FB pixel TP pixel
Nejambicióznější seriál roku odhalen. Trailer Sto roků samoty slibuje velkolepou podívanou © Netflix

Nejambicióznější seriál roku odhalen. Trailer Sto roků samoty slibuje velkolepou podívanou

Letos na Netflix dorazí jeden z jeho nejambicióznějších projektů v Latinské Americe v podobě seriálové adaptace slavného románu Gabriela Garcíi Márqueze Sto roků samoty. V nové upoutávce nahlédneme do mytického Maconda a užijeme si vizuálně působivé záběry.

Filmové novinky

Nejslavnějším dílem magického realismu je bezesporu román Gabriela Garcíi Márqueze Sto roků samoty. Populární předloha, která byla přeložena do více než 40 jazyků a prodalo se jí přes 50 milionů výtisků, se brzy dočká seriálové podoby na Netflixu. Streamovací obr navíc právě uvedl navnazující upoutávku k seriálu, který bude mít dohromady 16 epizod. Děj románu sleduje sedm generací rodiny Buendiů, kteří se potýkají s osudem v izolovaném městečku Macondo. Příběh se vyznačuje řadou nadpřirozených událostí a symbolických momentů, které odrážejí politické, sociální a osobní turbulencie v Latinské Americe.

V teaseru nakoukneme do mytického deníku Melquiadese a podíváme se do Maconda, kde stojí plukovník Aureliano Buendía před popravčí četou. Z upoutávky je patrné, že Netflix na seriálu nešetřil a můžeme se těšit na vizuálně ohromující a výpravnou podívanou. Netflix získal práva na adaptaci tohoto dosud nezfilmovaného díla v roce 2019 a označil jej za jeden z jeho nejambicióznějších projektů v Latinské Americe. Seriál je natočen ve španělštině přímo v Kolumbii a je výsledkem spolupráce s rodinou Garcíi Márqueze. Režie Sto roků samoty se ujali Alex García López a Laura Mora. Datum premiéry dosud nebylo uvedeno.

Zdroj: Netflix

Nová sci-fi Netflixu je naprostá žumpa. Kritici Rebel Moon 2 cupují na kusy
Nová sci-fi Netflixu je naprostá žumpa. Kritici Rebel Moon 2 cupují na kusy
19.04.2024 16:20:00 | Filmové novinky

Již první díl epické ságy Zacka Snydera Rebel Moon s podtitulem Zrozená z ohně se zařadil po stránce kvality mezi tituly, které si Netflix za rámeček nedá. Zdá se ale, že s pokračováním Jizvonoška prolomil streamovací gigant nové dno.

Netflix předčasně zrušil Zaklínače. Slíbených 7 řad nevznikne
Netflix předčasně zrušil Zaklínače. Slíbených 7 řad nevznikne
19.04.2024 5:00:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Netflix se startem prací na čtvrté řadě seriálu Zaklínač oznámila, že se fantasy adaptace díla Andrzeje Sapkowského chýlí ke konci. Tvůrci přitom původně plánovali 7 řad příběhů Geralta z Rivie.

Příšerný, naprostý omyl. Herecká legenda strhala napoleonské herectví Joaquina Phoenixe
Příšerný, naprostý omyl. Herecká legenda strhala napoleonské herectví Joaquina Phoenixe
18.04.2024 16:45:00 | Filmové novinky

Brian Cox patří mezi nejlepší a nejpopulárnější herce své generace. Občas si ale nejsme z jeho výroků jistí, nakolik roli legendárního patriarchy rodiny Royů hrál, a nakolik si zase tak moc vymýšlet nemusel a prostě byl sám sebou.

Henry Cavill jako nový Bond. Stylový trailer přesvědčil miliony fanoušků
Henry Cavill jako nový Bond. Stylový trailer přesvědčil miliony fanoušků
18.04.2024 16:15:00 | Filmové novinky

Fanoušci britského herce Henryho Cavilla roky doufají, že se právě bývalý Zaklínač stane dalším Bondem. Realita bude nejspíš jiná, nová upoutávka ale zaujala miliony diváků svou retro atmosférou. Bohužel však nejde o pravý trailer.