FB pixel TP pixel
Netflix slaví dva nové megahity. Jejich skvělá sledovanost definitivně zničila Rebel Moon © Netflix

Netflix slaví dva nové megahity. Jejich skvělá sledovanost definitivně zničila Rebel Moon

Netflix má hned dva nové důvody k radosti. Hned z kraje roku se mu totiž podařily skvělé premiéry, které společně zaznamenaly přes 100 milionů zhlédnutých hodin. Smutná zpráva je to každopádně pro Zacka Snydera, jehož sci-fi Rebel Moon po měsíci definitivně vyhořela a nenaplnila velká očekávání.

Filmové novinky

Netflix představil nová čísla sledovanosti v týdnu od 8. do 14. ledna 2024, a rozhodně se má čím chlubit. Hned na úvod roku totiž trefil dva obří hity, které si bude i do budoucna hýčkat. Hity, které jsou pro něj ve finále cennější než snímek Rebel Moon: První část - Zrozená z ohně Zacka Snydera, který po 4 týdnech od uvedení již zcela vyklízí pozice a příští týden už zřejmě ani nebude v Top 10 nejsledovanějších anglicky hovořících filmů. A to ho v uplynulých dnech už poráží skutečně všechno možné. Včetně starších licencí.

V letu slaví úspěch

Pojďme ale na začátek. Naprosto masivní oslavu si Netflix nepochybně užil u novinky V letu s Kevinem Hartem. Tahle akční komedie z 12 km nad zemí, kde se odehrává velká loupež, totiž urvala po svém startu 58,8 milionů nakoukaných hodin, což při stopáži jedné hodiny a 47 minut dělá 32,8 milionů zhlédnutí. Pro snímek s cenovkou 100 milionů parádní výsledek, který navíc pravděpodobně bude v dalším týdnu růst, protože zatím se do sledovanosti nepočítá celý týden, ale pouze 3 dny. V letu totiž startoval 12. ledna. Půjde se za týden třeba i k 80 milionům nakoukaných hodin?

V anglicky mluvených filmech snímek V letu neměl konkurenci a nechal za sebou jasně katalogovky Kurýr 2 (druhé místo) nebo Návrh (čtvrté místo). Netflix navíc může mrzet, že v jeho globálním žebříčku Equalizer 3: Poslední kapitola neměl nasazení větší než v části Asie a v USA. Urval by si totiž rozhodně více než zhruba 20 milionů zhlédnutí za dva týdny po uvedení. Rebel Moon je aktuálně v globálním žebříčku anglicky mluvících snímků až na osmém místě se zhruba 4 miliony zhlédnutí. Přeskočil ho Tyler Perry s The Single Moms Club, u nás nedostupný Super Mario Bros. ve filmu a i animák Leo s dabingem Adama Sandlera.

Slaví i Sněžné bratrstvo

Druhým obřím hitem Netflixu v novém roce je pak survival drama Sněžné bratrstvo. Režisér J. A. Bayona doručil famózní a velmi dojemný film o snaze odolat mrazu a hladovění v Andách podle skutečné události a zatímco se těší na užší nominace Oscarů, kde je film horkým želízkem za Španělsko, může oslavovat i parádní sledovanost. Ta byla v prvním týdnu vydání zhruba 23 milionů zhlédnutí, v uplynulém druhém týdnu už ale navýšila počet na 28,1 milionů. V neanglicky hovořících filmech pak pro snímek neexistuje konkurence. Vždyť druhý film v žebříčku, Fantastický mazel, měl ve stejném období jen 2,6 milionů zhlédnutí. Nutno navíc uvést, že Sněžné bratrstvo stálo jen 60 milionů eur a opět potvrzuje, že skvělé a sledované filmy nemusí být drahé.

Zdroj: Netflix / FlixPatrol / Autorský text

Nové Bratrstvo neohrožených odhalilo úchvatnou úvodní znělku. Emoce z ní doslova prýští
Nové Bratrstvo neohrožených odhalilo úchvatnou úvodní znělku. Emoce z ní doslova prýští
16.01.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Za pouhých deset dní bude na Apple TV+ debutovat třetí válečný seriál z produkce Toma Hankse a Stevena Spielberga Vládcové nebes. Na místo dalšího traileru nyní tvůrci odhalili velkolepou úvodní titulkovou znělku, která podobně jako její předchůdkyně dokáže vyvolat silné emoce.

Nový Temný případ odstartoval skvěle. Trailer láká na další mrazivé epizody
Nový Temný případ odstartoval skvěle. Trailer láká na další mrazivé epizody
16.01.2024 15:35:00 | Filmové novinky

HBO má za sebou premiéru očekávané a hlavně chválené čtvrté řady Temného případu a zatím hlásí výraznou spokojenost. Sledovanost je totiž více než solidní a dá se očekávat, že bude i narůstat. HBO navíc vydalo trailer, který láká na další vývoj děsivého případu z Aljašky.

Sci-fi Kosmonaut z Čech ve fantastickém traileru. Adam Sandler cestuje vesmírem
Sci-fi Kosmonaut z Čech ve fantastickém traileru. Adam Sandler cestuje vesmírem
16.01.2024 14:30:00 | Filmové novinky

Netflix chystá uvedení jednoho z nejambicióznějších projektů letošního roku - sci-fi Kosmonaut z Čech. Adaptace knihy od Jaroslava Kalfaře přichází více než tři roky po prvním oznámení.

Nejlepší gangsterka posledních let ožívá jako seriál. Trailer Netflixu má stylu na rozdávání
Nejlepší gangsterka posledních let ožívá jako seriál. Trailer Netflixu má stylu na rozdávání
15.01.2024 17:50:00 | Filmové novinky

Režisér Guy Ritchie nás před 4 lety královsky bavil v kině parádní gangsterkou Gentlemani a námět to byl natolik skvělý, že se zalíbil i Netflixu. Ten nyní společně s Ritchiem uvede seriálovou odnož, jež představila první trailer. A nepřekvapivě jde o stylovou podívanou.