8. května se ale chystá na Netflix, neboť v kinosálech české diváky vůbec nezaujal. Snímku, v němž jednu z rolí ztvárnil rapper Rytmus, se podařilo zlákat do sedaček pouze několik tisíc diváků. Nyní budou tvůrci doufat, že si projekt najde publikum na největší streamovací službě světa.

Katastrofické sci-fi, duchařská fantasy, Tři mušketýři a další novinky (nejen) na Netflixu
Katastrofické sci-fi, duchařská fantasy, Tři mušketýři a další novinky (nejen) na Netflixu
26.04.2024 16:20:00 | Filmové novinky

Co chystají streamovací služby na poslední dubnový víkend? Zatímco Netflix tahá z rukávu seriálovou novinku, která rozšiřuje populární fantasy Sandman, HBO uvádí novou adaptaci dobrodružné klasiky Tři mušketýři, která se nadmíru povedla. A ani další služby nezůstávají pozadu.