FB pixel TP pixel
Zdeněk Srstka jako Yoda! Fantastické video odhaluje Star Wars z rukou Karla Zemana © Havranoviny / David Spáčil

Zdeněk Srstka jako Yoda! Fantastické video odhaluje Star Wars z rukou Karla Zemana

Po traileru na českou klasiku Pelíšky, vytvořeném ve stylu Wese Andersona, nám jeho autor přináší další pozoruhodné video. V něm zodpoví otázku, jak by vypadaly Hvězdné války, kdyby je natočil Karel Zeman.

Zajímavosti

David Spáčil z youtubového kanálu havranoviny před měsícem vydal znamenité fanouškovské video s názvem Co kdyby Pelíšky režíroval Wes Anderson? Téměř dvouminutový trailer na pětadvacet let starou klasiku vytvořil pomocí nástrojů umělé inteligence a od mnoha sledujících sklidil obdiv a slova uznání. V novém videu Co kdyby Hvězdné Války natáčel Karel Zeman? se pustil do vytvoření traileru, ve kterém tentokrát spojil sci-fi klasiku George Lucase s nezaměnitelným animačním stylem Karla Zemana.

David Spáčil opět využil špičkové AI nástroje a spojil dva relativně nesourodé světy, aby nakonec vznikl působivý výtvarně stylizovaný celek. V něm můžeme vidět Václava Neckáře jako Luka, Magdu Vášáryovou jakou Princeznu Leiu, Jaromíra Hanzlíka jako Han Sola, Vlastimila Brodského jako Obi-wana nebo Zdeňka Srstku jako Yodu. Nechybí samozřejmě ani ikonický Darth Vader, C-3PO nebo R2-D2 a překvapivě ve videu uvidíme i Grogua. David Spáčil prozradil, že využil AI modely Midjourney, ElevenLabs, RunwayML, D-iD, ChatGPT, LeiaPix a postprodukci prováděl v aplikacích od firmy Adobe. Video, vytvořené s obdivem k oběma legendám, ukazuje, jak moc nám nové technologie umožňují prozkoumat „co kdyby“ scénáře, které by dříve byly finančně i časově nesrovnatelně náročnější.

Zdroj: YouTube / Havranoviny / David Spáčil

Pelíšky v režii Hollywoodu? Skvělé video ukazuje novou podobu české klasiky
Pelíšky v režii Hollywoodu? Skvělé video ukazuje novou podobu české klasiky
12.02.2024 16:00:00 | Zajímavosti

Dumali jste někdy nad tím, jak by asi vypadaly české Pelíšky, kdyby je netočil Jan Hřebejk, ale některý z hollywoodských režisérů? Teď už nemusíte. Brilantní video totiž ukazuje tuzemskou klasiku v podobě, kterou by pravděpodobně zvolil svérázný Wes Anderson.

Duna 2 jde ve stopách Oppenheimera: Dostane 70mm IMAX projekce, v Česku však nebudou
Duna 2 jde ve stopách Oppenheimera: Dostane 70mm IMAX projekce, v Česku však nebudou
30.01.2024 13:00:00 | Zajímavosti

Studio Warner Bros. dává sequelu Duny maximální podporu a dokonce ji pošle do vybraných kin v 70mm IMAX podobě. Duna 2 tudíž dostane stejnou péči jako Oppenheimer Christophera Nolana, který pro Universal bořil kina v loňském roce. U Duny je však situace komplikovanější. Distribuce bude limitovaná a film se hlavně netočil na klasické IMAX kamery.

Umírání v apokalypse i výborný Amarcord. Nejlepší filmové scény roku 2023 nedostanete z hlavy
Umírání v apokalypse i výborný Amarcord. Nejlepší filmové scény roku 2023 nedostanete z hlavy
11.01.2024 14:00:00 | Zajímavosti

Přinesly slzy, salvy smíchu i perfektně vystihly celé životní osudy. Jaké scény z letošního roku si budeme pamatovat ještě za pár let?

Voldemortův hábit, Snapeova kouzla a další skryté detaily z Relikvií smrti, které jste roky přehlíželi
Voldemortův hábit, Snapeova kouzla a další skryté detaily z Relikvií smrti, které jste roky přehlíželi
26.12.2023 12:00:00 | Zajímavosti

Filmová série Harry Potter dnes patří mezi ty, které si každý fanda kouzelnického světa aspoň jednou ročně pustí. O to působivější je, že všech osm filmů v sobě skrývá nespočet detailů, kterých jste si pravděpodobně nikdy nevšimli. Znáte tyhle z posledního dvoudílu Relikvie smrti?