FB pixel TP pixel
Ztroskotali, mrzli a jedli zesnulé. Netflix ukázal thriller o přežití podle skutečné události © Netflix

Ztroskotali, mrzli a jedli zesnulé. Netflix ukázal thriller o přežití podle skutečné události

Režisér J. A. Bayona naposledy oživil seriálovou Středozem a v rámci filmů se bohatě vyřádil ve druhém filmu ze série Jurský svět. Nyní míří na Netflix, kde nabídne filmové zpracování událostí z roku 1972, kdy se letadlo zřítilo v Andách a přeživší museli dělat hrozné věci.

Filmové novinky

Jedním z nejslavnějších filmů J. A. Bayony je snímek Nic nás nerozdělí, který vyprávěl zdrcující příběh rodiny, která zažila náraz vlny tsunami z první ruky. Od té doby Bayona natočil mimo jiné úvodní epizody seriálu Pán prstenů: Prsteny moci nebo sci-fi Jurský svět: Zánik říše, nyní se však skrze Netflix v podstatě vrátí ke kořenům a subžánru filmů o přežití. A znovu se vrací i ke skutečným událostem.

Film Sněžné bratrstvo tentokrát nebude vyprávět o nárazu obří vlny na pevninu, nýbrž o urugayském letu 571, který se v říjnu roku 1972 zřítil uprostřed jihoamerických And. Nehodu nepřežilo 16 z 45 lidí, zbytek se v mrazivých horských podmínkách pokoušel přežít a čekal na záchranu, která měla trvat více než dva měsíce. Bylo jasné, že ani přeživších 29 osob se z velké části nedočká spásy, přičemž osazenstvo rychle zasáhl především hlad. Ten skomírající osoby pokusily vyřešit chytře tím, že začaly jíst zesnulé. Pak ale začaly hrát roli i extrémní přírodní živly.

Celý příběh zde samozřejmě spoilerovat nebudeme, můžeme vám ale prozradit, že je skutečně plnotučným podkladem pro napínavý thriller o boje člověka s přírodou i vlastními pudy. A Bayona v minulosti dokázal, že tyhle látky rozhodně umí. O kvalitách filmu navíc vypovídá i skutečnost, že byl vybrán jako zakončovák letošního benátského festivalu, přesné datum uvedení však Netflix v prvním kratším traileru prozatím neprozradil. Jedno ale víme z upoutávky jistě, o atmosféru se bát rozhodně nemusíme.

Zdroj: History Channel / Netflix

 2 307 zobrazení   262 se líbí
Fanoušci zuří. Duna 2 letos v kinech nebude, studio největší sci-fi roku odkládá
Fanoušci zuří. Duna 2 letos v kinech nebude, studio největší sci-fi roku odkládá
25.08.2023 13:00:00 | Filmové novinky

Fanoušci epického sci-fi Duna jsou zdrceni. Studio Warner Bros. totiž právě potvrdilo měsíc staré spekulace a oznámilo, že odkládá premiéru jednoho z nejočekávanějších letošních filmů až na příští rok. Kdy bude mít Duna: Část druhá nakonec premiéru?

Disney by se obracel v hrobě. Nová představitelka Sněhurky chválí radikální změnu klasiky
Disney by se obracel v hrobě. Nová představitelka Sněhurky chválí radikální změnu klasiky
25.08.2023 10:00:00 | Filmové novinky

Pokud vše půjde podle plánu, příští rok bychom se měli dočkat nové hrané adaptace Sněhurky. Jak to však s hranými remaky animovaných pohádek poslední dobou bývá, neobejde se to bez pořádné várky kritiky.

Kriminálka roku se představuje ve strhujícím traileru. Recenze jsou téměř dokonalé
Kriminálka roku se představuje ve strhujícím traileru. Recenze jsou téměř dokonalé
25.08.2023 8:30:00 | Filmové novinky

Jeden z nejoceňovanějších filmů letošního roku – temné kriminální drama Anatomie pádu – dorazí za několik týdnů do českých kin. Jeho nový trailer naznačuje, že se můžeme těšit na vskutku napínavou podívanou.

O čem bude Thor 5? Režisér předchozích filmů nastínil své plány
O čem bude Thor 5? Režisér předchozích filmů nastínil své plány
24.08.2023 10:00:00 | Filmové novinky

Režisér filmů Thor: Ragnarok a Thor: Láska jako hrom se nechal slyšet, jak by si představoval páté pokračování. Taika Waititi se o pokračování rozpovídal v rámci uvedení filmového speciálu k filmu Thor: Láska jako hrom, který má být zveřejněn 19. září.