FB pixel TP pixel
Pokračování Star Trek: Voyager míří na Netflix. Fanoušci si ho vydupali © UPN / company / Paramount Network Television

Pokračování Star Trek: Voyager míří na Netflix. Fanoušci si ho vydupali

Diváky kladně hodnocený sci-fi seriál Star Trek: Fenomén byl na své domovské stanici zrušen. Po protestech fanoušků a následné kampani zachránil celý projekt Netflix.

Filmové novinky

Před dvěma lety na kanálu Paramount+ debutoval sci-fi animovaný seriál ze startrekovského univerza Star Trek - Fenomén (u nás zatím k vidění na SkyShowtime). První řada, která měla dohromady 20 epizod, si mezi fanoušky a kritiky vedla poměrně dobře. Na serveru Rotten Tomatoes nasbíral seriál dokonce 94 % při průměrném hodnocení 8 bodů z 10. Čísla sledovanosti ale pravděpodobně nebyla tak vysoká, jak si společnost představovala, protože ještě v době natáčení druhé řady se v domovské CBC rozhodli seriál zrušit. Na sociálních sítích poté probíhaly nesouhlasné reakce fanoušků a kampaň na záchranu seriálu. Tyto prosby nakonec vyslyšel Netflix, když se rozhodl Star Trek Prodigy koupit na svou platformu.

Tvůrci seriálu vyjádřili fanouškům vděčnost za jejich podporu a zmínili, že stále usilovně pracují na druhé sérii: „Děkujeme našim neuvěřitelným fanouškům Star Trek: Prodigy, kteří se zasadili nejen o seriál, ale i o komunitu, kterou vždy spojovala víra, že společně budujeme lepší budoucnost“, uvedli producent Alex Kurtzman a spoluscenáristé Dan a Kevin Hagemanovi. Obě řady animovaného seriálu pro děti, včetně dosud neodvysílané druhé série, tak našly nový domov. První řada se na Netflixu objeví na konci letošního roku, druhá série by měla být odvysílána v průběhu roku 2024. Tento krok se může zdát relativně překvapivý, protože seriál produkuje CBS a patří do stejného konglomerátu jako Paramount+. Zadlužené HBO Max a Disney+ ale už v průběhu letošního roku ukázaly, že dřívější důraz na exkluzivitu značek není tak výnosný a prodej práv je naopak finančně stále velmi lukrativní.

Zdroj: THR

Stallone o Rockym, Rambovi a vlastním selhání. Novinka Netflixu je darem fanouškům
Stallone o Rockym, Rambovi a vlastním selhání. Novinka Netflixu je darem fanouškům
19.10.2023 17:30:00 | Filmové novinky

Netflix odhalil čerstvý trailer na nový dokumentární snímek Sly, který se detailně zaměří na vzestupy a pády ikony nejen akčních filmů Sylvestera Stallona. A fanoušci legendárního italského hřebce se mají na co těšit. Tohle totiž bude doják!

Netflix odhaluje své největší hity budoucnosti. Chystá mnoho sci-fi a fantasy
Netflix odhaluje své největší hity budoucnosti. Chystá mnoho sci-fi a fantasy
19.10.2023 15:20:00 | Filmové novinky

Již potřetí si Netflix pro své fanoušky přichystal virtuální přehlídku novinek z nejzajímavějších chystaných filmů a seriálů pojmenovanou Geeked Week. Trailer na blížící se akci láká na řadu očekávaných projektů včetně epického sci-fi Rebel Moon Zacka Snydera.

Napoleon útočí ve fenomenálním traileru. Očekávání šponuje na maximum
Napoleon útočí ve fenomenálním traileru. Očekávání šponuje na maximum
18.10.2023 17:15:00 | Filmové novinky

Už za měsíc dorazí i do českých kin nejnovější historický snímek režiséra Ridleyho Scotta, který vypráví příběh jednoho z nejslavnějších vojevůdců dějin. Napoleon nabídne vzestup válečníka k moci a odhalí jeho slabiny.

Primu jímá hrůza. Sledovanost Elišky a Damiána se rekordně propadla
Primu jímá hrůza. Sledovanost Elišky a Damiána se rekordně propadla
18.10.2023 16:30:00 | Filmové novinky

V posledních několika týdnech se už začínalo zdát, že se sledovanost podzimní novinky Eliška a Damián stabilizovala nad 250 000 diváky. Jenže nová epizoda opět dosáhla rekordního minima. Skutečně se dočkáme pokračování?