FB pixel TP pixel
Mortal Kombat a Wonder Woman se třesou. Speciál Přátel má obří sledovanost © TMDB

Mortal Kombat a Wonder Woman se třesou. Speciál Přátel má obří sledovanost

Premiéra speciálního dílu seriálu Přátelé s podtitulem Zase spolu se uskutečnila v den prvního výročí spuštění HBO Max. A podle prvních měření zaznamenala fenomenální sledovanost.

Streaming novinky

Přátelé, jeden z nejoblíbenějších a nejsledovanějších seriálů v historii televize, se minulý týden dočkal dojímavého setkání hlavních představitelů po 17 letech ve vzpomínkovém speciálu nesoucím podtitul Zase spolu. Pokud jste jej dosud neviděli a váháte, jestli si jej pustit, naši recenzi na něj si můžete přečíst zde. I přes nezměrnou popularitu seriálu, který se i po letech prakticky každý rok umisťuje na nejvyšších příčkách v žebříčcích sledovanosti a Netflix za něj byl ochotný platit nekřesťanské peníze, byla na stole otázka, jestli reunion jakožto specifický žánr bude vůbec fanoušky zajímat.

Mortal Kombat a Wonder Woman se třesou. Speciál Přátel má obří sledovanost © TMDB

Ale jak ukazují první dostupná čísla sledovanosti, obavy nebyly na místě - speciál si naladilo téměř tolik lidí jako premiéru Wonder Woman 1984 o loňských Vánocích. Služba TVision, specializující se mimo jiné na měření sledovanosti, hlásí, že speciál od HBO Max sledovalo v první den vysílání 29 % amerických domácností využívajících streamingu, zatímco Wonder Woman 1984 v první den streamování od stejné služby sledovalo 32 % domácností. Reunion tak porazil například nedávnou premiéru Mortal Kombat, který sledovalo kolem 16 % domácností. Tato čísla jsou sesbíraná od uživatelů sledujících Přátelé na chytrých televizích připojených k internetu. Fanoušci, kteří koukali na speciál na telefonech nebo počítačích, nejsou v tomto měření zohledněni. Většinu diváků pořadu tvořily ženy (55,4 %) a hlavní věková skupina byla ve věku 35 až 54 let (téměř 50 %). Vypadá to, že nápad HBO na uspořádání setkání po letech, které rozhodně nebylo levnou záležitostí (herci si měli každý přijít na částky od 3 do 5 milionů dolarů), se nakonec vyplatilo.

To ostatně potvrzuje i tuzemské putování speciálu Přátel na českém HBO, kde mu od víkendu patří dle našich statistik z Flixpatrolu první pozice právě před zmíněnou Wonder Woman 1984. A vzhledem k popularitě samotného seriálu, který je nyní samozřejmě na první příčce nejsledovanějších seriálů, se dá očekávat, že jen tak něco Přátelé na kolena nesrazí. Pokud byste se tedy chtěli po vzoru Joeyho ptát, jak to téhle partičce jde? Můžeme říct, že zatraceně dobře. I s pár šedinami a kupou plastických operací.

 1 011 zobrazení  
Armádu mrtvých uvidí první měsíc 72 milionů uživatelů. Je to dost?
Armádu mrtvých uvidí první měsíc 72 milionů uživatelů. Je to dost?
30.05.2021 13:00:00 | Streaming novinky

Netflix zveřejnil oficiální čísla sledovanosti Snyderovy Armády mrtvých. A to hned po prvním týdnu od premiéry. Je více než 70 milionů sledujících uživatelů v dnešní době dost ke spokojenosti streamovacího giganta?

Potvrzeno, Amazon kupuje MGM za 8,5 miliard dolarů!
Potvrzeno, Amazon kupuje MGM za 8,5 miliard dolarů!
26.05.2021 15:10:00 | Streaming novinky

Spekulace končí, dnes obě společnosti potvrdily, že si plácnou. Slavné studio MGM nyní patří do stáje internetového obra Amazon a s ním také slavné filmové postavy jako Rocky nebo Hannibal Lecter. Plus James Bond samozřejmě, ale tam to bude kapánek složitější...

Netflix nechce být jen králem streamingu. Ovládnout chce i videohry
Netflix nechce být jen králem streamingu. Ovládnout chce i videohry
26.05.2021 14:00:00 | Streaming novinky

Podle posledních zpráv to vypadá, že Netflix opravdu hodlá rozšířit své pole působnosti a vstoupí do videoherního byznysu. Co si pod tímto krokem můžeme představit?

Snyder slaví. Armáda mrtvých je větší hit než Vyproštění i Enola Holmes
Snyder slaví. Armáda mrtvých je větší hit než Vyproštění i Enola Holmes
23.05.2021 12:00:00 | Streaming novinky

Zack Snyder si může gratulovat. Jeho zombie novinka Armáda mrtvých sice sbírá hodnocení, která jsou přinejmenším rozpačitá, ale aktuálně neexistuje film, který by na Netflixu generoval větší zájem. Závidět může i Chris Hemsworth se svým Vyproštěním.